aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜε τον Άρνασον θα είναι αλλιώς…

Με τον Άρνασον θα είναι αλλιώς…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην Ομόνοια ανέμεναν ότι θα είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, την επόμενη βδομάδα, όμως ο Κάρι Άρνασον επέστρεψε μια βδομάδα νωρίτερα. Ο Ισλανδός διεθνής το έκανε με την εθνική του ομάδα το βράδυ της Παρασκευής, στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Κόσοβο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Η Ισλανδία πανηγύρισε τη νίκη με 2-1, με τον διεθνή αμυντικό της Ομόνοιας να ήταν στο αρχικό σχήμα.

Μάλιστα, δήλωσε «παρών» και στα 90 λεπτά, δείγμα ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ομόνοια από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Παρόλο που μόλις δυο παιχνίδια πρόλαβε και αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος, ο πολύπειρος Ισλανδός κρίνεται ως μια σπουδαία επιλογή για τον Ιωακείμ, ιδιαίτερα τώρα που όλα τα ματς είναι ντέρμπι.

Με τον Άρνασον δίπλα στον Βύντρα αναμένεται ότι η Ομόνοια θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πολύ καλύτερα αμυντικά. Ποδοσφαιριστής με εμπειρία, ικανότητα και χαρακτηριστικά που θα προσδώσουν λογικά ηρεμία και σταθερότητα σε μια γραμμή που φέτος η Ομόνοια δεινοπάθησε.

Είναι ψηλός, δυνατός, με ηγετικά προσόντα. Παράλληλα, θα «ελευθερώσει» ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν εξ ανάγκης να αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ώστε η τεχνική ηγεσία να τους υπολογίζει στη φυσική τους θέση, δίνοντας περισσότερες λύσεις.

Το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 90 λεπτά με την εθνική Ισλανδίας, κρίνεται θετικό. Του επιτρέπει να επιστρέψει πιο έτοιμος και εκτός απροόπτου ο Ιωακείμ θα τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα μετά από 50 μέρες. Ήταν στις 11 Φεβρουαρίου στο ματς με την ΑΕΖ στο ΓΣΠ, όταν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σε μια σύγκρουση με τον Κρέσιτς έγινε η ζημιά στα πλευρά.

Τέλος, την ήττα γνώρισε η Μπουρκίνα Φάσο από το Μαρόκο, σε φιλικό αγώνα που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Ο Μπλάτι Τουρέ ήταν στο αρχικό σχήμα, μάλιστα αγωνίστηκε σ’ όλο το 90λεπτο, ενώ ο Στεφάν Αζίζ έμεινε στον πάγκο.

Εξάλλου, το φιλικό της Μπουρκίνα Φάσο με τη Νιγηρία, που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη στο Λονδίνο ακυρώθηκε. Εκτός απροόπτου οι δύο διεθνείς της Ομόνοιας θα επιστρέψουν νωρίτερα στις προπονήσεις της ομάδας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ