aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛείπει και ο κόσμος της Ομόνοιας

Λείπει και ο κόσμος της Ομόνοιας

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Ο αγώνας με τη μεγαλύτερη προσέλευση οπαδών στη διάρκεια της κανονικής περιόδου ήταν με την Ομόνοια γηπεδούχο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (12.285). Παιχνίδι που ήταν ορισμένο τη 12η αγωνιστική, με τους πράσινους τις προηγούμενες 10 αγωνιστικές (υπολειπόταν ο αγώνας με τον Απόλλωνα) να έχουν σημειώσει μόλις τέσσερις νίκες. Στο ίδιο διάστημα είχαν φέρει οδυνηρές ισοπαλίες στην έδρα τους με την Αλκή και τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας με τον Άρη, ενώ έφυγαν ηττημένοι από το «Στέλιος Κυριακίδης» από την Πάφο και στο ΓΣΖ από τον Ερμή. Θα μπορούσε πάλι τα εισιτήρια να ήταν περισσότερα αν το «αιώνιο» ντέρμπι διεξαγόταν Σάββατο ή Κυριακή. Γιατί η 17η Νοεμβρίου ήταν Παρασκευή.

Την 3η αγωνιστική με τον Εθνικό Άχνας είχαν κόψει εισιτήριο 11.992 άνθρωποι. Την 5η αγωνιστική με την Αλκή διατέθηκαν 8.288 εισιτήρια και περίπου χίλια λιγότερα με τον Ολυμπιακό (7.262) την επόμενη. Απέναντι στην ΑΕΛ (8η αγ.) βρέθηκαν στο γήπεδο 6.581 και δύο εβδομάδες αργότερα, την 28η Οκτωβρίου με την Ανόρθωση, πήγαν στο ΓΣΠ 9.777. Στον α’ γύρο, η Ομόνοια έχασε το πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ως συνήθως μαζεύει πολύ κόσμο. Αν απέναντι στον Εθνικό με κλειστό το βόρειο πέταλο προσέλκυσε σχεδόν 12 χιλιάδες οπαδούς, τότε με την ΑΕΚ προφανώς θα ήταν περισσότεροι.

Στον α’ γύρο η Ομόνοια είχε στους εντός έδρας αγώνες της σχεδόν 10 χιλιάδες κόσμο. Για την ακρίβεια, είχε διαθέσει στους έξι πρώτους εντός έδρας αγώνες της 56.185 εισιτήρια (μέσος όρος 9.364). Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι φίλαθλοι έχουν μειωθεί στα γήπεδα. Ένας από τους σοβαρότερους είναι η δυσκολία να φανεί ανταγωνιστική μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εξίσου σοβαρός λόγος είναι επίσης και τα μειωμένα εισιτήρια που δίνει η γηπεδούχος ομάδα. Δεν αναφέρομε στο μέτρο της ταυτοποίησης, αλλά στο ότι για παράδειγμα στο ΑΕΚ Αρένα τα εισιτήρια που παραχωρούνται είναι μόλις 670 ή στο Τσίρειο 1.300, ακόμη και στο ΓΣΠ 2.200. Δεν λέω για το «Αντώνης Παπαδόπουλος», αφού η πληρότητα του βορείου πετάλου δεν απέχει πολύ από τα 900 τόσα εισιτήρια. Είναι περίπου 1.100. Και όταν ακόμη ανεγερθεί το νέο γήπεδο στη Λεμεσό, θα είναι λιγότερα τα εισιτήρια που θα παραχωρούνται σε σύγκριση με το Τσίρειο. Οπότε τα εισιτήρια θα λιγοστεύουν, αφού οι δημοφιλείς ομάδες του νησιού δεν θα μπορούν να συνεισφέρουν σε εισιτήρια στους εκτός έδρας αγώνες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ