aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΝαι, φέτος η Ομόνοια έχει (και) προπονητή!

Ναι, φέτος η Ομόνοια έχει (και) προπονητή!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Για να θέσεις γερά θεμέλια χρειάζεται και ο κατάλληλος αρχιτέκτονας. Η Ομόνοια φέτος, αφού έχει ήδη συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, κάνει καλή πορεία και έχει παρουσιάσει και καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε αρκετά παιχνίδια της. Βρήκε και σταθερότητα. Για να το πετύχει αυτό όμως, πέρα από τις καλές επιλογές ποδοσφαιριστών που έγιναν το καλοκαίρι από την Ομάδα Προγραμματισμού, ήταν επιβεβλημένη η παρουσία ενός ικανού προπονητή.

Ε ναι, η φετινή Ομόνοια τον έχει… Τον βρήκε στο πρόσωπο του Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός όσο περνούν οι αγώνες, όλο και κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και την εκτίμηση του κόσμου της ομάδας του. Σοβαρός, μετρημένος, δουλευτής, έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη νέα Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αποστολή χωρίς δύο για τον αγώνα με τη Δόξα

Ο 50άχρονος προπονητής, με εμπειρία πρωταθλητισμού, έδειξε να γνωρίζει πως μια νέα ομάδα θα πρέπει να «χτιστεί» από την άμυνά της. Εκεί δίνει έμφαση, τόσο με τα πρόσωπα που έχει καθιερώσει όσο και με τη φιλοσοφία του. Κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, που έχει ομοιογένεια και τη δική του ταυτότητα στον τρόπο παιχνιδιού. Η συμβολή του προπονητή στην πορεία που κάνει η Ομόνοια, είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης: Λάρκου και Μπεργκ νιώθουν σιγουριά για τις προσθαφαιρέσεις του Ιανουαρίου

Ο Λάρκου πέτυχε διάνα στο πρόσωπο του Νορβηγού. Βρήκε τον άνθρωπο, που μπορεί να δίνει έμφαση στην καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του αλλά η φιλοσοφία του είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί να λείπουν τα γκολ, όμως η Ομόνοια έχει παίξει διαστήματα ποδόσφαιρο που συνάδει με το DNA της, γρήγορο, συνδυαστικό, τέτοιο που αρέσει στον οπαδό της. Βρήκε σταθερότητα στα αποτελέσματα, σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια καλού ποδοσφαίρου στο παιχνίδι της. Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα και η Ομόνοια το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Με εξαίρεση τα ματς με Πάφο και Ολυμπιακό, στα υπόλοιπα τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αρνητικά. Γιατί, να παίρνεις ισοπαλία σε ντέρμπι δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Ο Μπεργκ δέχεται κριτική για το γεγονός ότι, δεν πραγματοποιεί και τις τρεις αλλαγές. Ίσως σε κάποια παιχνίδια να μπορούσε να το κάνει. Από την άλλη όμως, όταν παίρνει το αποτέλεσμα μπορεί να αισθάνεται και δικαιωμένος. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Όπως και να έχει, η Ομόνοια φέτος έχει και προπονητή, σε συνδυασμό με καλές μονάδες, ο οποίος έχει δημιουργήσει ομάδα συνόλου και φαντάζει ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν το καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ