aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛέτσγιακς: «Εύχομαι κάποτε να συμβεί, ήμουν ανάμεσα στους υποψήφιους»

Λέτσγιακς: «Εύχομαι κάποτε να συμβεί, ήμουν ανάμεσα στους υποψήφιους»

Την ελπίδα του ότι κάποτε μπορεί να πάρει κλήση για την Εθνική, εξέφρασε ο Γιαν Λέτσγιακς, σε δηλώσεις του στην Τσεχική ιστοσέλιδα isport.blesk.cz. Σχολίασε παράλληλα την εξαρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και το πλέον… τυπικό γεγονός να δίνει ασίστ.

Γράφει ο αρθρογράφος Μίχαλ Κόστουρικ:

Βρίσκεται στη σκιά, όμως λάμπει, αγωνιζόμενος στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Η ομάδα του ΟΜΟΝΟΙΑ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με τον 30χρονο Τσέχο να έχει συμμετοχή σε 11 τέρματα της ομάδας του. Κανείς στη διοργάνωση δεν κατέγραψε περισσότερες ασιστ. Θα μετρήσει άραγε αυτό το στοιχείο λίγο πριν το Γιούρο 2020;

Ο Γιαν Λέτσιακς κάνει καριέρα εκτός Τσεχίας τα τελευταία 11 χρόνια. Έπαιξε σε πρωταθλήματα σε 5 διαφορετικές χώρες και στην ηλικία που βρίσκεται γίνεται ποδοσφαιριστής με ρεκόρ. Είναι μαζί με τον Μίκαελ Λούφτνερ και ερχόμενος από το αριστερό άκρο έγινε ο πρώτος πασαδώρος, για τους συμπαίκτες του, για γκόλ.

Όσα δήλωσε ο Γιαν Λέτσγιακς:

Είναι η χρονιά της καριέρας σου; «Απλά τυγχαίνει. Είχα μία παρόμoια σεζόν με τη Γιανγκ Μπόις πριν μερικά χρόνια».

Περιμένεις τηλεφώνημα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάροσλαβ Σιλχάβι; «Όταν ο κ. Βέρμπα ήταν στην Εθνική μας, έπαιζα στη Γιανγκ Μπόις. Είχε έρθει να δει έναν αγώνα τον οποίο κερδίσαμε με 4-2, είχα δώσει δύο ασίστ, εκπλάγηκε με την απόδοση μου. Ήμουν τότε ανάμεσα στους υποψήφιους για κλήση. Όμως δεν έγινε κάτι παραπάνω».

Είναι πλέον τυπικό για σένα να δίνει ασίστ. Πως το καταφέρνεις; «Αν δεις τα γκολ μας είναι συνήθως τα ίδια. Το παιχνίδι μεταφέρεται κοντά μου και μετά πάει στο κέντρο είτε από αέρως είτε από εδάφους και μετά, γκολ. Παίζουμε αρκετά από δεξιά αλλά το παιχνίδι αλλάζει γρήγορα και έρχεται στην αριστερή πλευρά. Το δουλεύουμε αρκετά. Όταν βγαίνουμε μπροστά δεν περιμένω κάτι, κάνω σπριντ στην επίθεση. Η μπάλα έρχεται συχνά κοντά μου και από εμένα πάει στον κεντρικό διάδρομο».

Τι θα έλεγες σε πιθανή κλήση σου ενόψει του Γιούρο; «Θα ήταν τιμή μου. Σε μία γωνιά μέσα στη ψυχή μου εύχομαι ότι κάτι μπορεί να συμβεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ