aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚωνσταντινίδης: «Τα δύσκολα πέρασαν»

Κωνσταντινίδης: «Τα δύσκολα πέρασαν»

Για το δανεισμό του στην Ομόνοια, τον τραυματισμό που πέρασε την περσινή χρονιά και το ποδοσφαιρικό του μέλλον μίλησε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Ο Ελλαδίτης αμυντικός της ομάδας μας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 και αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2019, αλλά και την Ομόνοια, όπου παίζει με τη μορφή δανεισμού.

Για την περσινή σεζόν και τον τραυματισμό του: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά με τον τραυματισμό, με όσα έγιναν… Ήρθα εδώ και με έκαναν κατευθείαν να καταλάβω ότι υπολογίζουν σε μένα. Νιώθω πολύ καλά εδώ, έχω πάρει κάποια παιχνίδια και είμαι στο 100% και από άποψη φυσικής κατάστασης και από όλα. Πέρασε το δύσκολο κομμάτι και τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάζω μπροστά, αυτά που θα έρθουν».

Για την πρόταση της Ομόνοια: «Μόνο το γεγονός ότι είχα να παίξω οκτώ μήνες και αυτή η ομάδα ενδιαφέρθηκε για μένα, είναι πολύ σημαντικό. Κυρίως ο κ. Νταμπίζας μου είπε ότι με θέλουν πολύ… Δεν παίρνει μία ομάδα έναν παίκτη που είναι τραυματίας τόσο καιρό και τον βάζει κατευθείαν να παίξει. Για αυτό το λέω αυτό. Έπαιξα στο πρώτο φιλικό και μετά τη διακοπή, λόγω των εθνικών, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Τον Μάιο τελειώνει το συμβόλαιο και πρώτα ο Θεός θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρεις βέβαια ποτέ στο ποδόσφαιρο τι σου ξημερώνει. Το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ είναι μέχρι το 2019».

Για το τι συνάντησε στην Ομόνοια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ομάδα και από αυτό που συνάντησα. Είναι σημαντικό να στέλνει ο ΠΑΟΚ τους παίκτες δανεικούς σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν. Αυτό ήταν ένα κριτήριο για μένα, μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Στην Ομόνοια, υπάρχει πολύ πίεση όπως και στον ΠΑΟΚ, από τους οπαδούς, από παντού… Εγώ ήμουν τυχερός και στον προηγούμενο δανεισμό μου. Είχα πάει στο Αιγίνιο, που ήταν μία εξαιρετική ομάδα. Και τώρα έκανα τη σωστή επιλογή για την καριέρα μου, αν είναι και νωρίς ακόμη».

kos_5491Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το γεγονός ότι πίστεψε μία ομάδα σαν την Ομόνοια σε αυτόν μετά από τον τραυματισμό του: «Σημαίνει πολλά για μένα, είναι δύσκολο να εμπιστευτεί μία ομάδα έναν παίκτη που έχει να παίξει πάνω από μισό χρόνο. Δείχνει ότι αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, κάποιοι με έχουν εκτιμήσει, δούλεψα πάρα πολύ αυτό το διάστημα, δουλεύω ακόμη και ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα».

Για τους στόχους της Ομόνοιας: «Σίγουρα η ομάδα έχει ένα καλό ρόστερ για την Κύπρο, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα επάνω τους. Ωστόσο, κάναμε 14-15 μεταγραφές, είναι νωρίς ακόμη. Η Ομόνοια είναι… καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και ο στόχος που έβαλαν όλοι, είναι ότι πάμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο φέτος στην Κύπρο: «Είναι 3-4 πάρα πολύ δυνατές ομάδες, επιπέδου Super League, ειδικά η ΑΕΚ που έχει ξεκινήσει με το απόλυτο και το Αποέλ, που είδαμε ότι κέρδισε και μέσα στον Ολυμπιακό χωρίς να πιάσει κάποια τεράστια απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσονται αυτές οι ομάδες, έρχονται καλοί ποδοσφαιριστές και είναι ομάδες που μέχρι το τέλος θα είναι κοντά και θα διεκδικούν το πρωτάθλημα».

kos_5528Για το αν υπάρχει απόσταση μεταξύ ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου: «Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί κι όσο εύκολα λέμε ότι έχει αναπτυχθεί, τόσο εύκολα μπορεί να έρθει κάτι στραβό και να αλλάξουν όλα. Όσον αφορά στην οργάνωση, είναι πολύ οργανωμένο το πρωτάθλημα. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές με το ελληνικό. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να σταθούν εύκολα στην Super League. Ίσως οι ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά είναι πιο δύσκολα, αλλά εδώ τα γήπεδα είναι μικρά και γεμίζουν. Είναι δύσκολο να περάσεις από αυτές τις έδρες. Εδώ όλες οι ομάδες θα τρέξουν και θα παίξουν τα ματς μέχρι το τέλος, ίσως λοιπόν είναι λίγο καλύτερα από πλευρά φυσικής κατάστασης».

Για το αυριανό παιχνίδι της Ελλάδας με την Κύπρο: «Η Κύπρος είναι μία πολύ καλή ομάδα, είδαμε ότι και η Εθνική μας έχασε από τα νησιά Φερόε, τα παιδιά το έχουν αφήσει πίσω τους αυτό, αλλά αν δεν είσαι εσύ αυτός που πρέπει και δεν είσαι σοβαρός, δύσκολα θα πάρεις κάτι καλό από αυτά τα παιχνίδια».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, μπήκε εύκολα στους ομίλους και έκανε ένα μεγάλο διπλό. Λέω μεγάλο, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και πήρε και έναν σημαντικό βαθμό κόντρα στη Φιορεντίνα. Στο πρωτάθλημα έκανε δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το αν θα του στοιχίσουν αυτά. Δεν υπάρχει το περσινό φαινόμενο με τους τραυματισμούς και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, εμείς δεν το είχαμε πέρυσι και είδαμε ότι μας στοίχισε. Είναι δύσκολο όταν ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει σε κάθε παιχνίδι σε 7-8 παίκτες. Υπήρχε μεγάλη γκρίνια και η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει το ποδόσφαιρο που έπρεπε».

skapoullisΓια το τι άλλαξε φέτος στον ΠΑΟΚ στο κομμάτι των τραυματισμών: «Νομίζω ότι παίζουν ρόλο τα έργα που έχουν γίνει στο προπονητικό, που θα ολοκληρωθούν σύντομα και άλλαξε και ο τρόπος αποκατάστασης της ομάδας. Πέρυσι τύχαινε να κάνουμε κάποιες περισσότερο σκληρές προπονήσεις. Αυτό που έχω δει εγώ, είναι ότι το δεύτερο 48ωρο μετά από ένα παιχνίδι βγαίνει η κούραση και εμείς τότε κάναμε την πιο σκληρή μας προπόνηση. Δε θέλω να πω ότι έγινε κάποιο λάθος, απλά ίσως ήταν κι αυτό ένα κομμάτι που έκανε τις θλάσεις εφιάλτη. Αυτό έχει αλλάξει, έχει αλλάξει ο τρόπος αποκατάστασης. Βοήθησε και το ότι ο κ. Ίβιτς έφερε κάποιους δικούς του ανθρώπους και εύχομαι να μην περάσει κανένα παιδί ούτε θλάσεις, ούτε τίποτα…».

Για το πόσο τον επηρέασαν ψυχολογικά όσα πέρασε το καλοκαίρι: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο όταν μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να βρω ομάδα, ήμουν πολύ καιρό τραυματίας και πίστευα ότι θα μου δοθεί ο χρόνος να επανέλθω μέσα από τις προπονήσεις, μέσα από κάποια φιλικά ίσως, αλλά δε μου δόθηκε. Δεν το έβαλα κάτω και ήρθε η ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑ και χωρίς να το σκεφτώ πολύ, είπα ότι θέλω να παίξω σε αυτή την ομάδα., Μέχρι στιγμής δικαιώνομαι για αυτή την επιλογή μου. Γίνονται βήματα προόδου και έξω από το αγωνιστικό κομμάτι σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και είναι θέμα χρόνου να μπει ξανά στο δρόμο της επιτυχίας. Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τι έγινε, μόνο κοιτάς το μέλλον…».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ