aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜια «ανάσα» από τον πάγκο της Ομόνοιας ο Μπεργκ!

Μια «ανάσα» από τον πάγκο της Ομόνοιας ο Μπεργκ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Χένινγκ Μπεργκ για τη θέση του προπονητή είναι η Ομόνοια. Πρόκειται για 49χρονο (1.9.1969) Νορβηγό προπονητή, που έπεισε την Ομάδα Προγραμματισμού ότι είναι ικανός να οδηγήσει την νέα Ομόνοια σε πρωταγωνιστική πορεία και υλοποίηση των στόχων της. Ο Μπεργκ, όπως πληροφορείται το «Goal» είναι σε προχωρημένες επαφές με τους πράσινους και πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον Νορβηγό.

Ο Σκανδιναβός τεχνικός εργάστηκε κατά σειρά, στις Λιν (2005-08), Λίλεστρομ (2008-11), Μπλάκμπερν (2011-12), Λέγκια Βαρσοβίας (2013-15), Βίντεοτον (2016-17) και Στάμπαεκ (2018-19). Με τη Λέγκια πανηγύρισε πρωτάθλημα την πρώτη σεζόν και κύπελλο τη δεύτερη, ενώ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ενώ η ομάδα του ήταν στη 2η θέση της βαθμολογίας απολύθηκε μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Η πρόταση του Παναθηναϊκού για Κατελάρη δεν έχει χρήματα!

Στη Βίντεοτον διεκδίκησε τον τίτλο πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, τον οποίο τελικά έχασε από την Χόνβεντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματιστεί η συνεργασία του με την ουγγρική ομάδα. Έκανε, λοιπόν, πρωταθλητισμό με τις Λέγκια και Βίντεοτον. Με την πολωνική ομάδα πανηγύρισε το πρωτάθλημα, με την ουγγρική το έχασε στο νήμα. Κρίθηκε ως ο καταλληλότερος βάσει της αξιολόγησης που έγινε, εντός οικονομικού πλαισίου που έθεσαν στην Ομόνοια για τον προπονητή και πήρε το πράσινο φως για να έλθει στην Κύπρο για συμφωνία της συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Όταν ο Μπεργκ «έφαγε» την κορυφαία ντρίμπλα στο Τσάμπιονς Λιγκ (vid)

Ο Μπέργκ ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα, με αποκορύφωμα την τριετία 1997-2000 όταν φόρεσε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγωνίστηκε, επίσης, στις Βαλερένγκα, Λίλεστρομ, Μπλάκμπερν και Ρέιντζερς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ