aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΛ. Κυριάκου: «Άνοιγμα Παπασταύρου για το πρωτάθλημα, “διψά” ο Ομονοιάτης»

Λ. Κυριάκου: «Άνοιγμα Παπασταύρου για το πρωτάθλημα, “διψά” ο Ομονοιάτης»

Τα νέα οικονομικά δεδομένα στο χώρο του αθλητισμού που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου της Ομόνοιας και μέλος του δ.σ. της εταιρείας Λώρης Κυριάκου. Μιλώντας στον Super Sport FM σημείωσε πως οι ομάδες ζήτησαν συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπογράμμισε πως ο Σταύρος Παπασταύρου από την στιγμή που δήλωσε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, τότε θα γίνει άνοιγμα για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Με αυτή την πανδημία είδαμε ότι όχι μόνο ο αθλητισμός, αλλά όλοι οι τομείς επηρεάστηκαν και θα επηρεαστούν ακόμα περισσότερο. Στην Κύπρο που είμαστε τουριστικός προορισμός και περιμένουμε χρήματα από αυτό, φέτος όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα υποστούν ζημίες. Το ίδιο και στον αθλητισμό, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Τα αθλήματα που διαχειρίζεται το σωματείο βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πόσο μάλλον τώρα που θα μειωθούν τα έσοδα»

Τίθεται θέμα επιβίωσης για κάποιες ομάδες; «Την περασμένη Τρίτη έγινε μια συνάντηση στην ΕΘΑ, ήταν παρών και η ΚΟΚ και συζητήθηκε αυτό το θέμα. Όλα τα σωματεία εξέφρασαν την αγωνία για το τι θα γίνει. Ήδη η ΚΟΚ πήρε μέτρα για να βοηθήσει τα σωματεία, αλλά και εμείς από την πλευρά μας το κάθε σωματείο θα πρέπει να δούμε πως θα μειώσουμε τους προϋπολογισμούς μας. Και στο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα. Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα παιχτούν τα ματς με κόσμο ή χωρίς, ακούγεται κάτι για 33% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου. Η Ομόνοια ως μια ομάδα που κουβαλά αρκετό κόσμο, αντιλαμβάνεστε ότι ήδη έχασε πολλά χρήματα. Η ομάδα διεκδικούσε και τους δύο τίτλους, ο κόσμος διψούσε να δει την ομάδα, είχε καλή πορεία και ο Ομονοιάτης ανέκτησε την υπερηφάνεια του. Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί από την UEFA 17-18 Ιουνίου και θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Εξαρτάται και από τους επιδημιολόγους και το πώς θα βοηθήσουν».

Ο κόσμος περιμένει να δει την Ομόνοια στο Champions League: «Φανταστείτε πόσο διψά ο κόσμος να δει την Ομόνοια στο Champions League. Θα γινόταν sold out από την πρώτη μέρα».

Για το 33% που ακούγεται για τη νέα χρονιά: «Το 33% είναι θέμα μιας μέρας να εξαντληθούν από τους φίλους της Ομόνοιας. Βέβαια δεν υπάρχει άλλη επιλογή, είναι επικίνδυνο να ανοίξουμε τα γήπεδα την στιγμή που ο κόσμος δεν έχει καθαρίσει από τον ιό. Όλες οι ομάδες θα έχουν ζημιές και ζητήσαμε να γίνουν κάποιες συναντήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών γιατί είναι αρκετός ο κόσμος που ζει από το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Παπασταύρου εξέφρασε κάποιο προβληματισμό; «Από την στιγμή που ο ίδιος δήλωσε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, τότε θα γίνει άνοιγμα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πέρσι χτίζαμε και στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Το καταφέραμε και με το παραπάνω. Έχουμε έναν δυνατό κορμό, με τις προσθήκες θα ενδυναμωθεί ο κορμός αυτός και ποιοτικά και ποσοτικά, άρα το οικονομικό άνοιγμα θα είναι μεγαλύτερο».

Πότε θα γίνει η Συνέλευση του σωματείου; «Η Συνέλευση είναι εκλογική και έπρεπε να γίνει τον Μάιο. Δεν μπορούμε να την κάνουμε εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα γίνει τον Σεπτέμβριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ