aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜιλτιάδης: «Να λέει ότι είμαι πελλός, ότι πίνω χάπια, δεν το περίμενα!»

Μιλτιάδης: «Να λέει ότι είμαι πελλός, ότι πίνω χάπια, δεν το περίμενα!»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Είναι πασιφανές ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είναι πικραμένος. Από τους πρώην φίλους του, από τους πρώην συνεργάτες του, ακόμη και από τους δημοσιογράφους!

Διαβάστε το τελευταίο κομμάτι από την τεράστια και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στο Goal. Τα υπόλοιπα ρεπορτάζ βρίσκονται στο τέλος του κειμένου.

Επειδή τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία. Ας πούμε ότι στον τομέα σας, στη βιομηχανία σας, βελτιώνονται τα πράγματα και ξαναβγάζετε πολλά λεφτά. Θα ξανασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο; Όχι, όχι, όχι!

Δεν έχετε διάθεση να προσφέρετε στα κοινά. Φαντάζομαι δεν σας ενδιαφέρει να γίνετε βουλευτής… Δεν με ενδιαφέρουν έτσι πράγματα. Αυτή η ψυχοφθόρος διαδικασία μού συσσώρευσε πολλές ζημιές και στην υγεία μου. Μετά που είδα πώς μπορείς να απαξιώσεις κάποιον, για τον λόγο που απαξιώθηκα, σιχάθηκα. Στα κοινά προσέφερα πάρα πολλά ως ο φθηνότερος εργολάβος στα κυβερνητικά έργα που αναλάμβανα, καθώς και στα εισοδήματα του κόσμου που εργοδοτούσα, με τους ψηλότερους μισθούς στην αγορά.

Δεν μπορείτε, όμως, να είστε αποκομμένος από την κοινωνία. Θα πρέπει να δουλέψετε, να ζήσετε, όπως όλος ο κόσμος, με τα παιδιά σας, την οικογένειά σας.  Μου στοίχισε πάρα πολλά, όταν μου έδωσαν την κασέτα και άκουσα από τον Άστρα, να λέει ο Δημήτρης Χριστόφιας για μένα «ο άνθρωπος δεν είναι καλά». Και είδα ότι μέσα στην κοινωνία έχει αποδοχή αυτό το πράγμα, ότι μπήκε ο σπόρος αυτής της κουβέντας, από ανθρώπους τους οποίους βοήθησα και εξυπηρέτησα, την ώρα που αυτοί είχαν ανάγκη. Κι επειδή ανήκω σε αυτόν τον χώρο, για τη μνήμη του μακαρίτη του πατέρα μου, δεν ανέμενα ότι η ηγεσία της Αριστεράς, προσοχή όχι ο κόσμος της Αριστεράς, αλλά η ηγεσία της, θα ήταν τόσο διεφθαρμένη. Δεν έχω τίποτε με τον κόσμο της Ομόνοιας, τον οποίο αγάπησα και εκτιμώ, ούτε με τον κόσμο της Αριστεράς, διότι είμαι κι εγώ ένα κομμάτι του. Από τα άτομα της ηγεσίας είχα πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες, απογοητεύτηκα και σιχάθηκα. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι ο Χριστόφιας θα συμπεριφερόταν έτσι ή ότι μπορούσε να πει κακό λόγο για μένα. Έκανα τόσα πολλά πράγματα για εκείνον, αλλά επειδή θεώρησε ότι εγκατέλειψα τη διαδικασία, να μου κατζιωθεί σε αυτόν τον βαθμό; Και να μου δημιουργήσει αυτά τα πράγματα που μου δημιούργησε; Να προσπαθεί να με βγάλει ότι είμαι πελλός, ότι πίνω χάπια, δεν το περίμενα! Αυτός που έχει την ευθύνη είναι ο Χριστόφιας, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ έχω στοιχεία. Ο Χριστόφιας έκανε προπαγάνδα.

Η νομική διαδικασία είναι δουλειά των δικαστηρίων. Στη συνείδηση του κόσμου πιστεύετε ότι θα δικαιωθείτε; Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι εκείνο που ακούγεται στο δικαστήριο, δεν παρουσιάζεται σωστά. Κι εγώ πρώτη φορά πήγα στο δικαστήριο. Οι δημοσιογράφοι έχετε όλες τις ανέσεις, να κάτσετε, να παρακολουθήσετε, να κάμετε τη δουλειά σας. Και να μην μπορεί να αποτυπωθεί η αλήθεια! Αφού είσαι εκεί και ακούεις. Δεν μπορείς να κρίνεις; Να βγάλεις ένα ρεζουμέ…

Δεν θέλω να υποστηρίξω το σινάφι μας, αλλά πολλές φορές είναι και η ένταση και ο όγκος της δουλειάς των δημοσιογράφων. Δεν είναι τόσο εύκολο. Μια φορά να μην μπορείς να το κάνεις, δεύτερη φορά να μην μπορείς να το κάνεις, τρίτη… Πώς γίνεται;

Αυτό το αίσθημα της αδικίας που έχετε από πού έχει προέλθει; Προχθές μίλησε ο Στέλιος Μυλωνάς; Γιατί δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος απ’ έξω να του πει «έκανες τρεις θητείες με αυτόν τον άνθρωπο. Αν δεν ήταν σωστός γιατί δεν παραιτήθηκες»;

Και ο Μυλωνάς ενδεχομένως να απαντούσε, όπως απαντάτε εσείς. Να πει κι ο Μυλωνάς ότι είχα κι εγώ οδηγίες από άλλους να είμαι πιστός και να μένω εκεί. Να το πει!

Θα του βγάλετε το καπέλο αν το πει; Σίγουρα. Αν το πει.

Στη διοίκηση της Ομόνοιας λειτουργούσατε συλλογικά, αλλά για να λέμε την αλήθεια ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Υπήρχαν τα πάντα. Και συζήτηση γινόταν και οι επιτροπές λειτουργούσαν…

Ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Μιλτιάδη Νεοφύτου; Έτσι έπρεπε να γίνει, αλλά πηγαίναμε στις γενικές συνελεύσεις και όλα εγκρίνονταν.

Απ’ ό,τι λέγεται, υπάρχει μηχανισμός να σας βοηθήσει στις Γενικές Συνελεύσεις; Σίγουρα!

Ναι αλλά στις εκλογές, δεν πήρατε τις περισσότερες ψήφους; Στην πρώτη συνέλευση πήρα τις περισσότερες. Στη δεύτερη δεν υπήρχαν ανθυποψήφιοι και στην τρίτη, ο Νίκος Χαραλάμπους πήρε δύο-τρεις ψήφους περισσότερες.

Υπάρχει μηχανισμός και στις εκλογές, ότι θα βοηθηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι να εκλεγούν; Τους δώσαμε και ψηφοδέλτιο ποιους έπρεπε να ψηφίσουν.

Δεν σας ενοχλεί αυτό το πράγμα που θεωρούσατε αρνιά, τα μέλη, τον κόσμο; Δεν είναι προτιμότερο τα μέλη να αποφασίζουν από μόνα τους;  Τώρα μου λες ότι την πολιτική του ΑΚΕΛ μπορώ να την ορίσω εγώ, ρε κουμπάρε;

Εσείς, όμως, ήσασταν πρόεδρος της Ομόνοιας. Η προεδρία της Ομόνοιας είναι μεγάλη υπόθεση.  Δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι θέμα πολιτικής. Η Ομόνοια, φίλε μου, καλώς ή κακώς, για τον Χριστόφια καλώς, διότι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος από το 1989 ανέλαβε την ηγεσία του ΑΚΕΛ, το 2001 έγινε Πρόεδρος της Βουλής και το 2008 Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άρα επί δικής του θητείας ανέβασε το ΑΚΕΛ στο ψηλότερο βάθρο που μπορούσε να πάει. Κατά τον Χριστόφια, ο οποίος είναι αυτός που είναι και όριζε πολιτική, η Ομόνοια έπρεπε να κινηθεί πάνω σε αυτό το μοτίβο. Κι εγώ καθ’ υπόδειξη, μπορείς να μου πεις έκανα λάθος επειδή τον εμπιστεύτηκα, αλλά πίστευα ότι είναι έντιμος και ειλικρινής.

Το ποδόσφαιρο και η Ομόνοια είναι τόσο δυνατή, τόσο μεγάλο εφαλτήριο για να καθορίζεται μία τέτοια πολιτική; Δεν μπορούσε να γίνει η προσέγγιση απευθείας με τον λαό, με κοινωνικές παροχές, με αγώνες διεκδικητικούς; Κατά τον Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος μπορεί να έχει δημοσκοπήσεις, να έχει γνώσεις επιστημονικές, αυτό ήθελε να γίνει. Εγώ ποιος ήμουν να αμφισβητήσω έναν άνθρωπο που ανέβασε την Αριστερά στα ύψη. Εγώ το μόνο που του είπα, είναι «Πρόεδρε, δεν μπορούμε να κάνουμε την ταράτσα χωρίς θεμελιούς. Για να πιάσω πρωτάθλημα θέλω κάποιες δομές». Ο Χριστόφιας είχε την άποψη, ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο, πρέπει να κάνουμε τη γη πηγή να τον ευχαριστήσουμε, δεν πειράζει αν μας στοιχίσει παραπάνω.

Η επικοινωνία σας  με τον Δημήτρη Χριστόφια ήταν μόνο στο μιλητό ή είχατε και γραπτώς κάποια πράγματα; Με έπαιρνε τηλέφωνο, όποτε ήθελε κι όταν ένιωθε ότι ήταν απαραίτητο, είχαμε συναντήσεις.

Θυμάστε ακόμη το κινητό του Δημήτρη Χριστόφια; Σίγουρα…

Τι αριθμός είναι; 99415…

Διαβάστε επίσης:

«Παραμονές του ντέρμπι έδωσε στον παίκτη 50.000 ευρώ»!

Μιλτής: «Είμαι φτωχός. Εκαταστρέψαν μας…»

Ήθελαν να βάλουν τον Οκκά υποψήφιο βουλευτή!

Συνάντηση Μιλτή – Αναστασιάδη

Αποκλειστικό: Ο μάστρε Μιλτής σπάει τη σιωπή του

Μιλτής: «Αν δεν είχαμε το Μαρί και την κρίση…»

«Τζιοβάνη κάτσε φρόνιμα»!

Συνεργάτης Μιλτή: «Θέλουμε 25 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουμε παιχνίδι»!

Ο «διαλυμένος» Μπάγεβιτς και ο Λάρκου που «μιλούσε πολύ»

Μιλτιάδης: «Το ΑΚΕΛ μου επέστρεψε 5.900.000 ευρώ»

Μιλτιάδης Νεοφύτου: Τα τσεκ για τον Τζίμη και τα βαμμένα νύχια του Στάθη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ