aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Να συναρπάσουμε τον κόσμο με ελκυστικό ποδόσφαιρο» (pics)

«Να συναρπάσουμε τον κόσμο με ελκυστικό ποδόσφαιρο» (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Οι στόχοι της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν και ο προπονητής Τζον Κάρβερ παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι πράσινοι. Ο Νίκος Νταμπίζας εξήγησε τους λόγους της πρόσληψης του Άγγλου τεχνικού, ζήτησε ο κόσμος να κρίνει όλους στο τέλος και όχι σε ένα παιχνίδι, ενώ τόνισε ξανά πως προέχει το πλάνο, το οποίο τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.

«Είναι μία νέα αρχή, έχουμε το μέλλον μπροστά μας. Είδα σημαντική διαφορά στη νοοτροπία των παιχτών, είναι δυνατοί στο μυαλό και είναι έτοιμοι να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν έρθει η καλή παρουσία είναι δική μου ευθύνη να μπούμε έτοιμοι στο νέο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Κάρβερ.

IMG_0860Νταμπίζας: Με την πρώτη ευκαιρία θεωρήσαμε σωστό να μεταφέρουμε στον κόσμο τη λογική της πρόσληψης του κύριου Κάρβερ, ο αρχικός μας σχεδιασμός ήταν διαφορετικός, θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ο σύλλογος. Είναι λίγα αυτά που θα τονιστούν. Η προσωπική μου επαφή μαζί του μου έδωσε ένα δυνατό ερέθισμα για να αξιολογήσω όλες τις περιπτώσεις που είχα στο μυαλό.

Είχα την απόλυτη ελευθερία και αυτό με γεμίζει με αισιοδοξία για το πως κινούμε ως τεχνικό διευθυντής και αυτό είναι μία απάντηση για το πως λειτουργεί πλέον ο σύλλογος. Η επιλογή έγινε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οι ικανότητες του ως επαγγελματίας και η προσωπικότητα του.

Το μόνο που είχα ως δισταγμό ήταν η κουλτούρα γιατί υπάρχει μία διαφορά, αυτό ήταν κάτι που ήταν να δω ως προβληματισμό, αλλά ο κόουτς είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και θεωρώ πως δεν υπάρχει δυσκολία και είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή μου. Όλο το τιμ είναι 100% επαγγελματίες και έχουμε δημιουργήσει ένα ικανό τεχνικό τιμ για να υποστηρίξει το πρότζεκτ μας.

IMG_0858Κάρβερ: Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και απολογούμαι που δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσουμε νωρίτερα. Πήγα απευθείας από την Αμερική στην Αυστρία να γνωρίσω τους παίχτες, είχαμε ένα παιχνίδι, το οποίο κερδίσαμε.

Γνωρίζω τον Νίκο και ως ποδοσφαιριστή και γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του ως άνθρωπο, δουλεύει σκληρά και είναι έξυπνος. Θέλω αυτά τα στοιχεία να τα μεταφέρω και τους παίχτες μου. Απολαμβάνω αυτό που κάνω, έφυγα από μία διαφορετική κουλτούρα, αλλά είναι μία σωστή απόφαση αυτή που πήρα.

Ήθελα να δουλέψω ως πρώτος προπονητής, υπάρχουν πολλά νέα πράγματα στην ομάδα, θα δώσουμε έμφαση στην ακαδημία, θα μείνουμε πιστοί στο μπάτζετ, θα κάνουμε υπομονή για τις μετεγγραφές και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια και την πορεία της Ομόνοιας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ.

Για τους στόχους της νέας σεζόν

Κάρβερ: Νομίζω αν δείτε το παιχνίδι με την Μπάναντς, αλλάξαμε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά μπορεί αλλάξει αυτό, όμως προτιμώ να αγωνίζομαι με δύο επιθετικούς. Οι στόχοι είναι η προοδεύσουμε, να χτίσουμε κάτι και όσο προοδεύουμε και μείνουμε πιστοί στο πλάνο και ότι έρθει στο μέλλον θα είναι επιτυχία.

Νταμπίζας: Υπάρχουν δύο σκέλη. Το πιο σημαντικό είναι το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης και θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια και αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Πριν από χρόνια το σωματείο έκανε τιτάνια προσπάθεια για να επιβιώσει, πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ από τους ανθρώπους που έδωσαν.

Έχουμε ένα πλάνο και πάνω σε αυτό θα κινηθούμε. Ξέρουμε με τι μπορούμε να πορευτούμε και με αυτά πορευόμαστε. Είμαστε όλοι μαζί και θέλουμε επιτυχίες. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και κάθε φορά ο κόσμος που φεύγει από το γήπεδο να είναι γεμάτος.

Θέλω αυτά να βγαίνουν με τον τρόπο που τονίζονται. Έχουμε μεγάλη διαδικασία να βγάλουμε εις πέρας και σε αυτό δουλεύουμε. Έχουμε πει για το dna της Ομόνοιας και δεν χρειάζεται να το λέμε ξανά. Ξέρουμε 1000% το βάρος της ευθύνης μας και σε αυτό την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

IMG_0846

Για τις μετεγγραφές που θα γίνουν

Νταμπίζας: Θεωρώ ότι γνωρίζουμε τι ανάγκες έχει η ομάδα. Η ομάδα έκανε ένα σχεδιασμό με τον προηγούμενο προπονητή, δεν πήραμε το κύπελλο για να έχουμε άνεση χρόνου για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Τα περιθώρια ήταν στενά, είχαμε αποχωρήσεις, νέο προπονητή, μετεγγραφικό πλάνο και φτάσαμε σε ένα σημείο που είπαμε ότι ο προπονητής θα είναι εδώ στην ώρα του, η ομάδα του θα έχει στελεχωθεί κατάλληλα για το πρώτο ματς και είπαμε ότι ο σχεδιασμός εξελίσσεται με γνώμονα όλη τη χρονιά.

Δεν θα κάνουμε μετεγγραφή για ένα παιχνίδι, κινούμαστε με γνώμονα το οικονομικό. Περιμένω από τον κόσμο να με ρωτήσει πως θα είναι η ομάδα και όχι ποιο παίχτη θα πάρουμε. Η ομάδα είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε, ξέρουμε τις ανάγκες της ομάδας, ξέρουμε τι θέλουμε και εκεί κινούμαστε.

Για τα συμβόλαια των παιχτών που ήρθαν και αν είναι στο πλαίσιο

Νταμπίζας: Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Το συμβόλαια που είχαν στο παρελθόν ήταν διαφορετικά, εμείς προσπαθούμε να τους πείσουμε πως θα αγωνιστούν σε μία ομάδα κορυφής. Το brand name της Ομόνοιας το γνωρίζουν όλοι, υπάρχει ένα συνδυασμός για να πείσεις κάποιον ότι εδώ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο.

Η εσωτερική ισορροπία τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια, εμείς έχουμε τρεις κατηγορίες συμβολαίων, δεν υπάρχουν χαμηλόμισθοι και υψηλόμισθοι, αμείβονται βάσει βιογραφικού, δεν υπάρχουν δυσανολογίες και είναι λογικό ένα βιογραφικό να έχει διαφορετικές απολαβές με κάποιο άλλο.

IMG_0853Για τον Νούνο Ασίς

Νταμπίζας: Η ομάδα τοποθετήθηκε δημόσια, για σεβασμό στον σύλλογο που είναι πάνω από όλα και βγήκε μία ανακοίνωση στο παρελθόν που εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια για το πως χειριστήκαμε την κατάσταση. Η ομάδα άρχισε τον σχεδιασμό της, κάναμε την προσφορά μας στο Νούνο και το εξηγήσαμε αυτό, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε.

Για τον Λουκά Βύντρα

Νταμπίζας: Δεν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε, ξέρουμε ποιους θέλουμε και όταν τους αποκτήσουμε θα το μάθει και ο κόσμος.

Αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος στην Ευρώπη

Κάρβερ: Το σημαντικό είναι να μην κοιτάζεις μακριά, να βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι. Το ματς της Πέμπτης είναι δύσκολο, πρέπει να νικήσουμε και μετά να σκεφτούμε κάτι άλλο. Τόσο μακριά μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή.

Νταμπίζας: Το όφελος της παρουσίας της ομάδας σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έχει μία έννοια, ότι λύνουμε το οικονομικό ζήτημα. Πέραν από την αγωνιστική επιτυχία, όμως το οικονομικό είναι το πιο σημαντικό για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Κάρβερ: Είμαι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Αγγλίας. Η Γαλλία είναι καλή ομάδα, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα έβαζα τα λεφτά μου στη Γαλλία.

IMG_0821Για τον Οικονομίδη

Νταμπίζας: Είχε την άποψη του, ήξερα ότι του έγινε από πριν μία πρόταση, η οποία δεν καρποφόρησε. Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν κάναμε ξανά μία κουβέντα όπου συζητήσαμε το μέλλον του και αρχικά ήρθαμε σε μία αμοιβαία απόφαση.

Ζήτησε ξανά συνάντηση πριν από την προετοιμασία και μου εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει εκτός Ομόνοιας για λόγους που αυτός γνώριζε. Του εξήγησα ότι η ομάδα δεν πέτυχε κάποιο στόχο, έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος με την παρουσία του και του είπα ότι όλοι οι παίχτες αρχίζουν από το μηδέν την προσπάθεια τους, με νέο προπονητή και αν αξίζει θα το δούμε.

Μετά από δύο μέρες, όμως, με ενημέρωσε πως δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, η διοίκηση τόνισε πως δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά αφού είχε συμβόλαιο όρισε μία τιμή και έγινε χθες η μετεγγραφή του. Η μετεγγραφή του Τουρέ είχε αυτόν τον ορίζοντα για να είμαστε καλυμμένοι και αυτό ήρθε χθες.

Κάρβερ: Αν έχουμε έναν, δύο, τρεις παίχτες που δεν θέλουν να είναι μέρος της οικογένειας μας, τότε είναι ελεύθεροι να φύγουν.

Για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή

Κάρβερ: Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, να συναρπάσουμε τον κόσμο, να σκοράρουμε και να κερδίζουμε παιχνίδι, γι’ αυτό μου αρέσει να παίζουμε με δύο επιθετικούς. Να τον αναγκάσουμε να έρθει στο γήπεδο και να φύγει ικανοποιημένος με αυτό που θα βλέπει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ