aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚοντολεύτερος: «Φοβάμαι τα δύο αποτελέσματα, όσοι τα είχαν έχασαν»

Κοντολεύτερος: «Φοβάμαι τα δύο αποτελέσματα, όσοι τα είχαν έχασαν»

Στην αξία του Μαρίνου Τζιωνή υποκλίθηκε ο Λευτέρης Κοντολεύτερος. Ο πρώην επιθετικός της Ομόνοιας μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στάθηκε στην εκρηκτικότητα του Κύπριου διεθνούς τον οποίο χαρακτήρισε έτοιμο ποδοσφαιριστή και όχι ταλέντο.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» προβλέπει ότι ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δεν έκρυψε ότι τον φοβίζει το γεγονός πως η Ομόνοια, εάν κερδίσει την ΑΕΚ, θα παίζει για δύο αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Σπουδαία νίκη για την Ομόνοια, πρόσωπο του αγώνα ο Τζιωνής που έδειξε την αξία του έτσι; «Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι χθες που έδειξε την αξία του. Πλέον ωρίμασε ποδοσφαιρικά, τον βλέπεις και χαίρεσαι. Το πώς συμπεριφέρεται μέσα στο παιχνίδι, για μένα είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, έχει όλο το πακέτο».

Ποια στοιχεία του σου αρέσουν στον Τζιωνή; «Πρώτον, είναι ένας προσγειωμένος ποδοσφαιριστής και στόχος του είναι να ανεβαίνει συνεχώς και να βελτιώνεται. Απ’ εκεί και πέρα η εκρηκτικότητα του είναι εντυπωσιακή. Οι παίκτες της ΑΕΛ φαίνονταν σαν σταματημένοι. Ήταν προσωπική υπόθεση το γκολ του. Και η ενέργειά του και το πώς σκόραρε. Είναι δείγμα κλάσης τεράστιου ποδοσφαιριστή».

Φοβήθηκες για την εξέλιξη του αγώνα μετά το γκολ της ΑΕΛ; «Έδειχνε η ΑΕΛ ότι έχει το παιχνίδι, ναι φοβόμουνα. Αλλά, πίστευα ότι η ΑΕΛ δεν θα μπορούσε να αντέξει στο δεύτερο ημίχρονο γιατί είχε και τους αγώνες κυπέλλου με Ολυμπιακό και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Όταν ισοφαρίσαμε το πίστεψα. Ο Κέρκεζ στο τελευταίο εικοσάλεπτο ρίσκαρε και η Ομόνοια άρπαξε την ευκαιρία».

Θα χαρακτήριζες ανατροπή τίτλου το χθεσινό παιχνίδι; «Μπορείς να την πεις και ανατροπή πρωταθλήματος. Φυσικά, και ισοπαλία να ερχόμασταν χθες, εάν κερδίσουν Ομόνοια και Απόλλων στην προτελευταία αγωνιστική τα δεδομένα στο τελευταίο ματς θα ήταν τα ίδια».

Είσαι εξ αυτών που πιστεύουν ότι ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο ματς; «Όπως είναι τα δεδομένα σήμερα, ναι. Φυσικά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι παλεύει τα παιχνίδια. Χθες, κέρδισε την Ανόρθωση. Είναι 6η, αλλά διεκδικεί όλα τα παιχνίδια. Όπως, φυσικά, και η ΑΕΚ. Δεν θα είναι τα εύκολα τα πράγματα για την Ομόνοια. Να μας γίνει μάθημα το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Πρέπει να κερδίσουμε για να δικαιούμαστε δύο αποτελέσματα στο τελευταίο παιχνίδι».

Πολλοί χαρακτηρίζουν παγίδα για μια ομάδα να παίζει για δύο αποτελέσματα. Ποια η άποψη σου; «Εγώ τα δύο αποτελέσματα τα φοβάμαι. Μπορεί να ξεκινήσεις για ισοπαλία και στις πλείστες φορές όσοι ήθελαν δύο αποτελέσματα, πάντα έχαναν. Είναι πλεονέκτημα, νοουμένου πως θα φανείς δυνατός στο παιχνίδι. Όπως προηγήθηκε η ΑΕΛ χθες, μπορεί να προηγηθεί και ο Απόλλων».

Πιο θα είναι το μυστικό για την Ομόνοια αν κριθεί ο τίτλος τελευταίος παιχνίδι; «Αν πάει με καθαρό μυαλό και ψυχολογία πιστεύω θα κερδίσει. Μπορεί να μην υπάρχει κόσμος, αλλά αυτό το έχουν συνηθίσει πλέον οι παίκτες. Και να υπήρχε κόσμος μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ. Το ζήσαμε πολλές φορές και το ξέρω».

Πώς κρίνεις τους ξένους διαιτητές; «Οι ξένοι δεν πηγαίνουν συνέχεια στο VAR. Και δεν κάνουν και δέκα λεπτά στο VAR, όπως τους Κύπριους, για να αποφασίσουν. Πριν έρθουν οι ξένοι σίγουρα υπήρχαν λάθη. Στους ξένους φαίνεται η προσωπικότητα τους, επιβάλλονται των ποδοσφαιριστών».

Για το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι με αφορμή το τραγούδι «νιάου βρε γατούλα»: «Από την στιγμή που απολογήθηκε η Ομόνοια, φαίνεται ότι κατάλαβαν το λάθος. Για μένα δεν ήταν σωστό. Το πώς και γιατί οι ίδιοι το ξέρουν. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα εκείνη την στιγμή. Από την στιγμή που απολογήθηκε σαν σωματείο η Ομόνοια τελειώνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ