aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Κόκος Χριστοφόρου

«Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Κόκος Χριστοφόρου

Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» κάνει το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας, με τον Κόκο Χριστοφόρου.

Αναλυτικά: «Αγωνίστηκε στην Ομόνοια για εννέα χρόνια (1958-1967), στη θέση του επιθετικού. Κατέγραψε 143 συμμετοχές και σημείωσε 84 γκολ. Πανηγύρισε με το τριφύλλι στο στήθος δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και μία ασπίδα. Αποτέλεσε εκ των βασικών συντελεστών της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος, το 1961, όταν η ομάδα μας τερμάτισε αήττητη, επιτυγχάνοντας και ρεκόρ σκοραρίσματος. Ήταν αρχηγός της Ομόνοιας από το 1963 μέχρι το 1967.

Ο “Κάπτεν”, όπως είναι το προσωνύμιό του, θεωρείτο ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα, ήξερε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους του γηπέδου και ήταν δείνος εκτελεστής. Ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς, όχι μόνο της Ομόνοιας, αλλά και του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας της ομάδας μας.

Πέρα από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, διέθετε και ηγετικές ικανότητες, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ξεχώριζε για το ήθος και την αθλητοπρέπειά του, αλλά και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Αναγέννηση Παλλουριώτισσας και ακολούθως μετεγγράφηκε στην Ομόνοια. Στην αρχική ενδεκάδα του “τριφυλλιού” καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Γερμανό προπονητή, Καρλ Βίγκλερ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ