aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Native Shamrocks»: «Κάτω τα χέρια από το ιστορικό πέταλο»

«Native Shamrocks»: «Κάτω τα χέρια από το ιστορικό πέταλο»

Οργανωμένο ομονοιάτικο οπαδικό σύνολο ονόματι «Native Shamrocks», αντιδρούν έντονα στην απόφαση της διοίκησης της Ομόνοιας να μετατρέψει τη βόρεια κερκίδα του ΓΣΠ σε οικογενειακή στα παιχνίδια του «τριφυλλιού» και ζητούν από όλα τα οργανωμένα «πράσινα» οπαδικά σύνολα, να απαιτήσουν όπως το εν λόγω πέταλο να παραμείνει για τους οργανωμένους οπαδούς. Αναφέρονται επίσης στο πολύκροτο θέμα της «κάρτας φιλάθλου», για τη διαμάχη της διοίκησης με τη Θύρα 9 και… όχι μόνο.

Αναλυτικά η καυστική ανακοίνωση τους:

«Ένδοξε και Περήφανε Πράσινε Λαέ, Τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του περνά ο προστάτης της παλαί ποτέ Βασίλισσας του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ο Πράσινος Λαός. Η Ομόνοια Λευκωσίας, επί σειρά δεκαετιών με την αγωνιστική της παρουσία ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων της και σε συνδυασμό με τη ποσοτική παρουσία του κόσμου της, προκαλούσε δέος σε Κύπρο και εξωτερικό. Δημιουργούσε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κερδίζοντας συνεχόμενα νταμπλ, γράφοντας τη δική της ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η ποδοσφαιρική μας ομάδα λόγω διάφορων αρνητικών συγκυριών με μπροστάρη την εγκληματική κακοδιαχείριση των εκάστοτε ΔΣ του Σωματείου, έφεραν την ομάδα σε αγωνιστικό μαρασμό με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν όπου γράψαμε τα χειρότερα στατιστικά των 70 χρόνων ύπαρξης μας.

Λογικό ήταν σιγά σιγά να δημιουργηθεί και η αντίδραση ανάμεσα στα μέλη, παρατηρώντας διαφορετικούς εκλογικούς συνδυασμούς στις Γενικές Συνελεύσεις με διαφορετικά πλάνα διαχείρισης, αλλά και αναζήτησης ευθυνών και ευθιξίας. Δυστυχώς, ουδέποτε δόθηκαν ευθύνες και ουδέποτε παρατηρήθηκε ευθιξία από τα μέλη του Δ.Σ., παρά μόνο σπίλωση και απαξίωση έναντι των αντιδρώντων.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντούσαν πάντοτε οι αντιδρώντες εκλογικοί Συνδυασμοί, ήταν η δυσκολία στην εγγραφή νέων μελών με αποτέλεσμα την ανακύκλωση προσώπων από αποτυχημένα, απερχόμενα Δ.Σ.. Ήταν θέμα χρόνου αφού η ρήξη και η απογοήτευση μεγάλωνε να φτάσουμε και στη σύγκρουση ιδεών και πλάνων για το τι μέλλει γενέσθαι στο Σωματείο μας και κατ’ επέκταση στη διαχείριση του Ποδοσφαιρικού τμήματος με πρώτιστο στόχο, την αγωνιστική ανάκαμψη.

Βλέποντας οι Διοικούντες το αδιέξοδο μπροστά τους, αφού κατάφεραν να φέρουν τα οικονομικά του Σωματείου προ τετελεσμένων γεγονότων φαντάζοντας την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη αδύνατη, αποφάσισαν να ξεπουλήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα με αναμενόμενα μελλοντικά ποσοστά επί των κερδών, που θα έχει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας.

Το τι ακολούθησε γνωστό σε όλους. Με τους εγκληματικούς σας χειρισμούς και τις λανθασμένες σας διαδικασίες, καταφέρατε να διώξετε το σημαντικότερο οπαδικό κομμάτι της κερκίδας μας. Ακόμη δεν χωνεύεται η αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ εσάς που πανηγυρίζετε το ξεπούλημα και εσάς που πανηγυρίζετε μια νέα Ομόνοια. Ομόνοιες πολλές, όμως εξού και το μεγαλείο της. Η Βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου όμως, είναι μία και είναι αυτή του Λυμπουρή, του Τσιαλή, του Γωγάκη και των άλλων, που το 1948 σήκωσαν το ανάστημα τους.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον αγώνα τους να πάει χαμένος για λάθος αποφάσεις εκατέρωθεν. Θα είμαστε παρών στη νέα προσπάθεια που γίνεται, σεβόμενη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και θα παλεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ξανά να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για επιστροφή του Ποδοσφαιρικού τμήματος στο Σωματείο μας.

Όσον αφόρα εκεί στην εταιρεία, ασχοληθείτε με το κομμάτι που αγοράσατε και κάτω τα χέρια σας από τον πολιτισμικό χαρακτήρα, τις αρχές και τις αξίες που καθορίζουν την ύπαρξη μας ως Αθλητικό Σωματείο.

Το πέταλο που μόλις αποφασίσατε να μετατρέψετε σε οικογενειακό, έχει βαριά ιστορία και έδωσε πολλές μάχες στην κερκίδα. Το πέταλο πρέπει και απαιτούμε όπως παραμείνει για τους οργανωμένους οπαδούς και καλούμε άμεσα όλα τα ΣΥΦΙ Παγκύπρια, το Fun Club Λακατάμιας και γενικότερα όλα τα οργανωμένα πράσινα σύνολα, όπως απαιτήσουν από το Δ.Σ. του Σωματείου να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Όσον αφορά εκεί στο ΔΣ του Σωματείου, πότε λογαριάζετε να αντιδράσετε με την εφαρμογή πλέον της κάρτας οπαδού; H Logicom του Αβέρωφ και του Κούμα πρέπει να καταχωρήσουν όλους τους Ομονοιάτες και επίσημα, φακελώνοντας τον κάθε ένα σύμφωνα και με τα Πολιτικά του Φρονήματα;

Καλούμε όλους τους φίλους που νοιώθουν και οραματίζονται όπως και εμείς να κάνουν άμεσα αίτηση μέλους στο Σωματείο.

NATIVE SHAMROCKS».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ