aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚόουτς Ολίβα, τα δύο γκολ ενεργητικό δεν επιτρέπουν πίστωση χρόνου

Κόουτς Ολίβα, τα δύο γκολ ενεργητικό δεν επιτρέπουν πίστωση χρόνου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δεύτερο χαμένο ντέρμπι στη σειρά, δεύτερο ενενηντάλεπτο χωρίς γκολ για την Ομόνοια. Οι πράσινοι είχαν την ατυχία νωρίς-νωρίς στο πρωτάθλημα να τεθούν αντιμέτωποι με τις, κατά γενική ομολογία, καλύτερες ομάδες της Κύπρου αυτή την περίοδο. Την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα.

Στην «ΑΕΚ Αρένα» η Ομόνοια έφυγε ηττημένη, εντούτοις οι πλείστοι φίλοι της ομάδας την πίστωσαν για το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα πιο έτοιμη και πιο δεμένη.

Η αδυναμία των πρασίνων στο σκοράρισμα εντοπίστηκε από την αρχή της σεζόν. Απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες (Αλκή, Ένωση) στις δύο πρώτες αγωνιστικές κέρδισε με την ψυχή στο… στόμα 1-0. Στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Ακόμα και από τα ένδεκα βήματα ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είχε την ατυχία να γλιστρήσει και να στείλει έξω την μπάλα.

Διαβάστε επίσης: Ολίβα: «Φεύγω με διαφορετικά συναισθήματα…»

Σαφώς και τα δεδομένα στην αναμέτρηση θα ήταν διαφορετικά αν ευστοχούσε ο Άγγλος. Η Ομόνοια δέχθηκε δεύτερη ήττα και καλείται να διαχειριστεί σωστά τα δεδομένα που διαμορφώνονται. Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του.

Ανέφερε ότι ο Απόλλωνας είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από την Ομόνοια και ζήτησε χρόνο για να φτάσει σε αυτό. Εννοείται ότι μία ομάδα με τόσα νέα αποκτήματα, αλλαγές σε όλους τους τομείς που αφορούν το αγωνιστικό και το διοικητικό χρειάζεται χρόνο και πίστωση. Όμως, την πίστωση ο εκάστοτε προπονητής την κερδίζει με τα πεπραγμένα στο γήπεδο.

Και όπως ο ίδιος ο Ολίβα δήλωσε πρόσφατα, το μέτρο σύγκρισης της Ομόνοιας δεν η περσινή τραγική χρονιά αλλά το παρελθόν της. Ο πήχης στην Ομόνοιας ποτέ δεν πρέπει να μπαίνει χαμηλά. Και τα δύο γκολ ενεργητικό σε τέσσερις αγώνες είναι τραγική επίδοση που χρίζει άμεσου προβληματισμού. Χωρίς πίστωση χρόνου…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ