aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝαι ρε, η Ομόνοια στους ομίλους!

Ναι ρε, η Ομόνοια στους ομίλους!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, η Ομόνοια είναι στους ομίλους! Ναι, το πέτυχε! Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παρελθόν, χθες έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της! Προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς σε διπλές αναμετρήσεις, θέλοντας να βρεθεί στα αστέρια, αλλά έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τεράστια επιτυχία για έναν μεγάλο σύλλογο, που έψαχνε μετά από όλες τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες πρόκριση σε όμιλο και το πέτυχε χθες βράδυ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Της το χρωστούσε η ιστορία και απάντησε στον σύλλογο της Σερβίας με τον ίδιο τρόπο, στη διαδικασία των πέναλτι (4-2), αφού το 2012 είχε αποκλειστεί από τον χθεσινό αντίπαλό της. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η Ομόνοια χθες βράδυ έκανε χαρούμενους τους χιλιάδες οπαδούς της όσο πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, και τους έδωσε μεγάλη περηφάνια.

Συγκλονιστική η προσπάθεια των πρασίνων, που για τρίτο διαδοχικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκαν στην παράταση (γράφοντας ιστορία αφού πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο από κυπριακή ομάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα) και αυτή τη φορά πανηγύρισαν την πρόκριση στα πέναλτι. Απέναντι σ’ έναν έμπειρο αντίπαλο στην Ευρώπη, με παρουσία σε ομίλους, η Ομόνοια στάθηκε σπουδαία. Το πάλεψε μέχρι τέλους. Τι κι αν ισοφαρίστηκε με το τέλος του ημιχρόνου, διεκδίκησε με πάθος το όνειρό της και το πέτυχε! Με πολλές ψυχικές δυνάμεις, συγκέντρωση, υπομονή και έναν τεράστιο Φαμπιάνο, στάθηκε στα δύσκολα. Στα πέναλτι μίλησε η κλάση του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα που είπε «όχι» σε δύο εκτελέσεις των αντιπάλων και οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, «κλειδώνοντας» παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα.

Τώρα, όσον αφορά στο ιστορικό παιχνίδι, ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε να είναι καλύτερος ως ομάδα, όμως δεν ήταν φόβητρο. Η Ομόνοια τον κοίταξε στα μάτια, είχε τα δικά της καλά διαστήματα, τις ευκαιρίες της και προηγήθηκε (Λούφτνερ 31’). Ισοφαρίστηκε σ’ ένα δύσκολο χρονικό σημείο (Ίβανιτς 45’). Κι όμως, στη επανάληψη αν και σε κάποια διαστήματα πιέστηκε, άντεξε, βγήκε μπροστά και είχε την κορυφαία ευκαιρία με τον Μποτεάκ (67’) σε μια απίστευτη επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στην παράταση, λόγω κούρασης σε συνδυασμό με την προσπάθεια να μην δεχθούν γκολ οι δύο ομάδες, το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στη ρώσικη ρουλέτα. Ο Φαμπιάνο «μίλησε», απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε τους οπαδούς της Ομόνοιας στους επτά ουρανούς!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ