aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛανγκ: «Αμύνονται σαν… θηρία, αυτό είναι το πλάνο μας και το κλειδί»

Λανγκ: «Αμύνονται σαν… θηρία, αυτό είναι το πλάνο μας και το κλειδί»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομόνοιας παραχώρησε ο αμυντικός των πρασίνων, Άνταμ Λανγκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση, το πλάνο και το κλειδί της νίκης που έφτιαξε ο Χένινγκ Μπεργκ.

Παράλληλα μίλησε για την Ουγγαρία, το κυπριακό πρωτάθλημα και την ζωή του στην Κύπρο και την Ομόνοια.

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση: «Αγωνιστήκαμε εναντίον τους στην περίοδο της προετοιμασίας. Έδειξαν πως σωματικά είναι μία δυνατή ομάδα και πολύ οργανωμένη, έτσι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα τους αναλύσουμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα αδύνατα τους σημεια και να τα χρησιμοποιήσουμε. Θα γίνει ένα ντέρμπι, γιατί δεν έχουν ηττηθεί από τότε (το μεταξύ μας φιλικό) στο πρωτάθλημα, οπόταν νομίζω πως θα είναι δύσκολο. Όμως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό και μπορώ να πω πως μας αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο, για να αγωνιζόμαστε σε τέτοια παιχνίδια, δηλαδή σε ντέρμπι».

Για το αν θα κυνηγήσει η Ομόνοια τη νίκη: «Θα πάμε εκεί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αυτό είναι το πλάνο μας και δουλεύουμε σε αυτό, ώστε να τους κερδίσουμε. Έχουμε στόχους για το μέλλον και όπως είπα και προηγουμένως, αναμένεται να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Ανόρθωση και το κλειδί της αναμέτρησης: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είναι διαφορετικός αντίπαλος, μπορώ να πω πως αγωνίζεται με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Όπως ανέφερα είναι μία σφριγηλή ομάδα, στην άμυνα είναι δεμένη, οι παίκτες τους έχουν καλή σωματική δύναμη, τρέχουν πολύ και αμύνονται σαν… θηρία. Το κλειδί πιστεύω θα είναι πως θα χρησιμοποιούμε την μπάλα όταν έχουμε την κατοχή και πόσο γρήγορα θα τη γυρίζουμε με 1-2 επαφές για να βρούμε τους διαδρόμους».

Για την Εθνική και την προοπτική να παίξει στο Euro: «Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Χάσαμε εύκολα από την Κροατία με 3-0. Μετά δεν ήταν εύκολο να επανέλθουμε μετά από αυτήν την ήττα, αλλά ακόμη έχουμε πιθανότητες. Μπορώ να πω είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πάμε στο EURO, γιατί αν κερδίσουμε στο τελευταίο παιχνίδι την Ουαλία στο Κάρντιφ θα είμαστε 100% στο EURO».

Για την Κύπρο και την ζωή του στην Ομόνοια: «Η Κύπρος ήταν πολύ συμπαθητική από την πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ. Μοιάζει με έναν τουριστικό παράδεισο, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο. Είναι θετικοί, σκέφτονται πάντα θετικά, αυτό είναι κάτι που μου έμεινε. Επίσης, στην ομάδα προσπάθησαν όλοι, από την πρώτη στιγμή, να με κάνουν να νιώσω μέρος της ομάδας. Γι’ αυτό και έχω καλή επικοινωνία με όλους από την πρώτη στιγμή. Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Κατά τη γνώμη μου είναι ένα καλό πρωτάθλημα, αν το συγκρίνω με αυτό της χώρας μου, είναι καλύτερο. Εδώ πιστεύω πως υπάρχουν περισσότερες ομάδες που είναι ανταγωνιστικές και βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Πιστεύω πως 5-6 ομάδες στο πρωτάθλημα μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε. Έτσι αναμένεται να είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον».

Για τον κόσμο: «Το μήνυμα μου είναι πως θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίρνουμε αποτελέσματα. Γνωρίζουμε πως αν παίζουμε καλά θα έρχονται να μας στηρίζουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορούν να μας «σπρώχνουν» στις νίκες. Οπόταν τους ευχαριστούμε για τη στήριξη τους και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε έτσι. Τους περιμένουμε στο γήπεδο».

Περισσότερα σε λίγο…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ