aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚαι διπλάσιους φιλάθλους θα κουβαλούσε η Ομόνοια

Και διπλάσιους φιλάθλους θα κουβαλούσε η Ομόνοια

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00  ΤΗΛ. 22-744744

Σε μια περίοδο που οι πολίτες αυτού του νησιού ταλαιπωρούνται από ισόβια οικονομική πίεση, ο κάθε ένας από την πλευρά του προβαίνει σε «αιματηρές» αποκοπές σε μια προσπάθεια του να επιβιώσει. Όχι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τα νομικά. Νομικά εννοώ τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες, τους αθλητικούς συλλόγους, λέσχες κ.τ.λ. Οπότε, ξύνεις το κεφάλι και προσπαθείς να βρεις τρόπους να αυξήσεις τα έσοδά σου. Μερικοί τρόποι στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι οι χορηγίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι κάρτες διαρκείας, μα ο καλύτερος και πιο σίγουρος είναι τα εισιτήρια των αγώνων.

«Ζεστό» χρήμα, «καθαρό» χρήμα και γρήγορο. Υπό την έννοια ότι, μετά το τέλος του κάθε εντός έδρας αγώνα ξέρεις τι εισόδημα θα έχεις. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα των αγώνων. Γι’ αυτό και η μέγιστη προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, την οποία και ακούμε χρόνια τώρα, είναι οι εκκλήσεις των παραγόντων για την παρουσία των οπαδών τους στο επόμενο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως η προσέλευση δεν εξαρτάται από τις εκκλήσεις. Περισσότερο είναι η χρονική συγκυρία. Μια τέτοια είναι και η αυριανή, του αγώνα της Πάφου με την Ομόνοια.

Η γηπεδούχος ομάδα παραχώρησε μόλις 2.300 εισιτήρια βάζοντας από μόνη της φραγμό στα προσδοκώμενα έσοδα. Αν στα ταμεία της υπάρχει αρκετό χρήμα, καλώς. Όσο λιγότεροι οπαδοί των φιλοξενουμένων, τόσο το καλύτερο για τους γηπεδούχους, τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα. Αν όμως υπάρχει ανάγκη για εκείνες τις 20.000 με 25.000 ευρώ επιπλέον, δεν υπάρχει λογική στην απόφαση. Είπαμε για συγκυρία. Μπορεί η Πάφος να αυξήσει τα έσοδά της και να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή να κατακτήσει και τους βαθμούς.

Η Ομόνοια στην παρούσα φάση μπορεί να κουβαλήσει διπλάσιο κόσμο από τα εισιτήρια που έχει στη διάθεσή της. Η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως η διοίκηση της Πάφου μάλλον δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, αφού τώρα δημιουργήθηκε εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της, διαθέτει άφθονο ρευστό για να την στηρίξει. Η στάση των γηπεδούχων «μοιάζει» με την ορμή της σιωπής που οι πιλότοι συχνά αναφέρουν ότι υπάρχει στο κέντρο του τυφώνα.

Δεν είναι μόνο θέμα λεφτών, αλλά και ένα μικρό λιθαράκι στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Τόσο πολύ μας λείπει αυτό τα τελευταία χρόνια και θα μας το υπενθυμίσει με σκληρό τρόπο η εικόνα από το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση τη Δευτέρα. Δύο ημέρες αργότερα θα το κατανοήσουμε καλύτερα με άλλο ένα ντέρμπι χωρίς θεατές, και πάλι στο ΓΣΠ, μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ