aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Κοπιάστε», θα λέει και η Ομόνοια...

«Κοπιάστε», θα λέει και η Ομόνοια…

Την πρώτη νίκη της απέναντι σε βελγική ομάδα στα 73 χρόνια ιστορίας της πανηγύρισε η Ομόνοια. Οι πρωταθλητές Κύπρου πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και επικράτησαν 4-2 της Αντβέρπ, αποτέλεσμα που τους καθιστά ως φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Βέλγοι ήταν το φαβορί του ζευγαριού, έδειξαν κατά διαστήματα την ατομική και ομαδική τους ποιότητα, όμως αποδείχθηκε πως τα τρωτά τους σημεία ήταν αρκετά ώστε να μπορέσουν οι πράσινοι να τους επιβληθούν και μάλιστα με διαφορά δύο τερμάτων. Αποτέλεσμα, που βάζει σε θέση οδηγού το «τριφύλλι» ενόψει του επαναληπτικού στην Αμβέρσα την Πέμπτη (26/8), καθώς για να χάσει την πρόκριση η Ομόνοια θα πρέπει να ηττηθεί με τρία τέρματα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο «δαιμόνιος» Λοΐζος Λοΐζου. Ο Κύπριος εξτρέμ πέτυχε δυο τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο! Ξεδίπλωσε το ταλέντο του, έδειξε το ποδοσφαιρικό του θράσος και δικαιολόγησε το θόρυβο που υπάρχει γύρω από τ’ όνομά του εκτινάσσοντας ακόμα περισσότερο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Αν μάλιστα ευσταθούν οι φήμες που θέλουν δύο βελγικούς συλλόγους, την Μπριζ και την Άντερλεχτ, να παρακολουθούν στενά την πορεία του τότε η στιγμή που θα φτάσει στα γραφεία της Ομόνοιας πρόταση κοντά στα θέλω του «τριφυλλιού» μάλλον πλησιάζει ακόμη περισσότερο. «Αν θέλει κάποιος να έρθει να με πάρει, ας έρθει», δήλωσε ο 18χρονος εξτρέμ και έριξε το μπαλάκι στους ενδιαφερόμενους. Με τέτοιες εμφανίσεις από τον Λοΐζου και στην Ομόνοια τρίβουν τα χέρια από ικανοποιήση, καθώς είναι θέμα χρόνου να καταρριφθεί το ρεκόρ πιο κερδοφόρας πώλησης στην ιστορία της ομάδας που κατέχει ο Μούσα Μγκούνι (1.000.000 ευρώ).

Άξιος συμπαραστάτης του Λοΐζου ήταν ο Κακουλλής, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και πιστώθηκε μια ασίστ, ενώ στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασε και ο Νικόλας Παναγιώτου. Ο Κύπριος αμυντικός πρόσθεσε στο ενεργητικό του ακόμα μια καλή εμφάνιση και το μόνο σίγουρο είναι πως οι Χούμποτσαν και Γιούστε θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ για να τον βγάλουν από την ενδεκάδα.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας έκαναν οι Μπασιρού (βασικός) και Ζαχαρίου (αλλαγή), ενώ το πρώτο του τέρμα πέτυχε ο Ατιέμγουεν που πρόσθεσε σβελτάδα στην επιθετική γραμμή με την είσοδό του στο γήπεδο. Στα αξιοσημείωτα είναι πως η πρωταθλήτρια Κύπρου κέρδισε την δευτεραθλήτρια Βελγίου έχοντας τέσσερις βασικούς (Μποτεάκ, Κούσουλο, Τσέποβιτς, Χούμποτσαν) εκτός αποστολής, γεγονός που μαρτυρά πως υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα και ποσότητα στο ρόστερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ