aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚομμένο και ραμμένο για τον Τζίμη

Κομμένο και ραμμένο για τον Τζίμη

Κι όμως, στην ομάδα της Λευκωσίας έχουν λόγους για να δώσουν ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κίνητρο για τους πράσινους είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, όχι πως θα επιφέρει κέρδος σε σχέση με την τέταρτη θέση, αλλά είναι και λόγω πρεστίζ.

Η Ομόνοια, ως μεγάλη ομάδα που είναι, έχει ως στόχο να τερματίζει κάθε χρόνο όσο πιο ψηλά γίνεται και τη δεδομένη φορά η τρίτη θέση είναι το ταβάνι για τους πράσινους. Με νίκη θα «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση, αν όχι θα το επιδιώξει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα.

Ακόμη, το ματς στο ΓΣΖ προσφέρεται για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι «εφεδρείες» και πολύ περισσότερο για τον Δημήτρη Χριστοφή. Ο διεθνής άσος επανήλθε τις τελευταίες βδομάδες μετά από μεγάλη αποχή, «έγραψε» κάποια λεπτά παρουσίας στα πρόσφατα ματς, αλλά σήμερα ενδέχεται να προσθέσει 90λεπτο. Ο Μιλόγεβιτς ποντάρει στον 27χρονο επιθετικό και θέλει να τον προετοιμάσει για τον τελικό κυπέλλου.

Η παρουσία του και κυρίως η ετοιμότητά του φαντάζει επιβεβλημένη, λόγω και του τραυματισμού του Μπαντιμπάνγκα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει. Επίσης, αποτελεί προσωπικότητα για την Ομόνοια, έχει την εμπειρία από τέτοια ματς και στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παράλληλα ο Σέρβος τεχνικός προτίθεται να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετές «εφεδρείες». Το σημερινό ματς αλλά και αυτό της ερχόμενης βδομάδας ίσως αποτελέσουν το κριτήριο για το μέλλον κάποιων ποδοσφαιριστών στο «τριφύλλι». Ο Νταμπίζας θα είναι παρών, θα πάρει άλλη μια γεύση από το έμψυχο δυναμικό και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα, αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες. Πέρα από τους τιμωρημένους Ρομαρίκ, Μαργκάσα, Ρούνιε και τους τραυματίες Μπαντιμπάνγκα και Δημητρίου, ο Σέρβος τεχνικός συμπεριέλαβε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές στην αποστολή, όμως οι πλείστοι απ’ αυτούς αναμένεται να μείνουν στον πάγκο.

Ο Μπρανέσκου εκτός απροόπτου θα υπερασπιστεί την «πράσινη» εστία για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Όρσουλιτς και Καντούτση. Τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας διεκδικεί ο Φιλιώτης, ενώ στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρίσκονται και οι Φυλακτού, Μπεμπέ, Εζέ και Ρουσιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ