aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛέτσγιακς: «Θα ήθελα την Άρσεναλ στον όμιλο. Για να σκεφτώ να φύγω πρέπει να…»

Λέτσγιακς: «Θα ήθελα την Άρσεναλ στον όμιλο. Για να σκεφτώ να φύγω πρέπει να…»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Γιάν Λέτσγιακς, στην ιστοσελίδα «domazlicky.denik.cz», ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα σεζόν αλλά και στην επιτυχία των πρασίνων για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κυπριακό πρωτάθλημα, όπως επίσης και στις δικές του εμπειρίες στην Κύπρο.

Αναλυτικά τα σχετικά αποσπάσματα:

Για τη νέα σεζόν: «Συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα, ωστόσο χάσαμε κάποιους βαθμούς τις πρώτες αγωνιστικές. Πετύχαμε όμως τον βασικό στόχο, την είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Φυσικά ήταν στόχος μας το Γιουρόπα Λιγκ. Όταν αποκλείσαμε την Λέγκια και τον Ερ. Αστέρα, τότε νιώσαμε πως είχαμε την ευκαιρία και για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν ήθελε τσέχικη ομάδα στους ομίλους: «Δεν θα τα έλεγα, δεν είναι τόσο καλές ομάδες. Θα ήθελα μια διάσημη ομάδα, όπως είναι η Άρσεναλ».

Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Έχουν μια εξαιρετική ομάδα και μεγάλη ιστορία. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες σαν αυτή. Ωστόσο, αν και δεν είχαμε ευκαιρίες, υπήρχαν κάποιες ασαφείς καταστάσεις. Στο πρώτο παιχνίδι ο διαιτητής αντί για φάουλ έδωσε πέναλτι στον αντίπαλο. Στο δεύτερο παιχνίδι, είχαμε πέναλτι στο 20’ αλλά ο διαιτητής τίποτα. Ήμασταν έτοιμοι για όλα. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι. Συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ».

Για το γεγονός πως οι Τσέχοι έρχονται να αγωνιστούν στην Κύπρο: «Οι κυπριακές ομάδες συνήθως παίρνουν παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο ώστε να μην πληρώνουν ρήτρες. Γι’ αυτό κοιτάζουν για ελεύθερους παίκτες και έτσι οι Τσέχοι είναι πιο εύκολος στόχος. Και φυσικά τα χρήματα δεν συγκρίνονται με αυτά που δίνονται στην Τσεχία».

Για το τι τον κέρδισε (χρήματα, παίκτες): «Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου και είναι ένας περήφανος σταθμός. Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα είχαμε γεμάτο το γήπεδο στα εντός έδρας, με 22.000 κόσμο. Παίζουν για τον τίτλο κάθε σεζόν, αλλά και για την Ευρώπη. Μάλιστα, το πρωτάθλημα έχει αρκετή ποιότητα».

Για το αν είναι χαρούμενος: «Φυσικά. Τόσο από προσωπική και ποδοσφαιριστή άποψη. Είναι ο παράδεισος. Είμαι εδώ με όλη την οικογένεια μου, με τον Λούφτνερ που δεν μένει μακριά από εμάς. Με τους Χούμποτσαν και Ντούρις πάμε και εκδρομές συχνά».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Τσεχία: «Είναι η 11η σεζόν που είμαι εκτός, και έτσι ο χρόνος της επιστροφής μου πλησιάζει λογικά. Αν υπάρχει επαρκής πρόταση από ομάδα της Τσεχίας, θα το συζητήσω. Αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες μου, έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια για άλλα δύο χρόνια, είμαστε ευχαριστημένοι εδώ. Άρα θα πρέπει να είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση για να την σκεφτώ».

Για τον κορωνοϊό στην Κύπρο: «Δεν είναι η ίδια η κατάσταση με την Τσεχία. Κάνουμε τεστ πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η Νέα Σαλαμίνα έχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα. Παιχνίδια έχουν ακυρωθεί αλλά πιστεύω ότι μετά την διακοπή το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ