aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚέρκεζ: «Φαβορί στα χαρτιά η Ντιναμό - οι προϋπολογισμοί των δύο συλλόγων είναι ασύγκριτοι»

Κέρκεζ: «Φαβορί στα χαρτιά η Ντιναμό – οι προϋπολογισμοί των δύο συλλόγων είναι ασύγκριτοι»

Φαβορί στα… χαρτιά έχρισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ομόνοια για την πρόκριση, ο προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ, με δηλώσεις του στην κροατική ιστοσελίδα germanijak.hr. Όπως ανέφερε ωστόσο, οι τελευταίες σεζόν έχουν δείξει πως ο καθένας μπορεί να εκπλήξει τον οποιονδήποτε, και οι πράσινοι έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Τόνισε πως οι προϋπολογισμοί των συλλόγων είναι ασύγκριτοι, αλλά και η Ομόνοια είναι έμπειρη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και ένα κορυφαίο προπονητή.

Όσα δήλωσε ο Ντούσαν Κέρκεζ:

Πως είναι η Ομόνοια; «Είναι μια έμπειρη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και ένα κορυφαίο προπονητή. Η Ομόνοια ήταν χωρίς τρόπαια για μεγάλο διάστημα και τώρα έχει επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια και πρόσφατα το σούπερ καπ. Το ρόστερ δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι, όταν είχαν επιπρόσθετα αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα στα προκριματικά του Champions League».

Ποιός είναι το φαβορί; «Παρόλο που η Ντιναμό είχε σπουδαία αποτελέσματα και έπαιξε στα προημιτελικά του Europa League πέρσι, οι τελευταίες σεζόν έχουν δείξει πως το φαβορί υπάρχει μόνο στα χαρτιά και ο καθένας μπορεί να εκπλήξει τον όποιονδηποτε. Αναμένω δυο μεγάλα ματς. Η Ντιναμό είναι το φαβορί, αλλά σίγουρα η Ομόνοια έχει πιθανότητες να προκριθεί».

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ντιναμό; «Πρώτα απ’ όλα η Ομόνοια είναι μια καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος ξέρει πώς παίρνει αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα, και κατά κάποιον τρόπο οι πιο εξέχοντες είναι ο τερματοφύλακας Φαμπιάνο, ο αριστερός μπακ Λέζιακς που έπαιξε στην Ντιναμό, ο μέσος Γκόμεθ και ο επιθετικός Τσέποβιτς».

Πόσο καλοί είναι οι Τζιωνής και Λοϊζου; «Είναι από τους πιο ταλαντούχους Κύπριους των τελευταίων χρόνων. Είναι μεγάλα ταλέντα και το μέλλον της Εθνικής Κύπρου. Θα είναι επικίνδυνοι για την Ντιναμό».

Που θα έβαζες την Ομόνοια και την ΑΕΛ στο Κροατικό πρωτάθλημα που ήταν πολύ ανταγωνιστικό πέρσι; «Παρακολουθώ πολύ το Κροατικό πρωτάθλημα. Μπορώ να πω ότι η Ομόνοια θα ήταν ακριβώς πίσω από την Ντιναμό στο πρωτάθλημα, σίγουρα η Ομόνοια και η ΑΕΛ θα πάλευαν για μια από τις τέσσερις καλύτερες θέσεις του πρωταθλήματος.

Θα έλεγα ότι η ΑΕΛ βρίσκεται στο επίπεδο της Ριέκα. Οι άνθρωποι θεωρούν το Κυπριακό πρωτάθλημα αδύναμο επειδή η εθνική ομάδα δεν πέτυχε κάποια επιτυχία. Ωστόσο, το πρωτάθλημα είναι από τα 15 καλύτερα στην Ευρώπη, οι Κυπριακοί σύλλογοι παίζουν στους ομίλους κάθε χρόνο και την επόμενη σεζόν θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κέρκεζ και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλοί ξένοι στο πρωτάθλημα, αλλά έχουμε επίσης μια νέα γενιά Κυπρίων και είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου προτού η Κυπριακή εθνική ομάδα να κερδίσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό ή το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βεβαίως, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Ωστόσο, η Κύπρος είναι μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η Κροατία είναι μια χώρα που παίζει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και πολλοί από αυτούς τους παίκτες παίζουν ή έχουν παίξει για την Ντιναμό».

Πως παρουσιάζουν το ματς τα Κυπριακά ΜΜΕ; «Γνωρίζουν για την ποιότητα της Ντιναμό, τονίζουν ότι έπαιξαν στα προημιτελικά του Europa League την περασμένη σεζόν και ότι είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Οι προϋπολογισμοί των συλλόγων είναι ασύγκριτοι, αλλά πιστεύουν ότι η Ομόνοια μπορεί να προκριθεί».

Όλοι στην Κροατία φοβούνται πολύ τις τεράστιες θερμοκρασίες που θα περιμένουν την Ντιναμό σε μια εβδομάδα στη Λευκωσία. Ο αγώνας παίζεται στις 18:00 τοπική ώρα, 17:00 ώρα Κροατίας και οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν σχεδόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ποιες συνθήκες περιμένουν την Ντιναμό σε μια εβδομάδα στην Κύπρο;

«Πρόσφατα, ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος έπαιξε και έζησε στην Κύπρο, δήλωσε ότι το να παίζεις σε τέτοια ζέστη και υγρασία δεν είναι εύκολο ακόμη και για τους εγχώριους παίκτες, πόσο μάλλον εκείνους που έρχονται από έξω. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα για την Ομόνοια. Επαναλαμβάνω, υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εύκολο ούτε για τους εγχώριους παίκτες, αλλά θα είναι ακόμα πιο εύκολο για αυτούς από ό, τι για τους παίκτες της Ντιναμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ