aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜε το καλημέρα στη μέγγενη

Με το καλημέρα στη μέγγενη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ζήτησαν υπομονή από τον κόσμο και πίστωση του νέου πρότζεκτ Νίκος Νταμπίζας και διοίκηση μετά τον αποκλεισμό της Ομόνοιας από την Μπεϊτάρ, στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Τονίστηκε ότι η ομάδα θέλει τον χρόνο της και ότι οι αδυναμίες που παρουσίασε θα καλυφθούν από περαιτέρω προσθήκες. Ωστόσο οι κινήσεις στις θέσεις που φώναζαν ότι η Ομόνοια «πονούσε» δεν έγιναν, αντιθέτως προστέθηκαν ποδοσφαιριστές σε θέσεις που υπήρχαν επιλογές και δεν «καιγόταν».

Αποτέλεσμα, ήταν η ομάδα όχι απλώς να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε στην Ευρώπη αλλά να κάνει ακόμη ένα βήμα όπισθεν στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Κι αν με τον Ερμή κατάφερε να φθάσει στην επιτυχία, αυτό που παρουσίασε προχθές στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στη νεοφώτιστη Αναγέννηση, που σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν είχε προηγούμενο. Τρύπια άμυνα, ανασταλτική λειτουργία για κλάματα, χωρίς επιθετικό πλάνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τη δικαιολογημένη αντίδραση του κόσμου της Ομόνοιας, που δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. Ποια υπόσχεση για βελτίωση. Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και πάλι καλά που πήρε και τον ένα βαθμό.

Ο Νίκος Νταμπίζας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το κτίσιμο της νέας Ομόνοιας και ο Τζόν Κάρβερ, προπονητής της ομάδας, βρίσκονται στη μέγγενη με το καλημέρα. Ο τεχνικός διευθυντής δέχεται έντονη κριτική για αρκετές επιλογές του αλλά και για την αργοπορία να ολοκληρώσει μετεγγραφές σε θέσεις που η Ομόνοια «πονά» από το ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στην Ευρώπη. Αντιθέτως, θέλησε και κάλυψε θέση δεξιού μπακ και τερματοφύλακα, ενώ η εικόνα που βγάζει η ομάδα φωνάζει πως θέλει στόπερ και ανασταλτικό μέσο.

Όσον αφορά στον Τζον Κάρβερ, τα πυρά που δέχεται έχει να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ενώ έχει στο ρόστερ δυο ποδοσφαιριστές που η φυσική τους θέση είναι το αριστερό άκρο της άμυνας (Σοϊλέδης, Παντελιάδης), επιμένει στον Μαργκάσα τον οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει ως ανασταλτικό μέσο. Επίσης, ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν να είναι αρνητικοί παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία σε άλλους.

Η Ομόνοια στο τελευταίο ματς προβλημάτισε πιο πολύ από ποτέ προηγουμένως. Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι κατά πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η εικόνα της ομάδας στη συνέχεια, από τη στιγμή που κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι αδιόρθωτοι και αδύνατοι κρίκοι ή με μια μετεγγραφή. Νταμπίζας, Κάρβερ και ποδοσφαιριστές έχουν τον λόγο να δώσουν απάντηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ