aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜαυρής: «Η Ομόνοια δεν θα είναι η ίδια, πιστεύω στους τέσσερις»

Μαυρής: «Η Ομόνοια δεν θα είναι η ίδια, πιστεύω στους τέσσερις»

Είναι ένας άνθρωπος, ζωντανή ιστορία της Ομόνοιας, καθώς έχει καθίσει στον πάγκο των πρασίνων αλλά βρέθηκε και στο Δ.Σ της ομάδας. Ο λόγος για τον Τάκη Μαυρή, ο οποίος μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» (107.4 & 102.5).

Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση του να δώσει σε δημοπρασία την φανέλα του με την Εθνική Κύπρου. Παράλληλα σχολίασε την κατάσταση στο τριφύλλι, υπογράμμισε το τι έφταιξε στην φετινή πορεία της Ομόνοιας και εκθείασε τις εμφανίσεις του Μαρίνου Τζιωνή.

Αρχικά ανέφερε: «Χωρίς δεύτερη σκέψη, από την στιγμή που ήταν για ένα ιερό σκοπό. Τον τελευταίο καιρό που είμαι στην Κύπρο και εκ μέρους της συζύγου μου και επειδή ασχολείτο η γυναίκα μου αρκετά με αυτά τα θέματα έκανα αυτή τη κίνηση. Ευχαριστώ την ομοσπονδία και το Δ.Σ της Ομόνοιας γιατί αγκαλιάστηκε. Επειδή είναι εις μνήμη της συζύγου μου δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Ανάφερα το γεγονός και στα παιδιά μου τα όποια είναι παντρεμένα και το δέχτηκαν με τα χίλια γιατί είναι για την μαμά τους. Δεν έχω λόγια να το εκφράσω».

Για την βράβευση στην Εθνική τόνισε: «Νομίζω το είπε και ο πρόεδρος, ήταν συγκινητική η εκδήλωση. Βρεθήκαμε με συμποδοσφαιριστές μας που υπήρχε αρκετά χρόνια να μιλήσουμε. Ήμασταν 24,25,26,27 και μιλούσαμε όλοι για τα εγγόνια μας. Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η εκδήλωσε. Η ΚΟΠ καθυστέρησε να μας τιμήσει και μας έδωσαν κάρτα είσοδο εφ όρου ζωής για όλους τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου. Μπορεί να έχουμε την κάρτα του ΚΟΑ αλλά και αυτό είναι προς τιμήν τους».

Για την Ομόνοια ανέφερε: «Το είπε και ο κύριος Παπασταύρου, είχαν γίνει κάποια λάθη. Κατά την φετινή περίοδο, αυτοί που θα ασχοληθούν καθαρά με την ενίσχυση της ομάδας είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που ξέρουν την ιστορία και το βάρος της φανέλας. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα κάνουν καλές επιλογές και θα δώσουν νέα δυναμική. Να πω και για τον κόσμο, η Ομόνοια θέλει τον 12ο της παίκτη, δεν είναι εύκολο από την μια μέρα στην άλλη να κάνεις ομάδα, χρειάζεται χρόνο και χημεία. Αυτοί οι 4 (Λάρκου, Αναστασίου, Ταραπουλούζης, Σκέντζος,) έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά ο Νεόφυτος αλλά και ο κύριος Αναστασίου που γνωρίζει πλέον το βάρος. Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες τους και θα κάνουν ότι καλό για να βελτιωθεί η ομάδα».

Για το τι έφταιξε στην φετινή Ομόνοια υπογράμμισε: «Απουσίαζα από την Κύπρο, τα μάθαινα. Δεν είναι εύκολο πράγμα μέσα σε ένα μήνα που αποφασίστηκε ότι έγινε εταιρεία να εμπλακούν άνθρωποι. Έχουν γίνει λάθη, δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω πιο ήταν το πιο μεγάλο λάθος».

Για τους Μαυρία – Κολοβό σχολίασε: «Αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές και αν μείνουν θα βοηθήσουν. Μην ξεχνάτε είχαν μια αποχή δεν είναι εύκολο. Εγώ πάντα κρίνω με βάση το εκτόπισμα της Ομόνοιας. Θα βοηθήσουν και με κάποιες επιλεκτικές μετεγγραφές σε καίρια πόστα πιστεύω ότι θα δώσουν άλλη δυναμική στην ομάδα. Μην ξεχνάτε, επιστρέφει και ο Χριστοφή που έλειψε φέτος. Αν είναι δυνατόν αν πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να λέγαμε ότι ο Ντάρμπισαϊαρ θα έβαζε μόνο δύο γκολ. Υπάρχει πλέον ο χρόνος, δεν ξέρω αν θα μπορεί να κτυπήσει το πρωτάθλημα αλλά δεν θα είναι η ομάδα που ήταν τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Για το αν συμφωνεί με την απόφαση της Ομόνοιας να μεταβεί στο Μακάρειο τόνισε: «Δεν μπορώ να πω κάτι για το Μακάρειο. Αλλά για εμάς του παλιούς ποδοσφαιριστές σημαίνει κάτι άλλο το Μακάρειο. Γίνονται προσπάθειες.  Το Μακάρειο εγκαταλείφθηκε για πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι γήπεδο για τον κόσμο. Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και να αλλάξει όλη η δομή του Μακάρειου σταδίου. Η διοίκηση αποφάσισε και θα δείξει. Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές αναπολούμε τις στιγμές στο Μακάρειο».

Για τον ποιόν ξεχωρίζει από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας: «Με εντυπωσιάζει και χρειάζεται ειδικό χειρισμό ο Τζιωνής. Νομίζω ο κύριος Αναστασίου ξέρει τι θα κάνει μαζί του. Αν γίνουν κάποιες καλές μετεγγραφές θα μάθουν και οι άλλοι και θα γίνουν και αυτοί καλύτεροι. Είναι θέμα χημείας να παντρέψεις. Εγώ είχα μπροστά μου Καϊάφα, Κανάρη, Χαραλάμπους. Είμαι αισιόδοξος για την Ομόνοια».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι το μεγαλείο. Πρέπει να έρθει κοντά γιατί δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τους στεναχωρήσαμε και βρίσκονται στα πατώματα. Πρέπει να σηκωθούν πάνω να βοηθήσουν την ομάδα για να γίνει ξανά η βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Κληθείς να σχολιάσει τον «χωρισμό» της Ομόνοιας με την Θύρα 9 τόνισε: «Με λυπεί αφάνταστα. Είναι η πραγματικότητα ότι χρειάζεται η Ομόνοια τον κόσμο της και την Θύρα 9, σε υγείες περιβάλλον. Είναι δύσκολη ερώτηση, είναι ωραίο να βλέπεις το παρελθόν αλλά πρέπει να βλέπεις και το μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ