aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜιλτιάδης: «Το ΑΚΕΛ μου επέστρεψε 5.900.000 ευρώ»

Μιλτιάδης: «Το ΑΚΕΛ μου επέστρεψε 5.900.000 ευρώ»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Μιλτιάδης Νεοφύτου, ισχυρίζεται στο τρίτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του στο Goal, ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δείτε εδώ το πρώτο και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του.

Κύριε Νεοφύτου, στο Διοικητικό Συμβούλιο ήσασταν, λίγο μπαμπούλας. Έβγαινε προς τα έξω ότι ήσασταν πολύ απαιτητικός και αυστηρός με τους συνεργάτες σας. Ήθελα να φτάσω σε έναν στόχο.

Δεν μπορούσατε να είστε λίγο πιο ανθρώπινος, λίγο πιο φιλικός; Η πίεση που αισθάνθηκα όταν είδα όλη εκείνη την κατάσταση, ήταν άνευ προηγουμένου.

Γιατί δεν πήγατε σ’ αυτούς που λέτε ότι σας ανάθεσαν αυτήν την αποστολή και να τους πείτε ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ κουραστική, ότι δεν αντέχετε άλλο και να πάτε σπίτι σας; Το είπα… Την τελευταία φορά που ήθελα να φύγω, δεν έβρισκαν κανέναν να με αντικαταστήσει.

Ποιος σας το είπε; Ο Χριστόφιας ο ίδιος. Αν πάεις να δεις, η τελευταία γενική συνέλευση έγινε αργοπορημένα. Και κινδύνευε η Ομόνοια να μείνει ακέφαλη. Με έφεραν και πάλι στο φιλότιμο, μου έλεγαν «θα αφήσουμε το σωματείο μόνο του;». Σίγουρα κάναμε λάθη στην πορεία, αλλά μόνο εγώ ήξερα την αποστολή μου. Ούτε μπορούσα να πω στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκείνο που είχα στο μυαλό μου και οδηγίες ποιων. Ο πολιτικός στόχος εκείνων ήταν να φτάσουμε στο αποτέλεσμα.

Λέγεται, όμως, ότι σε πολλές περιπτώσεις μπροστά στο Διοικητικό Συμβούλιο χρησιμοποιούσατε τις σχέσεις που είχατε. Κάποιες φορές μάλιστα δείχνατε ότι μιλούσατε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. Μπορεί να έτυχε… Μπορεί να ήταν κάποιο καυτό θέμα για το οποίο δεν ήμουν έτοιμος να απαντήσω κι έπρεπε να διερευνήσω κάποια πράγματα.

Γνώριζαν, δηλαδή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μιλούσατε απευθείας με το Προεδρικό; Μα το είπε και ο Στέλιος Μυλωνάς. Ήξεραν ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν φίλος μου. Μέσα σε εκείνο τον πόλεμο, όμως, που με χαρακτήριζαν «εθνικό εργολάβο» δεν μπορούσα να μιλήσω καθαρά στο Δ.Σ. Οι οδηγίες ήταν ότι δεν έπρεπε να γνωρίζει το Δ.Σ. Τι θα γινόταν αν διέρρεε κάτι τέτοιο σε εκείνο το πολιτικό αλαλούμ που επικρατούσε;

Στο οικονομικό αλαλούμ της διαχείρισης της Ομόνοιας, όταν διέρρευσε ότι το χρέος της ανήλθε στα 25 εκατομμύρια ευρώ, η διοίκηση σας ήταν πολύ πιεστική να διαψεύσετε τα σχετικά δημοσιεύματα; Τι εξυπηρετούσε, ενώ το χρέος ήταν 25 εκατομμύρια να λέτε ότι ήταν 18; Δεν έκανα εγώ τους οικονομικούς λογαριασμούς. Τους έκανε η Πολλά Κυπριανίδου. Δεν είπαμε ποτέ ψέματα. Εκείνο που έγινε, ήταν όταν το ΑΚΕΛ μου επέστρεψε 5.9 εκατομμύρια ευρώ, είπαν ότι είναι δώρο του προέδρου. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ τίποτε. Το μόνο που απεκρύβη από τον κόσμο, διαχειριστικά, λογιστικά, ήταν τα 5.9 εκατομμύρια. Όταν μου τα έδωσαν έπρεπε να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς. Σε κάποια φάση αφαιρέθηκαν και είπαν ότι είναι εισφορά του προέδρου. Εγώ δεν έκανα εισφορά ποτέ μου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ