aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: Ισχυρές απόψεις για την αξία του Κρεάν και γαλλικό «μέλι»

Νέα Σαλαμίνα: Ισχυρές απόψεις για την αξία του Κρεάν και γαλλικό «μέλι»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Είδα ότι ο κυπριακός σύλλογος (σ.σ. Νέα Σαλαμίνα) ήταν ο μοναδικός στο εξωτερικό που ρώτησε για εμένα από τις 4 Ιουνίου. Ήταν σοβαρή πρόταση, ξέρω ότι είδαν πολλά βίντεο μου. Όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα. Μετά μου έδωσαν ένα συμβόλαιο και έπρεπε να αποφασίσω μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς θα έφευγε η ευκαιρία, γι’ αυτό λέω πως υπήρχε πρόβλημα στο τάιμινγκ με τη Λε Μαν. Δεν μπορούσα να περιμένω. Αποδέχτηκα αμέσως το συμβόλαιο, έμαθα πολλά για τη ζωή στην Κύπρο από τον Έρικ Μποτεάκ».

Αυτά είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βανσάν Κρεάν στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε στη Γαλλία, λίγες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα. Ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός, ο οποίος αποτελεί την πρώτη χρονικά προσθήκη των ερυθρόλευκων για την επόμενη περίοδο, θεωρείται από πολλούς σαν μετεγγραφική επιτυχία η απόκτησή του και για να πάρει την οριστική απόφασή του, συνέβαλε ο 32χρονος άσος της Ομόνοιας.

Πώς γνωρίζονται οι δυο τους; Γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια, έπαιξαν μαζί στην ομάδα των Καννών. Όταν ο Κρεάν μετεγράφηκε στην Καν το Καλοκαίρι του 2008 (20-21 χρόνων τότε), ήταν ήδη εκεί ο Μποτεάκ και για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο έπαιξαν μαζί. Ο Μποτεάκ αγωνίστηκε στις Κάννες για τρία χρόνια (2007-10).

Για να πει το «ναι» ο 31χρονος επιθετικός στο πολύ σύντονο χρονοδιάγραμμα που το δόθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα, έπρεπε να μάθει κάποια σημαντικά πράγματα, τόσο για τον προσφυγικό σύλλογο, όσο και για την Κύπρο αφού θα έρθει με την οικογένειά του και είναι δεδομένο πως θέλει να αισθάνεται ωραία και άνετα. Όπως μαθαίνουμε από άτομα τα οποίο βρίσκονται πολύ κοντά στον Μποτεάκ, ο Γάλλος άσος έχει ισχυρή άποψη για την αξία του πρώην συμπαίκτη του και χάρηκε ιδιαίτερα όταν έμαθε πως οριστικοποιήθηκε η μετεγγραφή του και θα έλθει στην Κύπρο.

Ο Μποτεάκ όπως πληροφορηθήκαμε μετέφερε στον Κρεάν πως υπάρχει αξιοπιστία στη Νέα Σαλαμίνα και καλό κλίμα. Και πως παρόλο που δεν συγκαταλέγεται στο λεγόμενο «Big-6», είναι δυνατή ομάδα η οποία παλεύει για να μπει ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ του πρωταθλήματος.

Ο 32χρονος εξτρέμ της Ομόνοιας, φρόντισε να αισθανθεί άνετα ο Κρεάν προτού έλθει καν στην Κύπρο, αφού του μετέφερε πως το να παίξει στην Κύπρο και στη Νέα Σαλαμίνα, αυτό μόνο καλά πράγματα θα του προσφέρει. Μάλιστα, εκφράζει σιγουριά σε όσους τον ρωτάνε ότι ο «νεοσύλλεκτος» Σαλαμιναίος Κρεάν, έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει σημαντικά τους ερυθρόλευκους στον τομέα του σκοραρίσματος.

Σύμφωνα με τον Μποτεάκ, ο Κρεάν αν και βραχύσωμος διαθέτει φυσική δύναμη και είναι γρήγορος. Με λίγα λόγια πρόκειται για ταχυδύναμο παίκτη ο οποίος δύσκολα μπορεί κάποιος αμυντικός να τον μαρκάρει και να τον εκτοπίσει στο χορτάρι για να του κλέψει την μπάλα.

Επίσης, απ’ όσο θυμάται ο Μποτεάκ, ο Κρεάν είναι αρκετά καλός όταν παίζει είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως κεντρικός επιθετικός, παρόλο που μπορεί να παίξει και να βοηθήσει και στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ συμφωνεί πως η Σαλαμίνα στη θεωρεία υλοποίησε μία μεγάλη μετεγγραφή και πιστεύει πως αυτό θα αποδειχθεί και στο γήπεδο.

Θα μπορούσε να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα o 31χρονος επιθετικός; Τόσο ο άσος της Ομόνοιας, όσο και άλλοι παίκτες που παίζουν στην Κύπρο και γνωρίζουν τον Κρεάν από τη Ligue 2, απάντησαν καταφατικά προσθέτοντας πως είναι και καλό-ευγενέστατο παιδί, ωστόσο θα χρειαστεί να μάθει λίγα αγγλικά για να μπορεί να προσαρμοστεί και να εγκλιματιστεί καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ