aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Με τον Ποτέ… μην πεις ποτέ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποιος θα το φανταζόταν πως, όταν ο Μίκαελ Ποτέ ερχόταν ως αποτυχημένος το καλοκαίρι του 2014 στην Ομόνοια, θα σκόραρε στο πρωτάθλημα 17 γκολ σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος και θα αναδεικνυόταν ως το πρώτο «κανόνι» της σεζόν 2014–15; Ουδείς. Εκτός από τον τότε προπονητή των πρασίνων Κώστα Καϊάφα που πίστεψε στον πρώην παίκτη της Ντιναμό Δρέσδης, επένδυσε στην αξία του και στην ποδοσφαιρική του ποιότητα, εγγυώμενος μάλιστα για τη χρησιμότητα της μετεγγραφής, όταν πάρα πολλοί είχαν εκφράσει επιφυλάξεις.

Επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει τότε και (μεταξύ άλλων) στον ΑΠΟΕΛ. Ο Καϊάφας ακόμη έχει να λέει για την ποιότητα του Ποτέ όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Και όχι μόνο τις περιόδους που σκόραρε, αλλά ακόμα και όταν βρισκόταν στα… κάτω του. Ο Μίκαελ δικαίωσε τον πρώην προπονητή της Ομόνοιας, αγαπήθηκε όσο λίγοι επιθετικοί στο «τριφύλλι» και μάλιστα, άφησε λεφτά στο σωματείο καθώς είχε πωληθεί στην Αδάνα Ντεμιρσπόρ πάνω από 200.000 ευρώ (οι πληροφορίες έλεγαν 230.000). Αποτελεί, ασφαλώς, εκ των παικτών που οι σύλλογοί μας πέτυχαν διάνα στην επιλογή τους και θα ήθελαν να επαναλάβουν στο μέλλον.

Πολλοί προέτρεξαν να πουν πως η παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα θα αποτελούσε απλά και μόνο ένα πυροτέχνημα. Πως, στα γήπεδα της Τουρκίας θα ακολουθούσε σταδιακά καθοδική πορεία, αναζητώντας γρήγορα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Σας πληροφορούμε, λοιπόν, πως το παλληκάρι από το Μπενίν, τερμάτισε και πέρυσι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ! Πέτυχε 23 γκολ στην Αδάνα Ντεμιρσπόρ, στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας! Φέτος; Σε 18 αγώνες πρωταθλήματος εκ των οποίων στον ένα μόλις αγωνίσθηκε ως αλλαγή έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό 10 φορές, βάζοντας πλώρη για τρίτο σερί χρυσό παπούτσι!

Ναι για τον Ποτέ μιλάμε, ο οποίος αποτελεί λίρα εκατό στον σύλλογο που αγωνίζεται (πετυχαίνει 1,6 γκολ ανά ματς), έστω και αν πάτησε τα 32 του χρόνια. Ναι για τον Ποτέ μιλάμε που τα τελευταία δυόμισι χρόνια πέτυχε σε ματς (μόνο) του πρωταθλήματος 50 γκολ. Τον παίκτη που ποτέ δεν πήρε η μπάλα από κάτω. Μιλάμε για τον Ποτέ που πριν υπογράψει στην Ομόνοια είχε απορροφηθεί από πολλούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων (όπως προαναφέραμε) και κυπριακοί. Τι σου είναι τελικά το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο η επιλογή των προσθαφαιρέσεων παικτών στο ρόστερ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ