aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛανγκ: «Οι οπαδοί δεν μπορούσαν να αντέξουν και τους καταλαβαίνω»

Λανγκ: «Οι οπαδοί δεν μπορούσαν να αντέξουν και τους καταλαβαίνω»

Την κατανόηση του όσον αφορά τους πανηγυρισμούς του κόσμου της Ομόνοιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά τα μέτρα της πανδημίας, εξέφρασε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Άνταμ Λανγκ με δηλώσεις του στην ουγγρική ιστοσελίδα nemzetisport.hu. Τόνισε πως οι οπαδοί των πρασίνων δεν μπορούσαν να αντέξουν, γιατί περίμεναν ένδεκα ολόκληρα χρόνια ώστε να ξαναδούν την ομάδα τους πρωταθλήτρια.

Όσα δήλωσε ο Άνταμ Λανγκ:

Ότι σας στέρησε η μοίρα πέρσι, σας το έδωσε πίσω φέτος;

«Καλή ερώτηση. Όταν διακόπηκε πέρσι η σεζόν τον Μάρτιο ήμασταν μπροστά, η Ομοσπονδία αποφάσισε μετά από δύο μήνες αγωνιστικού κενού να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν ανακοινώθηκε κατάταξη, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να βρεθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο αισθανόμασταν οι πιο δυνατοί, και ακόμα αισθανόμαστε. Θέλαμε αν το αποδείξουμε κερδίζοντας το πρωτάθλημα. Αν και το ‘άρμα’ εκτροχιάστηκε για λίγο εξαιτίας των αγώνων πολλών αγώνων από την Ευρώπη, τον Δεκέμβριο επανήλθαμε και από τότε βρεθήκαμε στην πρώτη θέση με πολλές νίκες και κάποιες μόνο ισοπαλίες. Το νιώθαμε ότι ήμασταν καλοί, το περιμέναμε ότι θα είμαστε πρώτοι. Δεν υπήρχε αμφιβολία προσωπικά».

Για το ματς με τον Απόλλωνα:

«Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι ότι θα εισέλθουμε στο γήπεδο ως πρωταθλητές στο τελευταίο παιχνίδι. Μας άξιζε, ήμασταν δυνατοί, το χρειαζόμασταν πραγματικά και ο Απόλλωνας έκανε το λάθος (σ.σ. απώλειες βαθμών με Ολυμπιακό)».

Για τους πανηγυρισμούς του κόσμου της Ομόνοιας:

«Οι κανονισμοί λόγω της πανδημίας είναι αυστηροί εδώ, οι οπαδοί δεν μπορούσαν να αντέξουν και τους καταλαβαίνω γιατί περίμεναν έντεκα χρόνια να δουν ξανά την ομάδα τους πρωταθλήτρια. Χιλιάδες ήρθαν μαζί μας στη Λάρνακα για τον αγώνα μας την Τρίτη, χωρίς να νοιάζονται ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο.

Στον αυτοκινητόδρομο, μας συνόδευσαν, ακόμα κι αν η κίνηση δεν σταμάτησε εντελώς, επιβραδύνθηκε πλήρως. Μας κάλυψαν την περιοχή γύρω από την ΑΕΚ Αρένα κατά τη διάρκεια του αγώνα τους ακούγαμε να πανηγυρίζουν. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια τι συνέβη μετά όταν πήραμε το πρωτάθλημα με την… έκρηξη τους. Η Λευκωσία και η Λάρνακα χωρίζονται από περίπου πενήντα χιλιόμετρα. Όταν επιστρέψαμε στο κέντρο προπόνησης, τουλάχιστον τρεις χιλιάδες μας περίμεναν, υπήρχαν όλα όσα χρειαζόμασταν για μια γιορτή. Ένα άλλο ζήτημα ήταν ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε ορισμένους κανόνες υγείας, ώστε να μην μπορούμε να γιορτάσουμε μαζί – ήμασταν στο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια, ο κόσμος ήταν στο πάρκινγκ. Εν πάση περιπτώσει, έκαναν εκείνο το βράδυ αξέχαστο για εμάς».

Τώρα μπορείς να πεις πως είσαι τρεις φορές πρωταθλητής, πως αισθάνεσαι; (σ.σ. έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα Ουγγαρίας και ένα Ρουμανίας)

«Φαίνεται καλό στο βιογραφικό μου, αυτό είναι σίγουρο. Το να είσαι πρώτος είναι πάντα καλό, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα, γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα ολόκληρου του χρόνου δουλειάς σου. Όταν πρέπει να συγκεντρωθείς από τον πρώτο γύρο στον τελευταίο, όταν αναγκάζεσαι να σκοράρεις, αλλά στο τέλος μπορείς να χαρείς, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Εάν αποδειχθεί ότι είσαι ο καλύτερος σε μια σεζόν διαρκεί πολλούς μήνες, μπορείς να είσαι περήφανος για αυτό. Είμαι περήφανος γι’ αυτό, λόγω των τριών τίτλων πρωταθλήματος που το θεωρώ κυρίως δικό μου. Αναμφίβολα, αυτή είναι η πιο επιτυχημένη σεζόν της καριέρας μου μέχρι τώρα – ειδικά όταν λαμβάνω υπόψη τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την εθνική ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ