aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΜάτ-ωσε να προκριθεί η Ομόνοια! (video&pics)

Μάτ-ωσε να προκριθεί η Ομόνοια! (video&pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Θρίλερ το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου στο Δασάκι, με την Ομόνοια να ισοφαρίζει τον Εθνικό Άχνας 1-1 στο 90+1’ με τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Δυσκολεύτηκαν αλλά πήραν την πρόκριση στους «8» οι πράσινοι αφού τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και χωρίς κλασσικές ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ επιθετικά η ομάδα του Εθνικού κατέγραψε μια καλή φάση με τον Ζελάγια ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα από πολύ κοντά και σημάδεψε το δοκάρι, με τον Κρέσιτς να διώχνει σε κόρνερ (2’).

Πολύ καλύτερος ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου με την Ομόνοια να παρουσιάζεται βελτιωμένη επιθετικά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Το γκολ όμως το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 57’ με τον Ζελάγια να ξεφεύγει από τον Βύντρα, να πλασάρει και βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι πράσινοι ανέβηκαν αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Ο Ντάρμπισαϊρ όμως ανέλαβε να κάνει αυτό που ξέρει, αφού αξιοποίησε την πάσα του Χριστοφή και έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ. Το τελικό 1-1 εξασφάλησε τη πρόκριση στην Ομόνοια οι οποίοι πλεόν βλέπουν τη δύσκολη συνέχεια.

Όσον αφορά στη διαιτησία της αναμέτρησης, έγιναν λάθη από τον Λούκα Σωτηρίου, ο οποίος είχε να διαιτητεύσει ένα δυνατό παιχνίδι για γερά νεύρα. Θα μπορούσε να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας περισσότερες φορές, ενώ στη φάση που άρχισε το γκολ της Ομόνοιας, ο Σοϊλέδης κατέβασε την μπάλα με το χέρι. Στο 53’ ζήτησε πέναλτι ο Εθνικός με τον Κατσαράβα, που σωστά δεν δόθηκε αφού η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Εθνικός Άχνας (Βλάντας Ιβανάουσκας): Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Κιπιάνι (85′ Ιλιουρίτζε), Κατσαράβα, Χατζηβασίλης (80′ Γκαβρίλα), Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Αρέστη, Ζελάγια.

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Κρέσιτς, Κωνσταντινίδης (84′ Κύπρου), Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Φλορέσκου (69′ Χριστοφή), Κλέιτον, Σέρινταν (95′ Καρλίτος), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: 57′ Ζελάγια / 91′ Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες: Κατσιαράβα, Κρατσιούνοφ / Κατελάρης

Αποβολές: – 

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Στέλιος Νικήτα

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

4ος: Γιώργος Νικολάου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου

Πιο κάτω το live του αγώνα…

Δείτε φωτορεπορτάζ…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ