aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚι όμως, το καλύτερο ξεκίνημα της 5ετίας!

Κι όμως, το καλύτερο ξεκίνημα της 5ετίας!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Φωνές, μουρμούρα, αμφισβήτηση, είναι το σκηνικό στην Ομόνοια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Διανύσαμε μόλις τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και η Ομόνοια μετρά ήδη την απώλεια τεσσάρων βαθμών, μάλιστα με αντιπάλους που ήταν το ακλόνητο φαβορί. Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των αγώνων και το πλήρωσε.

Δυο νίκες, δυο ισοπαλίες είναι ο απολογισμός του «τριφυλλιού», με συντελεστή τερμάτων 8-5 και βαθμούς 8. Είναι αλήθεια ότι, η Ομόνοια δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της και στο σύλλογο της Λευκωσίας εύχονται ότι, το διπλό στο Δασάκι και τα σημάδια ανάκαμψης, θα αποτελέσουν την απαρχή για μια νέα πορεία με συνεχόμενες επιτυχίες.

Ακόμη κι έτσι, η βαθμολογική συγκομιδή της Ομόνοιας σ’ αυτό το ξεκίνημα (4 αγώνες) είναι η καλύτερη της πενταετίας! Επίσης, είναι η μόνο σεζόν που διατηρεί το αήττητο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Είναι λόγος για να αποτελεί δικαιολογία ότι, στις προηγούμενες σεζόν οι πράσινοι ήταν ακόμη χειρότεροι; Σε καμιά περίπτωση όχι. Είναι, όμως, ένα θετικό σημάδι και στην ομάδα της Λευκωσίας αυτό που θα επιδιώξουν στην πορεία είναι να βελτιώσουν την εικόνα τους αλλά και να αυξήσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή. Είναι στα δικά τους πόδια.

Όπως υποστηρίζουν, ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους και η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις θα παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο σε μεγαλύτερο βαθμό όσο οι ποδοσφαιριστές προσθέτουν παιχνίδια στα πόδια τους. Οι αδυναμίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο νικηφόρο ματς στο Δασάκι, ωστόσο η Ομόνοια είχε μεγαλύτερα καλά διαστήματα σε σχέση με τα προηγούμενα και πέτυχε τον στόχο της.

Στον πίνακα φαίνεται η πορεία του «τριφυλλιού» με τη συμπλήρωση τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος. Διαπίστωση είναι πως και τα οκτώ γκολ υπέρ είναι τα περισσότερα της πενταετίας, δύο ανά παιχνίδι ο μέσος όρος. Αντιθέτως, στην άμυνα, τα πέντε γκολ παθητικό είναι τα πιο πολλά που δέχθηκε σ’ αυτό το διάστημα των τελευταίων πέντε χρόνων, κάτι που παρουσιάστηκε και στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι, η Ομόνοια μέχρι στιγμής πληρώνει την απώλεια τεσσάρων βαθμών κυρίως για την αμυντική της συμπεριφορά. Εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω και της έλλειψης σταθερότητας επιλογών αλλά και αδυναμίας κάποιων ποδοσφαιριστών που παραμένουν… αδιόρθωτοι. Αν καταφέρει να δώσει λύση σ’ αυτό τον τομέα, τότε θα αυξήσει και τις πιθανότητες για νέες επιτυχίες που θα την οδηγήσουν σε ανοδική πορεία.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΕΖΟΝ Ν-Ι-Η ΓΚ. (Υ-Κ) ΒΑΘΜΟΙ
2012-13 1-2-1 7-3 5
2013-14 1-1-2 5-4 4
2014-15 2-1-1 5-4 7
2015-16 1-2-1 6-5 5
2016-17 2-2-0 8-5 8

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ