aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ματ, είσαι πολλύς για την Κύπρο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο άκουσμα του ονόματός του για μετεγγραφή του στην Ομόνοια, πολλοί ήταν αυτοί που το θεώρησαν σαν Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η παρουσία του Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή αλλά και του Τζον Κάρβερ, ενός συμπατριώτη του στον πάγκο της ομάδας, μέτρησαν για τον Άγγλο επιθετικό για να πει «ναι» στην πρόταση της Ομόνοιας. Παράλληλα, κίνητρο ήταν και το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι μια μεγάλη ομάδα και παρά τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων, δηλώνει κάθε χρόνο παρούσα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Αφού πήρε ένα καλό (διετές) συμβόλαιο, μη φανταστείτε υπερβολικές απολαβές για το όνομα που κουβαλούσε αλλά και σημαντικά μπόνους, ο 30χρονος άσος κατηφόρισε για την Κύπρο. Απέδειξε από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος πως, σε καμιά περίπτωση δεν ήλθε για τουρισμό. Γιατί λέχθηκε κι αυτό με το που ανακοινώθηκε από το σωματείο η συμφωνία με τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο για τα γκολ του που ξεχωρίζει αλλά και για το πάθος, τη θέση και την αποφασιστικότητά του. Τα τρεξίματά του, τις τοποθετήσεις του. Λες και είναι για χρόνια στην ομάδα.

Ο Ντέρμπισαϊρ έφθασε ήδη τα 15 γκολ σε 17 αγωνιστικές, ξέφυγε από τον δεύτερο (Παπουλή) στα τέσσερα γκολ στον πίνακα των σκόρερ και έχει τον πρώτο λόγο για το «Χρυσό Παπούτσι». Μάλιστα, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο αριθμός των τερμάτων του με το τέλος της σεζόν θα είναι αρκετά μεγάλος σε σχέση με τους πρώτους σκόρερ τα τελευταία χρόνια. Ο Άγγλος στράικερ απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, το δείχνει, το φωνάζει με την παρουσία του, την προσπάθειά του σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του. Επίσης, απολαμβάνει τη ζωή στην Κύπρο, όπως και η οικογένειά του, κάτι που φανερώνει με αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως, ο Ντέρμπισαϊρ είναι… πολλύς για την Κύπρο. Είναι ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, ξεχωρίζει όπως η μύγα στο γάλα. Στο πρόσωπό του η Ομόνοια βρήκε έναν μεγάλο σκόρερ και επενδύει, όχι μόνο για φέτος για να υλοποιήσει τους στόχους της, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Υ.Γ.:
Αν η Ομόνοια θέλει να πετύχει τους στόχους της, είναι αναγκαία η βελτίωση της αμυντικής της συμπεριφοράς. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση και ο Νταμπίζας έχει τον λόγο. Η άμυνα μπάζει σε κάθε παιχνίδι. Άλλωστε είναι κάτι που το μαρτυρούν τα 24 γκολ παθητικό σε 17 αγώνες πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ