aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝ. Γεωργίου: «Να σκύψει το κεφάλι ο Λοΐζου, πρώτα ας παίξουν στις ομάδες»

Ν. Γεωργίου: «Να σκύψει το κεφάλι ο Λοΐζου, πρώτα ας παίξουν στις ομάδες»

Τη χρησιμοποίηση των νεαρών Κύπριων ποδοσφαιριστών στις ομάδες τους και τη διάρκεια στην απόδοσή τους έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση ο Νικόλας Γεωργίου ώστε να καταφέρουν να εδραιωθούν και να βοηθήσουν στο μέλλον την Εθνική Κύπρου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Ομόνοιας, Νικόλας Γεωργίου συμβούλευσε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά, ενώ σημείωσε πως κατά την προσωπική του άποψη προπονητής στην Εθνική θα έπρεπε να ήταν Κύπριος.

Το πρώτο πράγμα που σου έλεγαν ήταν για τον μεγάλο διασκελισμό που είχες; Εμείς έτσι το θυμόμαστε: «Το μόνο που δεν μου είπαν ήταν για τον διασκελισμό μου (γέλια). Δεν το άκουσα ποτέ. Θυμάμαι μου είχε πει ο Θεόδωρος Καυκαρίδης ότι έκανα 23 ανεβάσματα σε ένα ημίχρονο και μετά βαρέθηκε δεν μετρούσε (γέλια). Τώρα έχει νέους παίκτες, με μπόλικο ταλέντο και διαφορετικά χαρίσματα».

Να μας σχολιάσεις το νέο εγχείρημα στην Εθνική με τον κ. Βάλεμ; «Δεν θα σχολιάσω για τον Βάλεμ ή τον κάθε Βάλεμ. Θα πω τις δικές μου απόψεις. Τα τελευταία 4-5 χρόνια γίνεται συνέχεια ένα μαγείρεμα. Έλα εσύ, φύγε εσύ. Κτίσε, χάλασε. Και στο μαγείρεμα συμμετάσχουν ξένοι προπονητές. Η ΚΟΠ ξοδεύει αρκετά λεφτά για τους ξένους προπονητές και άποψη μου εμένα είναι πως από την στιγμή που θα βάλουμε νεαρούς παίκτες γιατί δεν το κάνουμε με έναν Κύπριο προπονητή που θα ξοδευτούμε και πιο λίγο; Δεν μπορεί ο Κύπριος προπονητής να “κτίζει”; Άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να σπαταλούμε λεφτά. Αφού, με τους ξένους προπονητές δεν παίρνουμε αποτελέσματα. Γιατί να φέρνω έναν ξένο και δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Βάλεμ».

Για πες ένα όνομα Κύπριου προπονητή που προτείνεις… «Να σας πω όνομα, δεν έχω πρόβλημα. Γιαννάκης Οκκάς. Ήταν βοηθός προπονητής και στην K17. Ε, φέρε αυτόν, βάλε τον πρώτο προπονητή που δούλεψε με τους πιο μικρούς. Γιατί δεν τον βάζεις και πας να φέρεις κάποιον από την Ελπίδων του Βελγίου; Ή τον Δαμιανού που ήταν στους μικρούς».

Προηγουμένως ήταν ο Χριστάκης Χριστοφόρου, ο Πάμπος Χριστοδούλου και άλλοι Κύπριοι. Ήταν και ξένοι. Μήπως δεν είναι αυτό το μεγάλο μας πρόβλημα; «Ναι, αλλά ο Μπεν Σιμόν ήταν τρία χρόνια και ο Πάμπος 1-2. Εγώ είμαι υπέρ του να μπαίνουν οι προπονητές που είναι στους μικρούς. Ας κάνω πλάνο, ας έχω υποδομές. Χθες είδα τον Χαραλαμπίδη και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Βάλε Κύπριο στοιχείο. Πες τους ότι θα μείνετε 5-6 χρόνια και δούλεψε πάνω σε έναν προπονητή και στήριξε τον».

Το πρόβλημα δεν είναι οι προπονητές. Ο Μιχάλης ήταν εκεί και πριν. Και ο Οκκάς. Το πρόβλημα είναι ο σχεδιασμός γενικότερα. Βλέπεις ότι υπάρχει ταλέντο; «Υπάρχει ταλέντο, αλλά δεν είναι απλό. Πρέπει να στηριχθούν και από έμπειρους παίκτες. Εγώ νομίζω θέλουμε δουλειά. Κάναμε κάποια βήματα πίσω θεωρώ».

Την εποχή τη δικιά σου, αν παίζαμε με Μαυροβούνιο, Αζερμπαϊτζάν και Λουξεμβούργο. Τι θα λέγατε; «Θα ήμασταν πρώτοι. Τότε παίζαμε 15 Κύπριοι και τρεις ξένοι στις ομάδες μας. Βλέπαμε στα μάτια ομάδες όπως η Ισπανία. Να σας πω κάτι, ο Κάστανος που λέμε είναι έμπειρος πόσα παιχνίδια έπαιξε; Οι μόνοι που παίζουν είναι ο Λαΐφης και ο Πιέρος. Οι υπόλοιποι είναι μία μέσα και μία έξω. Δεν είναι αστέρια στις ομάδες τους οι παίκτες της Εθνικής. Παλιά οι διεθνείς μας ήταν αστέρια στις ομάδες τους. Πρέπει να παίζουν περισσότεροι Κύπριοι στις ομάδες τους. Αυτό που κάνει ο Μπεργκ πρέπει να το κάνουν κι άλλοι».

Απαξιώνουν πολλοί το Πρωτάθλημα Εθνών, αλλά είναι η καλύτερη διοργάνωση να μετρήσουμε δυνάμεις απέναντι σε ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Και επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να προκριθείς σε τελική φάση. Όσοι δεν το βλέπουν κακό του κεφαλιού τους. Έχεις ισχυρή άποψη για τους πιτσιρικάδες που παίζουν; «Φτιάχνεται για μαγιά. Όταν είσαι πρωταγωνιστής στην ομάδα σου, σίγουρα θα παίζεις με άλλον αέρα στην Εθνική. Όταν είσαι εκτός 18άδας στην ομάδα σου δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Το βλέπεις και με τον Λοΐζου, τι αέρα έχει μόλις μπαίνει στο γήπεδο».

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχεις δει ο Λοΐζου; «Όλοι οι μικροί πρέπει να είναι προσγειωμένοι. Με 1-2 παιχνίδια δεν γίνεσαι παίκτη, χρειάζεσαι διάρκεια. Εμένα ο κ. Αντρέας Μιχαηλίδης μου έλεγε “είσαι καλός μέχρι το τελευταίο σου παιχνίδι”».

Εσένα ποιος σου έκανε εντύπωση από τους παίκτες που έπαιξες; «Εγώ τους κρίνω ανά θέση. Είναι ο Μαλέκκος, ο Οκκκάς, ο Χαραλαμπίδης, ο Μιχαλάκης, ο Θεοδότου. Κάθε θέση είναι διαφορετική. Αυτό που θέλω να πω για τους μικρούς είναι να έχουν κάτω το κεφάλι και να δουλεύουν συνέχεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ