aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΜάριος Νικολάου: «Στόχος το πρωτάθλημα, παράδειγμα ο Κακουλλής»

Μάριος Νικολάου: «Στόχος το πρωτάθλημα, παράδειγμα ο Κακουλλής»

Διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουμε αυτή την εβδομάδα στα πρωταθλήματα Νέων. Η Ομόνοια U15 μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 2η θέση με 39 βαθμούς, έχοντας στο ενεργητικό της 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Ο προπονητής των πρασίνων, Μάριος Νικολάου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα για την μέχρι τώρα πορεία του «τριφυλλιού», τους στόχους και τη δουλειά που γίνεται.

«Μετά και το πέρας σχεδόν της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Είναι μια δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις και στόχους. Θέλω να σταθώ στην βοήθεια που λαμβάνουμε από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας, τους γυμναστές και τους λειτουργούς, ένας τομέας που δόθηκε αρκετή έμφαση έτσι ώστε να έχουμε καλή λειτουργία. Επίσης σε πάνω από τα μισά παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές μου αγωνίστηκαν στο πιο πάνω ηλικιακά πρωτάθλημα (όπως έγινε και με τις υπόλοιπες επίλεκτες ομάδες), κάτι που πιστεύω πως ήταν προς όφελος των παιδιών» ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για τα playoffs που ξεκινούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτες φάσης, ανέφερε: «Δεν είναι κρυφό πως στόχος είναι το πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία και μέσα από αυτά φαίνεται πως η ομάδα έχει χαρακτήρα και ποιότητα. Γίνεται μεθοδική και στοχευόμενη δουλειά. Θα τα δώσουμε όλα για την πρώτη θέση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των παιδιών».

Για την νοοτροπία που προσπαθεί η Ακαδημία να περάσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τόνισε: «Γενικά ο στόχος μια Ακαδημίας πρέπει να είναι η ανάπτυξη των παιδιών όμως εμείς είμαστε η Ομόνοια. Θέλουμε να διαμορφώνουμε χαρακτήρα και μέταλλο στα παιδιά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Για παράδειγμα στον αγώνα με την ΑΕΚ ο Ανδρόνικος τα είχε όλα αυτά και τον βοήθησαν να αντεπεξέλθει. Προσπαθώ να πω, πως δίνουμε στα παιδιά να καταλάβουν πού βρίσκονται. Φορούν μια βαρετή φανέλα και πρέπει να είναι έτοιμοι γι’ αυτό».

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στην ομάδα του που θεωρεί πως μπορούν να παίξουν επαγγελματικά, δήλωσε: «Φυσικά θεωρώ πως υπάρχουν ορισμένοι νεαροί που χωρίς αμφιβολία αν δουλευτούν με προσοχή μπορούν να παίξουν κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα».

Τέλος, για την δουλειά που γίνεται εξήγησε: «Εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Φέτος οι προπονήσεις γίνονται μαζί με την Ομόνοια U16 και αυτό έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό, την ένταση και το επίπεδο των προπονήσεων. Είναι φανερό πως η Ακαδημία της Ομόνοια ανεβαίνει επίπεδο δουλεύοντας πιο εντατικά. Σκεφτείτε πως στις προπονήσεις μας, είμαι εγώ, ο προπονητής της Ομόνοια U16, τρεις γυμναστές, και το λοιπό προσωπικό που τρέχει καθημερινά την ομάδα. Ενδεικτικό είναι πως όταν είχε ξεκινήσει αυτή η ομάδα, είχαμε ένα παίκτη στην Εθνική. Τώρα είναι σταθερά πέντε ποδοσφαιριστές και πρόσφατα κλήθηκαν ακόμα δύο. Από εδώ και πέρα για να συνεχίσουμε χρειάζεται δουλειά. Ακόμα κάτι σημαντικό είναι οι αξιολογήσεις ποδοσφαιριστών. Την εβδομάδα που πέρασε κλήθηκαν οι γονείς για προσωπικές συναντήσεις όπου τους έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των παιδιών τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ