aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜαργκάσα: «Κοντά στην κορυφή και όλα είναι πιθανά»

Μαργκάσα: «Κοντά στην κορυφή και όλα είναι πιθανά»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Βρίσκεται στην Κύπρο για 8½ χρόνια και στην Ομόνοια τα τελευταία 5½. Είναι ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του «τριφυλλιού», με την αποχώρηση του Ασίς πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κάνει πολύ καλή σεζόν και είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα, που πήρε και την κυπριακή υπηκοότητα κα αναμένει υπομονετικά την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών Κύπρου, μίλησε στο «Goal» για τον ίδιο, την πορεία της Ομόνοιας και τους στόχους της. Παρόλο που δεν οριοθέτησε συγκεκριμένο στόχο, τόνισε ότι η Ομόνοια παίζει πάντα για το πρωτάθλημα.

Όπως πρόσθεσε ο 31χρονος μέσος, που διατηρεί συμβόλαιο με την Ομόνοιας έως το καλοκαίρι του 2018, η ομάδα θα επιδιώξει στη συνέχεια να πλησιάσει όσο πιο κοντά στην κορυφή και στα πλέι οφ όλα είναι πιθανά. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, δεν διέκρινε μεγάλες διαφορές στις ομάδες που είναι στα ψηλά.

Είσαι ο αρχηγός της ομάδας. Αυτό σε γεμίζει με περισσότερες ευθύνες; «Είμαι ο πιο παλιός στην ομάδα. Ευθύνη έχουμε όλοι, αφού ο καθένας θέλει να είναι έτοιμος για να οδηγήσει την ομάδα ψηλά. Κάθε μέρα για μένα είναι διαφορετική. Πάντα θα είμαι ο Ρενάτο, όπως με έμαθε ο κόσμος. Σίγουρα είναι σημαντικός ο ρόλος μου. Πάντα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της ομάδας, να την βοηθώ να κερδίσει».

Είσαι ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής… «Δόξα σοι ο Θεός. Είναι πολύ σημαντικό να έχω την υγεία μου. Θέλω να παίζω όσο μπορώ, να βοηθώ ομάδα. Πέρσι αντιμετώπισα πρόβλημα με τραυματισμούς, φέτος τα πάω καλά, νιώθω δυνατός».

Θεωρείς ότι περνάς την καλύτερη περίοδο της καριέρας σου; «Νιώθω καλά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη χρονιά. Προσπαθώ ώστε κάθε μέρα, κάθε χρόνο, να γίνομαι καλύτερος».

Χαρακτηρίζεσαι ως ο ποδοσφαιριστής-ψυχή της ομάδας…  «Ο κόσμος μου δίνει δύναμη, ώθηση. Προσπαθώ για το καλύτερο, να ανταποδίδω την εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό μου, Ναι, μου αρέσει να αγωνίζομαι με πάθος. Αυτός είμαι, αυτό βγάζω στο γήπεδο».

Αγωνίζεσαι, βάσει του συστήματος που εφάρμοσε ο νέος προπονητής, σ’ ένα νέο ρόλο. Πιστεύεις ότι σου πάει; «Ναι, γιατί έχω την ευκαιρία να βοηθώ στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδα. Υπάρχει ισορροπία με αυτό το σύστημα, βρήκαμε τον τρόπο και αποδίδει. Έχω ρόλο να αμύνομαι αλλά είμαι πιο μέσα στο παιχνίδι, οργανώνω και βοηθώ επιθετικά».

Η Ομόνοια είναι στην πέμπτη θέση, πού μπορεί να φθάσει; «Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να λέμε από τώρα σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Είμαστε η Ομόνοια, πάντα παίζουμε για το πρωτάθλημα. Στόχος μας σε κάθε ματς είναι η νίκη. Δυστυχώς χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε και τώρα πρέπει να τρέξουμε λίγο παραπάνω. Θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο κοντά στην κορυφή και μετά, στα πλέι οφ, θα παίξουμε όλοι μεταξύ μας. Όλοι θα χάσουν βαθμούς. Όλα είναι πιθανά».

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα; «Πάντοτε υπάρχουν. Είμαστε μια νέα ομάδα, είμαστε μαζί τους τελευταίους έξι μήνες. Υπάρχει καλή προοπτική για να βιώσουμε πολύ καλύτερες μέρες».

Νέος προπονητής, νέος τρόπος δουλειάς… «Ο προπονητής ήλθε από την Αγγλία, από μια διαφορετική ποδοσφαιρικά κουλτούρα σε σχέση με την Κύπρο. Με νέα φιλοσοφία, ήθελε τον χρόνο του, ο οποίος δουλεύει υπέρ όλης της ομάδας. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δουλεύουμε πολύ καλά».

Ποια η άποψή σου για το πρωτάθλημα όπως εξελίχθηκε μέχρι στιγμής; «Υπάρχει ανταγωνισμός, το φανερώνει και η βαθμολογία. Αντιμετωπίσαμε όλες τις ομάδες και εκτός από το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που αγωνιστήκαμε με 10 παίκτες από το 15ο λεπτό, καμιά δεν ήταν καλύτερή μας. Και τα ματς που χάσαμε κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Φέτος είναι καλύτερη η ΑΕΛ, ενώ άλλες ομάδες πιο πίσω δίνουν μάχη για την εξάδα. Ο Ιανουάριος είναι σημαντικός μήνας, θα δώσουμε πολλά ματς και πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς και να βρεθούμε πιο κοντά στην κορυφή».

Πήρες την κυπριακή υπηκοότητα αλλά ακόμη να σε δούμε στην Εθνική… «Σίγουρα είναι κάτι που περιμένω. Θέλω πολύ να παίξω στην Εθνική Κύπρου. Δουλεύω γι’ αυτό. Αναμένω κλήση από τον ομοσπονδιακό προπονητή».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Ομόνοιας; «Ο κόσμος είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας, να μας στηρίζει. Πιστεύω αντιλαμβάνεται ότι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό και σημαντικό για την ομάδα. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη και εύχομαι το 2017 να του δώσουμε περισσότερες χαρές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ