aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑ«Καίει» τον «Καραβίδα» και άλλα δύο πρόσωπα το πόρισμα της Επιτροπής

«Καίει» τον «Καραβίδα» και άλλα δύο πρόσωπα το πόρισμα της Επιτροπής

Καταπέλτης για αθλητικούς παράγοντες που είναι ταυτόχρονα και μάναντζερ ποδοσφαιριστών, κατά παράβαση του σχετικού νόμου, είναι το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, που έχει στα χέρια του από τις 12 Οκτωβρίου ο Γενικος Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός OMEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο πόρισμα της Επιτροπής κατονομάζονται ο πρόεδρος της Δόξας Κώστας Χριστοδούλου («Καραβίδας»), ο διευθυντής της ομάδας Ανδρέας Κόγιας και ο πρώην τιμ μάνατζερ του σωματείου της προσφυγικής ομάδας Στέλιος Ιωάννου.

«Ο Κώστας Χριστοδούλου είναι πρόεδρος του Σωματείου ΔΟΞΑ Κατωκόπιας (ήτοι αθλητικός παράγοντας) και ταυτόχρονα αναλαμβάνει και/ή ενεργεί κατά παράβαση του Νόμου υπηρεσίες εκπροσώπησης (agent) ποδοσφαιριστών/αθλητών μέσω εταιρίας στην οποία είναι μοναδικός διευθυντής και μοναδικός μέτοχος», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Εφόσον η υπόθεση στοιχειοθετηθεί και φτάσει ενώπιον του δικαστηρίου, τότε, όπως σημειώνεται στην Επιστολή της Επιτροπής, με βάσει το νόμο κινδυνεύουν με φυλάκιση, ή βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

«Πρόσωπο που παραβιάζει τις διατάξεις του Νόμου είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία (3) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (75.000) ή και στις δυο (2) αυτές ποινές», σημειώνεται στο σχετικό διάταγμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το OMEGA επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να προβεί σε σχόλιο, ενώ ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου τόνισε: «Σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, ο κ. Παπαχαραλάμπους συνεχίζει τις προχειρότητες. Λυπούμε πάρα πολύ για την κατάντια του και για την κατάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο Θεός να μας προσέχει. Είμαστε 100% στη διάθεση της δικαιοσύνης. Επιφυλάσσουμε τα νομικά μας δικαιώματα».

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ