aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΚαρδιά πρωταθλητή η Ομόνοια

Καρδιά πρωταθλητή η Ομόνοια

Η «καρδιά πρωταθλητή» μίλησε στην Πάφο για την Ομόνοια η οποία στον πρώτο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας κέρδισε τον Green Air Παφιακό μετά από ανατροπή με 2-3 σετ και προηγείται στις νίκες με 2-1.

Πλέον έχει καταστεί το φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου με δεδομένο ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο δεύτερος τελικός θα γίνει στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

Ο τελικός που κράτησε δυόμισι ώρες  ήταν καρμπόν του τελικού Κυπέλλου της περασμένης Παρασκευής, αφού ο Green Αir Παφιακός κέρδιζε με 0-2, η Ομόνοια γύρισε το ματς ισοφάρισε, αλλά σε αντίθεση με τον τελικό ολοκλήρωσε την ανατροπή με νίκη στο τάι-μπρέικ 2-3 σετ. Στο πρώτο σετ η Παφιακή ομάδα κατόρθωσε να μείνει συγκεντρωμένη και παρά την πολύ καλή εμφάνιση της Ομόνοιας πήρε το σετ με 25-20 και το ψυχολογικό προβάδισμα του 1-0.

Εφάμιλλο με το πρώτο ήταν και το  δεύτερο σετ με τελικό νικητή πάλι τον Green Αir Παφιακό με 25-23. Το 2-0 προήλθε μετά από άνιση μάχη μεταξύ των δυο ομάδων αφού και οι «πράσινοι» έπαιξαν καλύτερα και πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους. Ωστόσο, δυο φάσεις ήταν αρκετές για τους «μπλε» για να πάρουν το σετ.

Η απάντηση της Ομόνοιας

Όπως και στον τελικό του Κυπέλλου, η Ομόνοια αντέδρασε. Χάνοντας 0-2 κατάφερε να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του τελικού κερδίζοντας το καθοριστικό τρίτο σετ με 22-25, αφού βελτίωσε τον τρόπο παιχνιδιού της. Οι γηπεδούχοι πάλι έπαιξαν ωραίο βόλεϊ, αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς.

Στο τέταρτο σετ οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα ήταν ανώτεροι και αποδίδοντας εξαιρετικό βόλεϊ κέρδισαν με 17-25 ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Παφιακή ομάδα δεν βρήκε τις λύσεις για να μπορέσει να διεκδικήσει το σετ. Η απουσία του Γιάννη Ασπιώτη φάνηκε με την πάροδο του αγώνα, αφού στέρησε τη δυναμική στον κεντρικό άξονα από τον Green Αir Παφιακό ο οποίος κάλυψε το κενό με τον Β. Ανδρέου.

Στο τάι-μπρέικ το ντέρμπι ήταν ισοδύναμο αλλά η Ομόνοια στα τελικά στάδια κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει σπουδαίο διπλό αφού κέρδισε το σετ με 10-15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.

Green Air Παφιακός (Μ. Γκρέσιτς): Οικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Ευσταθίου, Μίλεφ, Ανδρέου. Λίμπερο: Σωκράτους, Αντωνίου. Αλλαγές: Kωνσταντινίδης, Τσαγγαρίδης.

Ομόνοια (Σ. Σάββα): Ροντρίγκο, Σ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Λουγκάνετς, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης. Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. Αλλαγές: Παφίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ