aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛέτσγιακς: «Είναι έργο του Μπεργκ. Στις προπονήσεις θα δείτε μόνο χαμόγελα»

Λέτσγιακς: «Είναι έργο του Μπεργκ. Στις προπονήσεις θα δείτε μόνο χαμόγελα»

Συνέντευξη στην οπαδική ιστοσελίδα «Οmonoia24.com», παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων, Γιαν Λέτσγιακς. Ο Τσέχος ακραίος αμυντικός μίλησε για τις εντυπώσεις του από το κυπριακό πρωτάθλημα, το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού», αλλά και την πορεία της ομάδας.

Πιο κάτω ακολουθεί η συνέντευξη του Τσέχου:

-Γιαν συμπληρώνεις σχεδόν ένα εξάμηνο στην Ομόνοια, με σπουδαίες εμφανίσεις οι οποίες έκαναν τον κόσμο της ομάδας να σε αγαπήσει και να εκφράζει τον θαυμασμό προς το πρόσωπο σου. Πως κρίνει το επίπεδο της Ομόνοιας αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν αυτό που περίμενες;

«Είναι η αλήθεια ότι πριν πάρω την οριστική μου απόφαση να έρθω στην Κύπρο και στην Ομόνοια, μίλησα με κάποιους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Κύπρο. Έμαθα πως στις κυπριακές ομάδες αγωνίζονται ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας από Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες χώρες.  Άκουσα τα καλύτερα για την Ομόνοια και τον κόσμο της κι έτσι πήρα την τελεσίδικη μου απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω. Έψαξα και βρήκα την ιστορία της ομάδας, και πραγματικά διαπίστωσα πόσο τεράστια είναι. Όσον αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν αρκετές ομάδες που διεκδικούν τίτλους, και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Επίσης οι κυπριακές ομάδες μπορούν να διακριθούν στην Ευρώπη και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο κίνητρο για μένα και την Ομόνοια».

«Είμαστε μια πραγματική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, εντός και εκτός γηπέδου» 

-Γνωρίζαμε όλοι ότι η φετινή Ομόνοια ήταν μια νέα ομάδα με πολλούς καινούργιούς ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά βλέπουμε μια απίστευτη χημεία μεταξύ σας, με αποτέλεσμα η Ομόνοια με το τέλος του 2019 να βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας; Μπορεί η Ομόνοια να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;

«Όλο αυτό που βλέπετε μέσα και έξω από το γήπεδο είναι δουλειά του προπονητή. Είμαστε σύνολο, μια πραγματική οικογένεια. Νιώθουμε πολύ καλά μεταξύ μας και αυτό είναι σημαντικό για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στις προπονήσεις της ομάδας θα δείτε μόνο χαμόγελα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο ένας ποδοσφαιριστής στηρίζει τον άλλο, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Από εκεί και πέρα το κλίμα είναι εξαιρετικό, με τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να δημιουργεί σπουδαία ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι, κάτι που μας δίνει κίνητρο να βγάζουμε αυτή την εικόνα προς τα έξω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε η Ομόνοια να παραμένει στα ψηλά».

-Παρά το γεγονός ότι η θέση σου είναι αυτή του αριστερού μπακ, σε βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι να επιτίθεσαι και να βοηθάς την Ομόνοια στο δημιουργικό κομμάτι. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είσαι το καλύτερο αριστερό μπακ του Κυπριακού πρωταθλήματος. Πως σχολιάζει αυτό το γεγονός;

«Δεν ξέρω αν είμαι το καλύτερο αριστερό μπακ στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτό που προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθώ την Ομόνοια μαζί με τους συμπαίκτες μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ».

-Θεωρείς ότι οι εμφανίσεις σου με την ομάδα μπορούν να σου ανοίξουν την πόρτα για την Εθνική σου ομάδα;

«Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί Τσέχοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και διακρίνονται σε ομάδες που παίζουν στο Europa League και στο Champions League. Δεν είναι εύκολο να πάρω κλήση εγώ, όμως θα συνεχίσω να προσπαθώ και αν έρθει η ευκαιρία ασφαλώς θα προσπαθήσω να την αρπάξω. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην θέλει να αγωνίζεται για την Εθνική του ομάδα».

-Η αγάπη και υποστήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο όλων των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας την φετινή χρονιά είναι τεράστια. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεται εσείς ως οι πρωταγωνιστές αυτής της εξαιρετικής πορείας της ομάδας;

«Λαμβάνουμε πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο και τρομερή υποστήριξη. Επειδή η Κύπρος είναι μικρή χώρα αυτά τα vibes τα παίρνουμε συνεχώς στην καθημερινότητα μας. Νιώθουμε πολύ όμορφα και μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ καλά. Δεν είναι μόνο η υποστήριξη στο γήπεδο και στους αγώνες, αλλά και όλο αυτό εκτός γηπέδου που μας δίνει το επιπλέον κίνητρο».

«Εμένα μπορεί να με πειράζουν λίγο περισσότερο»….

-Παρακολουθούμε μέσω των social media  ότι οι σχέσεις σου με τους συμποδοσφαιριστές στου είναι εξαιρετικές. Μάλιστα θα τολμούσαμε να πούμε ότι είσαι από τα αγαπημένα παιδιά στα αποδυτήρια. Ένα σχόλιο περί τούτου….

«Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είμαστε μια οικογένεια αλλά εμένα μπορεί να με πειράζουνε λίγο περισσότερο (γέλια). Όπως σας είπα και πιο πάνω στην Ομόνοια ο ένας αγωνίζεται και για τον άλλο, και δεν υπάρχουν διακρίσεις ούτε στο γήπεδο, ούτε στα αποδυτήρια. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και φαίνεται αυτό και στους αγώνες μας.

-Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις το μήνυμα σου στον κόσμο της Ομόνοιας. Τι να περιμένει το 2020 από τον Γιαν και την Ομόνοια;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί σε αυτούς τους έξι μήνες μας έκαναν να νιώσουμε πολύ όμορφα, ειδικά εμάς τους νέους ποδοσφαιριστές. Τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας, και θέλω να τους ευχηθώ να έχουν καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να φέρει σε αυτούς και τις οικογένειες του ότι πραγματικά επιθυμούν. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι για να έρχονται επιτυχίες για την Ομόνοια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ