aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛώρης Κυριάκου: «Επείγον €250.000, ανέλαβε χρέος €10.000.000 ο Παπασταύρου»

Λώρης Κυριάκου: «Επείγον €250.000, ανέλαβε χρέος €10.000.000 ο Παπασταύρου»

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την οικονομική ενίσχυση και στήριξη των τμημάτων του συλλόγου έτσι ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους στα αθλητική δρώμενα του τόπου, παρέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου της Ομόνοιας στο οίκημα του συλλόγου στην οδό Παπανικολή.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Λώρης Κυριάκου άνοιξε τα χαρτιά του είπε πολλά στους παρευρισκομένους (δημοσιογράφους και μέλη του συλλόγου). Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία λαχνού εισφοράς, αλλά και άλλων τρόπων για την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων του σωματείου της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: «Βράζουν» στην Ομόνοια: «Zητούμε συνάντηση σήμερα! Αχάπαρος ή άλλος λόγος»

Σας μεταφέρουμε γραπτώς την ομιλία του Λώρη Κυριάκου:

«Ο λόγος που γίνεται η σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι για να ζητήσουμε την οικονομική βοήθεια του μεγάλου πράσινου λαού, για την στήριξη των προϋπολογισμών των τμημάτων του ΑΣΟΛ, ούτως ώστε να συνεχίζουν το σημαντικό ρόλο που επιτελούν. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της Ομόνοιας και να απευθυνθούμε σε αυτούς για να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για να κρατηθούν τα τμήματα του συλλόγου ζωντανά και να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους. Όλοι θα θυμάστε την περσινή πορεία των τμημάτων μας που κρίθηκαν ως απόλυτα επιτυχημένες. Ίσως η μεγαλύτερη συλλογική επιτυχία του συλλόγου για τα εν λόγω τμήματα. Οι αθλητές του συλλόγου μας και το κάθε τμήμα ξεχωριστά, μας έκαναν περήφανους και θύμισαν στον κάθε Ομονοιάτη τι πραγματικά είναι και πρεσβεύει η ιδεά της Ομόνοιας.

Φέτος ήδη αρχίσαμε με την κατάκτηση δύο τίτλων. Κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ σε πετόσφαιρα και φούτσαλ. Το τμήμα της ποδηλασίας μετρά κι αυτό τεράστιες επιτυχίες αφού αθλητές μας κέρδισαν μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες. Η Ελένη Κουκουμά κέρδισε ένα χρυσό κι ένα αργυρό, ενώ στην πιο δύσκολη κατηγορία των εφήβων, ο Κωνσταντίνος Παυλίδης κέρδισε την 4η θέση σε δύο κατηγορίες.

Τα υπόλοιπα τμήματα φαίνεται έχουν δημιουργήσει πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και θα παρουσιαστούν τουλάχιστον το ίδιο μαχητικές όπως και πέρσι. Γίνονται προσπάθειες να διατηρηθούν τα τμήματά μας ζωντανά και να συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους.

Δυστυχώς, όμως, δεν λαμβάνουν την ανάλογη στήριξη ούτε από χορηγούς, ούτε από τον κόσμο και για τον λόγο αυτό είμαστε απογοητευμένοι, αλλά και σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Ο κόσμος δεν έρχεται στα γήπεδα για να παρακολουθήσει και να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών μας. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι οι τελικοί που βρέθηκαν οι ομάδες μας, αλλά και η συμμετοχή της ομάδας φούτσαλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διοργανώσαμε στην Κύπρο μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση και είχαμε εκατό άτομα περίπου σε κάθε αγώνα. Ο κόσμος μας πρέπει να επιστρέψει ξανά και να βρεθεί στο πλευρό μας.

Θεωρούμε πως το πρόβλημα δεν θα υπήρχε ή τουλάχιστον δεν θα ήταν τόσο μεγάλο αν υπήρχε αυτή η επιπλέον στήριξη του κόσμου. Πως θα εξασφαλιστούν οι χορηγίες με άδειες κερκίδες; Να περάσουμε όμως στην ουσία. Ο σύλλογος μας χρειάζεται περίπου 250.000 ευρώ μέχρι τον Μάιο για να μπορέσει να καλύψει τους προϋπολογισμούς των τμημάτων, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα τμήματα σε πρωταγωνιστική πορεία ή/και να διατηρήσουν τον ρόλο που διαχρονικά είχαν στα αθλητικά δρώμενα του τόπου».

Αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του (θα σας τη μεταφέρουμε γραπτώς σε λίγο), ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής εταιρείας Σταύρο Παπασταύρου λέγοντας πως «έκανε μια μεγάλη υπέρβαση».

Και εξήγησε: «Για να φύγουν οι περσινοί παίκτες έπρεπε να αποζημιωθούν και να φέρει καλούς παίκτες για να στήσει αυτή την ομάδα. Έχει προσφέρει πολλά ο κ. Παπασταύρου. Έχει μειωθεί το χρέος κατά ένα εκατομμύριo (σ.σ. πάνω από 1.500.000 ευρώ συγκεκριμένα) όπως ανακοινώσαμε. Συμβάλει και στο κοινωνικό κομμάτι. Επίσης συμβάλλει και στο “Ηλίας Πούλλος” για να γίνει ένα προπονητικό κέντρο που να είμαστε περήφανοι. Να μη θεωρεί όμως ο κόσμος πως επειδή λύθηκε το πρόβλημα με το ποδοσφαιρικό δεν υπάρχει πρόβλημα στο σωματείο. Ο κ. Παπασταύρου έχει αναλάβει να ξεπληρώσει ένα χρέος των 10.000.000 ευρώ. Πρέπει να τον στηρίξουμε. Έχουμε κάνει ένα πενταετές πλάνο. Έχουμε ένα έλλειμμα 600.000 κάθε χρόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί το σωματείο. Από αυτά, τα μισά τα αναλαμβάνει το Δ.Σ. της Ομόνοιας και τα άλλα μισά ο κόσμος της Ομόνοιας».

«Ο Σταύρος Παπασταύρου θέλει στα γήπεδα να πηγαίνουν οικογένειες. Για αυτό οι ενέργειες που έχει κάνει είναι ώστε να είναι γεμάτα τα γήπεδα και να υπάρχει ασφάλεια», πρόσθεσε και ακολούθως πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη λέγοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι πρέπει «οι Ομονοιάτες να βοηθήσουν τον κ. Παπασταύρου και να νιώσει και ο άνθρωπος πως τον βοηθούμε τον ίδιο αλλά και την Ομόνοια».

Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το Σταύρο Παπασταύρου που πέρυσι χορήγησε δάνειο 300.000 ευρώ ενώ στη φετινή εκστρατεία πρόσφερε 15.000 ευρώ. Ο κόσμος της Ομόνοιας οφείλει ως ένδειξη εκτίμησης προς το Σταύρο Παπασταύρου για το τι προσφέρει στην Ομόνοια. Επίσης το ποσό των 5000 ευρώ προσφέρουν οι Λώρης Κυριάκου Μιχάλης Παπαπέτρου

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων αρχίζει από σήμερα και έχει ως σλόγκαν «Δηλώνω παρών Δίνω πνοή». Μέσα στα πλαίσιο της εκστρατείας αύριο στο ΓΣΠ θα υπάρχουν εθελοντές που θα πωλούν λαχνούς των 5 ευρώ σε συγκεκριμένους χώρους. Επίσης θα γίνουν εκδηλώσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι εισπράξεις των μελών του σωματείου.

Δόθηκαν και λογαριασμοί όπου μπορεί να γίνει κατάθεση λεφτών:

  • Ελληνική Τράπεζα (Αρ λογ 1051061021800 IBAN cy7200500105001051061021800
  • Τράπεζα Κύπρου (Αρ λογαριασμού 357011420236 IBAN CY97002001950000357011420236)

Οι εισφορές που έγιναν:

Παπασταύρου. 15.000
Π. Μαλούπας 10.000
Μ. Παπαπέτρου 5.000
Λώρης Κυριάκου 5.000
Ν. Γεωργιάδης 3.000
Νικ 2.000
Ανώνυμοι φίλοι 2.000
Αντωνης Τζιωνής 1.000
Λάμπρος Πιερή 1.000
Μάκης Συμεού 1.000
Ανώνυμος φίλος 1.000

Τα υπόλοιπα στη φωτοτυπία που ακολουθεί:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ