aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝέα Ομόνοια, ετών 25!

Νέα Ομόνοια, ετών 25!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Επιδίωξη του Νίκου Νταμπίζα αρχίζοντας τον σχεδιασμό της νέας Ομόνοιας αρχές του καλοκαιριού ίσως και λίγο προηγουμένως, ήταν ανάμεσα σ’ άλλα και η μείωση του μέσου όρου ηλικίας. Θέλησε να κάνει πιο νεανική την ομάδα, με ποδοσφαιριστές «διψασμένους», οι οποίοι θα ενταχθούν στο ρόστερ και θα έχουν παρόν και μέλλον.

Προσδοκία του είναι να διατηρηθούν για περισσότερο από ένα χρόνια. Αυτό βεβαίως, εξαρτάται και από τους ποδοσφαιριστές, από το τι πρόσωπο θα δείξουν στον πρώτο χρόνο παρουσίας τους.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό μπορεί να πει κάποιος, αφού από τα 27 χρόνια που ήταν πέρσι με το ξεκίνημα της σεζόν, τώρα είναι στα 25. Νεαρότερη κατά δύο χρόνια είναι η νέα Ομόνοια.

Αυτό μπορεί να μη λέει και πολλά για τον κόσμο. Άλλωστε, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και το τι βγάζει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα. Πόσω μάλλον όταν στην περσινή περίοδο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ήταν ο 38χρονος Νούνο Ασίς!

Το ρόστερ της Ομόνοιας αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστές. Μεγάλος αριθμός και είναι λογικό κάποιοι απ’ αυτούς, κυρίως νεαροί, ίσως να μην πάρουν και καθόλου χρόνο συμμετοχής. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Ο Λουκάς Βύντρα, που αποκτήθηκε στο παρά ένα της μετεγγραφικής περιόδου, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού». Ο Ελλαδίτης στόπερ είναι στα 35 του χρόνια, ενώ άλλοι έξι «πράσινοι» είναι πάνω από τα 30. Πρόκειται για τους Κρέσιτς, Σοάρες, Κλέιτον, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Ντέρμπισαϊρ. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, 19 για την ακρίβεια, είναι από τα 25 χρόνια και κάτω, δείγμα ότι στο ρόστερ υπάρχει νεανικό αίμα και μέλλον.

Η διαχείριση του ρόστερ είναι ευθύνη του Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος προπονητής έχει στα χέρια του ένα ρόστερ αποτελούμενο από έμπειρους ποδοσφαιριστές, κάποιοι εξ αυτών και με παραστάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα, άλλοι είναι πιο νεαροί αλλά κουβαλούν εμπειρία και κάποιους ταλαντούχους που είτε φέτος είτε τα προηγούμενα ένα – δυο χρόνια έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Η Ομόνοια έχει και παρόν έχει και μέλλον. Αυτό που ψάχνει τα τελευταία χρόνια είναι τις επιτυχίες, τίτλους και αυτό αναμένει και έχει απαιτήσεις ο κόσμος της.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κωνσταντίνος Παναγή 22
Ντάριο Κρέσιτς 32
Κωνσταντίνος Κότσαρης 20
Αντρέας Χριστοδούλου 19

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπρούνο Νασιμέντο 25
Άρης Σοϊλέδης 25
Καρλίτος Σοάρες 31
Θανάσης Παντελιάδης 29
Μάριος Δημητρίου 23
Εμίλ Γιόργκενσεν 20
Παντελής Κονομής 20
Αντρέας Παναγιώτου 21
Δημήτρης Κωνσταντινίδης 22
Λουκάς Βύντρα 35
Μάριν Όρσουλιτς 29

ΜΕΣΟΙ

Σίλβα Κλέιτον 33
Ιμπραϊμ Μπλάτι Τουρέ 22
Γεράσιμος Φυλακτού 25
Ρενάτο Μαργκάσα 31
Γκεόργκε Φλορέσκου 32
Φάνος Κατελάρης 20

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Δημοσθένης Χαντζάρας 19
Ονησίφορος Ρουσιάς 24
Κίλιαν Σέρινταν 27
Αμίρ Αγκάγιεφ 24
Ματ Ντέρμπισαϊρ 30
Γιώργος Ιβανόφ 20
Απόλλωνας Βασιλείου 19
Δημήτρης Χριστοφή 27
Θεοδόσης Κύπρου 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ