aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κανείς δεν θα τους αναπολήσει…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια νέα Ομόνοια θέλει να παρουσιάσει στην επόμενη σεζόν ο Πάμπος Χριστοδούλου και είναι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που η εικόνα της ομάδας στη λήξασα σεζόν ήταν τραγική. Θα δείξει την πόρτα της εξόδου σε πολλούς και μάλιστα δεν θα μείνει μόνο στους ποδοσφαιριστές που λήγει το συμβόλαιό τους, αλλά και σε άλλους που διατηρούν συνεργασία με την Ομόνοια και για την επόμενη περίοδο.

Και ποιος να τον αδικήσει. Άλλωστε, το παράξενο θα ήταν να συνέχιζαν ποδοσφαιριστές με μηδαμινή προσφορά αλλά και κακό πρόσωπο, που δεν έπεισαν ότι έχουν τις δυνατότητες να φοράνε τη βαριά φανέλα μιας μεγάλης ομάδας. Ωστόσο, δεν είναι αυτοί που φέρουν την ευθύνη αλλά αυτοί που τους έφεραν και τους παρουσίασαν ως ικανούς για την Ομόνοια. Αυτοί αποχώρησαν νωρίς και τώρα που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους έγινε το αναμενόμενο.

Η εικόνα των επτά ποδοσφαιριστών που ανακοινώθηκε ότι δεν θα είναι στην ομάδα και τη νέα περίοδο και αρκετών άλλων, ήταν ενδεικτική και ανάλογη αυτής που διέγραψε η Ομόνοια στη σεζόν 2016-17. Και οι συμμετοχές τους δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι πρόσφεραν στην ομάδα. Αυτούς είχε στο ρόστερ της η Ομόνοια, αυτοί έπαιζαν.

Ο Κρέσιτς σε μια σεζόν έπαιξε μόλις 7 παιχνίδια. Ο Καρλίτος σε 18 μήνες αγωνίστηκε σε 51 παιχνίδια και σκόραρε μια φορά. Ο Φλορέσκου, επίσης σε 18 μήνες, φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος 48 φορές. Ο Ρουσιάς, που ήταν στο ρόστερ από τον Δεκέμβριο του 2012, αγωνίστηκε σε 74 ματς και πέτυχε 14 γκολ. Ίσως να είναι ο αδικημένος της παρέας που αποχωρεί αφού δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες, ενώ όταν κλήθηκε να αγωνιστεί βοήθησε.

Ο Κωνσταντινίδης έπαιξε σε 20 ματς και η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική, όμως ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, ενώ ο Κότσαρης απλώς συμπλήρωνε τις θέσεις στον «άσο». Όσο για τον Κλέιτον, είναι ο πρώτος από τους ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο. Το όνομα που κουβαλούσε ο Βραζιλιάνος δεν ανταποκρίθηκε στην προσφορά του στην Ομόνοια.

Γι’ αυτό και στον σύλλογο της Λευκωσίας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο πρόσωπο του Πάμπου Χριστοδούλου, προπονητής που έδειξε ότι είναι ικανός στην επιλογή ποδοσφαιριστών. Προσδοκούν πως θα το επιβεβαιώσει και στην Ομόνοια, αφού η επιτυχία ή όχι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τι ποδοσφαιριστές θα έχει στο ρόστερ της η ομάδα, ικανούς αλλά και με νοοτροπία νικητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ