aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚάντηλος: «Το αξίζει η Ομόνοια, με συναρπάζει, είναι έργο του προπονητή»

Κάντηλος: «Το αξίζει η Ομόνοια, με συναρπάζει, είναι έργο του προπονητή»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η φετινή Ομόνοια τον συναρπάζει, με την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συλλογική προσπάθεια. Ο Ανδρέας Κάντηλος μίλησε στο «Goal.com.cy» για την ομάδα της καρδιάς του, την οποία και παρακολουθεί στενά αλλά του λείπει όπως λέει το τελευταίο διάστημα, λόγω της αναστολής του πρωταθλήματος.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» θεωρεί πως, με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες στις 23 αγωνιστικές, η Ομόνοια αξίζει τον τίτλο αφού έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν σταθερή και διαθέτει τα στοιχεία που μπορούν να την οδηγήσουν στο πρωτάθλημα μετά από μια δεκαετία.

«Στάθηκε άτυχη με την αναστολή του πρωταθλήματος, ήταν σε φοβερή κατάσταση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κάντηλου για την Ομόνοια. «Πρόκειται για μια παράξενη κατάσταση», συνέχισε με αφορμή τη διακοπή και στο πιθανό ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. «Ωστόσο, βάσει του τι έδειξε ο προπονητής με τη δουλειά του, είμαι βέβαιος ότι κάνει τα απαραίτητα σχέδια ώστε η Ομόνοια όταν θα κληθεί να δώσει αγώνες να είναι και πάλι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό πρόσωπο της Ομόνοιας, τόνισε: «Αξίζει να είναι στην κορυφή αλλά και να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ήταν σχεδόν συνέχεια σταθερή σε καλές εμφανίσεις, έχει επίπεδο και παρουσίασε ωραίο ποδόσφαιρο. Επίσης, ήταν η ομάδα που ανταποκρίθηκε περισσότερο στα ντέρμπι. Δεν έκανε τα λάθη του παρελθόντος».

Και συνέχισε: «Κρατώ την αποτελεσματικότητα αλλά και τη θέληση των παικτών σε κάθε ματς. Όταν χρειαζόταν να αμυνθούν το έκαναν συλλογικά. Ο προπονητής τους έκανε να δουλεύουν ως άψογο σύνολο». Και άδραξε της αναφορά του για τον προπονητή, να αναφερθεί στον Μπεργκ: «Η φετινή Ομόνοια είναι έργο του Μπερκ. Δημιούργησε την ομάδα με καλές αρχές, κάτι που έδειξε στην πορεία. Οι ποδοσφαιριστές του παίζουν πρώτα γι’ αυτόν. Είναι εξαιρετικός και έχει κερδίσει δικαιολογημένα τις εντυπώσεις».

Σύμφωνα με τον Κάντηλο, η Ομόνοια έχει πλέον μια πολύ καλή βάση για τα επόμενα χρόνια. «Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και δικαιολογημένα είναι στην κορυφή. Παρόλο που η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν, πλέον είναι σε θέση με 2-3 καλές προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και να είναι ακόμη πιο απαιτητική. Αφήνει με αυτό τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια που κάθε καλοκαίρι προχωρούσε σε 10 και πλέον μετεγγραφές», υπογράμμισε. Ο παλαίμαχος εξτρέμ, σημείωσε ακόμη ότι «έγιναν σωστές επιλογές ξένων ποδοσφαιριστών και προπονητή».

Καταλήγοντας, για τους μικρούς της Ομόνοιας, είπε: «Είναι σημαντικό ότι, ο προπονητής τούς δίνει την απαραίτητη σημασία και τους δείχνει εμπιστοσύνη. Παρόλο που η Ομόνοια κάνει πρωταθλητισμό και έχει στο ρόστερ της ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, ο Μπεργκ τους έδωσε την ευκαιρία, δείγμα ότι τους πιστεύει». Και πρόσθεσε: «Έδειξαν καλά στοιχεία, δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν μέρος του φετινού ρόστερ αλλά πρέπει να πατούν στη γη και να έχουν συνέχεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ