aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Mπαμπά; Γι’ αυτή την Ομόνοια μου μιλούσες;»

«Mπαμπά; Γι’ αυτή την Ομόνοια μου μιλούσες;»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στιγμές του ένδοξου παρελθόντος θύμισε η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όσοι διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής του και πάνω θα θυμήθηκαν τη δεκαετία του ’80, τότε που η Ομόνοια σάρωνε τους τίτλους στην Κύπρο και «έπνιγε» κάθε αντίπαλο που ερχόταν στο Μακάρειο.

Η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ για 45’ «μάγεψε» τις χιλιάδες των οπαδών της (9053 εισιτήρια διατέθηκαν), οι οποίοι βρέθηκαν στο ΓΣΠ το βράδυ του Σαββάτου (31/8). Από το 1’ οι πράσινοι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό. Έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, έκλεισαν τη Νέα Σαλαμίνα στο μισό γήπεδο και ήταν θέμα χρόνου να παραβιάσουν την εστία του Βεσελόφσκι. Το σκηνικό ήταν τόσο ονειρεμένο για τους «διψασμένους» φίλους της Ομόνοιας που η στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας στο γκολ του Χάρη Μαυρία στο 24’ ήταν ότι καλύτερο. Η ψυχοσύνθεση του Ομονοιάτη αυτό αναζητά. Έλα, όμως, που χρόνια τώρα δεν το έβλεπε και κόντεψε να ξεχάσει πως η ομάδα του μπορεί να του χαρίσει τέτοιες απλές ποδοσφαιρικές στιγμές ηδονής. Αυτές τις στιγμές περίμεναν χρόνια τώρα να ζήσουν οι μικρότεροι σε ηλικία οπαδοί της Ομόνοιας και η φετινή Ομόνοια δείχνει ικανή να τους τις χαρίσει.

Διαβάστε επίσης: Πράσινη… μαγεία η Ομόνοια για 45′ έπνιξε τη Νέα Σαλαμίνα (vid)

Ο Ντάρμπισαϊρ στο 32’ επιβεβαίωσε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ποιος είναι. Όχι πως χρειαζόταν, αλλά μετά την κάκιστη περσινή περίοδο χρειαζόταν πρώτα απ’ όλα ο ίδιος να αρχίσει φουριόζος το φετινό πρωτάθλημα. Δύο γκολ σε δύο αγώνες, όσα πέτυχε πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» υποχώρησε, έδωσε χώρο στη Νέα Σαλαμίνα που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε για να μειώσει στο σκορ και οι πράσινοι έκαναν αρκετά καλή διαχείριση έχοντας τον Ουζόχο (ξανά) σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε. Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας με άνεση 35άρη δήλωσε παρών όσες φορές χρειάστηκε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 180’.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Απάντηση με νόημα Δημητρίου για μετεγγραφή και Ρομπέρζ

Σαφώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Οι πράσινοι πρέπει να μεγαλώσουν τα καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, καθώς απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες ενδεχομένως να μην αρκούν τα 45’ καλής απόδοσης, όμως υπάρχει η ποιότητα στο ρόστερ και αυτό είναι εμφανές.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Γκολ «όνειρο» από την Ομόνοια, «τύφλα» να έχει η Μπαρσελόνα!

Το σημαντικότερο κέρδος από το 2Χ3 που πέτυχε η Ομόνοια στις πρώτες δύο αγωνιστικές και την πρόθεση της να παίξει ποδόσφαιρο είναι η ευχαρίστηση το κόσμου της. Με τον κόσμο στο πλευρό της η Ομόνοια μπορεί να πετύχει τα πάντα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ