aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝέες δηλώσεις Πράνιτς: «H Ομόνοια είναι μια “μικρή Ντινάμο” - η ζέστη και ο Μπεργκ...

Νέες δηλώσεις Πράνιτς: «H Ομόνοια είναι μια “μικρή Ντινάμο” – η ζέστη και ο Μπεργκ τα πλεονεκτήματα της»

Σε νέες δηλώσεις στη χώρα του, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr, προχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Ντάνιελ Πράνιτς. Αρχικά ανέφερε πως αναμφίβολα, η Ντιναμό διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα από την Ομόνοια, ωστόσο θα είναι δύσκολο ματς.

Το ζεστό κλίμα που θα συναντήσουν οι Κροάτες στη χώρα μας αλλά και ο Χένινγκ Μπεργκ είναι τα δυνατά σημεία των πρασίνων σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ χαρακτήρισε την Ομόνοια ως μια… μικρή Ντιναμό, αφού τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλα βήματα μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες.

Όσα δήλωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς:

Αρχικά είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ντινάμο έχει μεγαλύτερη ποιότητα, όμως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ομόνοια έκανε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο και ένας πολύ δυνατός αντίπαλος».

Τι πρέπει να προσέξει η Ντινάμο; «Σίγουρα είναι ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, που δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες, και διαβάζει πολύ καλά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του αντιπάλου. Εφαρμόζει αυτή τη γνώση στο γήπεδο έτσι ώστε να εξουδετερώσει τον αντίπαλο. Είμαι σίγουρος πως ξέρει ήδη τα πάντα για την Ντινάμο και θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για το πρώτο παιχνίδι στο Μάξιμιρ. Είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε την Ομόνοια τα τελευταία δύο χρόνια, ξέρει τι θέλει και πως το θέλει. Φέρνει παίκτες αποκλειστικά για το τι θέλει, και οι προπονητικές του αρετές πρέπει να προσεχθούν.

Η Ομόνοια δεν έχει το μεγάλο αστέρι όμως έχει σπουδαία χημεία με έμπειρους και νέους παίκτες. Για παράδειγμα ο Λέτσγιακς που ήρθε από τη Ντινάμο παίζει εξαιρετικά, είναι σπουδαίος παίκτης. Έχουν επίσης τον Τσέποβιτς και τον Ντούρις, ο Παπουλής είναι καλός, ο Μποτεάκ στα δεξιά, ο τερματοφύλακας Φαμπιάνο, ο δεξιός μπακ Σέχου, που παίζει στην Εθνική Νιγηρίας, ο στόπερ Χούμποτσαν. Πολλοί καλοί παίκτες που ο Μπεργκ τους αξιοποιεί εξαιρετικά στην ομάδα».

Η Ομόνοια απέκτησε τον Ατιέμγουεν, όπως τον Λέζιακς που επίσης δεν τα κατάφερε στην Ντινάμο, όμως τώρα είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα. Η γνώμη σου πάνω σε αυτό; «Ναι η Ντινάμο έχει μεγαλύτερη ποιότητα, όμως η Ομόνοια είναι πολύ καλή ομάδα με σπουδαίο προπονητή, που θα πάει στο Ζάγκρεμπ για το αποτέλεσμα. Το πρώτο παιχνίδι στο Μάξιμιρ είναι πολύ σημαντικό. Η Ντινάμο πρέπει να κερδίσει για να έρθει στην Κύπρο με πλεονέκτημα. Θα είναι δύσκολο να τα καταφέρει στην Κύπρο».

Για το κλίμα στην Κύπρο: «Είναι πολύ ζέστη στην Κύπρο, θα είναι πάνω από 40 βαθμούς και για αυτό είναι αδύνατο να παίξεις. Όταν πρωτοήρθα στην Κύπρο μου πήρε 15-20 λεπτά να πάρω αέρα και επίσης σε έναν άνθρωπο παίρνει 10-15 μέρες να συνηθίσει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες. Πιστέψτε με, μεγάλο ρόλο για το ότι οι κυπριακές ομάδες είναι συχνά σε ομίλους, παίζει το ότι οι αντίπαλοι είναι δύσκολο να διαχειριστούν το εκεί κλίμα. Για αυτό η Ντινάμο πρέπει να κάνει τα πάντα στο πρώτο παιχνίδι και να κερδίσει, γιατί αν κυνηγήσουν τη νίκη στην Κύπρο θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο».

Το παιχνίδι θα είναι στις 18:00: «Πως, σε αυτή την ώρα; Είναι απόφαση των Κυπριών ή έγινε τυχαία; Αυτό που μπορώ να πω είναι πως εισηγούμαι η Ντινάμο να πάει δύο, τρεις μέρες και όχι μια μέρα πριν το παιχνίδι για να συνηθίσουν οι παίκτες. Φυσικά αυτό είναι απόφαση του προπονητή που ξέρει τους ρυθμούς των παικτών όμως αν αποφάσιζα εγώ θα πήγαινα λίγες μέρες πριν. Πιστέψτε με αυτή η ζέστη και ο προπονητής Μπεργκ είναι τα δυνατότερα σημεία αυτής της πολύ καλής ομάδας».

Για τη σχέση του με την Ομόνοια: «Έχω πολλούς φίλους και συναδέλφους εκεί, κάποιοι ήταν μαζί μου στην Ανόρθωση και τώρα είναι στην Ομόνοια. Μου λένε πως έγιναν μεγάλα βήματα μπροστά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Το αφεντικό επενδύει λεφτά, όμως είναι έξυπνος και δεν επεμβαίνει στα ποδοσφαιρικά. Κτίζει μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα το ιατρικό επιτελείο είναι πολύ πιο μπροστά από κάθε άλλη ομάδα της Κύπρου. Θα έλεγα πως η Ομόνοια είναι μια “μικρή Ντινάμο”. Σίγουρα η Ομόνοια δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η Ντινάμο πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ