aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚαυστικός με Ατιέμγουεν ο Μπεργκ, το σχόλιο για Τζον Χριστοδούλου

Καυστικός με Ατιέμγουεν ο Μπεργκ, το σχόλιο για Τζον Χριστοδούλου

Χαρούμενος για τη δεύτερη νίκη (1-0) της Ομόνοιας δήλωσε ο προπονητής της Χένινγκ Μπεργκ μετά το τέλος του ντέρμπι απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Νορβηγός κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει τις πιθανότητες πρόκρισης από τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, το αν μίλησε ο ίδιος με τον Τζον Χριστοδούλου, αλλά και για τη συμπεριφορά του Ατιέμγουεν μετά την αλλαγή του στο 38ο λεπτό.

Όπως τόνισε είναι φυσιολογικό να ένας παίκτης να απογοητεύετε όταν γίνεται αλλαγή, αφού σημαίνει ότι ενδιαφέρεται, θα πρέπει όμως να συγκρατεί τον εαυτό του, ενώ χαρακτήρισε αχρείαστη την ενέργεια με το μπουκάλι.

Όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

Για το παιχνίδι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη. Ο Απόλλων είναι καλή ομάδα που έκανε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ήταν καλό ήταν παλέψαμε με τον τρόπο που παλέψαμε. Σε κάποια στάδια του παιχνιδιού μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Αμυνθήκαμε πολύ καλά στην περιοχή μας. Σκοράραμε ένα καλό γκολ, από μια καλή σέντρα του Ζαχαρίου και μια καλή κίνηση του Τσέποβιτς. Θέλαμε όλοι να παλέψουν και να τα δώσουν όλα για την ομάδα. Είναι τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί».

Για τη σημασία της νίκης και το μηδέν στην άμυνα: «Πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε. Όταν δεν κερδίζουμε δεν είμαστε χαρούμενοι. Το ότι σκοράραμε σήμερα και ότι δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν είναι σημαντικό και δείχνει ποιότητα. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Ξεκινήσαμε σήμερα με πέντε παίκτες που δεν ήταν στην ομάδα πέρσι. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψαν οι τραυματίες. Κατά τη διάρκεια της διακοπής είχαμε χρόνο για να ετοιμαστούν. Έχουμε περισσότερο ανταγωνισμό τώρα γιατί έχουμε περισσότερους παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Είναι ακόμα καλύτερα όταν κερδίζουμε».

Για το κατά πόσον η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Conference League: «Δεν ξέρω τι πίστευαν οι άλλοι όταν είδαν τον όμιλο. Είναι ισοδύναμος όμιλος. Χάσαμε απέναντι στην Καραμπάχ γιατί ήταν λίγο καλύτεροι από εμάς. Είχαμε πει ότι μετά την πρόρκιση στους ομίλους, το πρωτάθλημα ήταν η προτεραιότητα και ότι θα προσπαθούσαμε για το καλύτερο στους ομίλους. Δεν πίστευα πριν τους ομίλους ότι πήγαμε εκεί μόνο για να συμμετάσχουμε. Είμαστε η Ομόνοια, πάντα προσπαθούμε για τη νικη. Δεν μπορώ να πω αν είναι λίγες οι πιθανότητες για πρόκριση.

Η Βασιλεία συνήθως παίζει στο Γιουρόπα, κάποιες φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Καραμπάχ κάθε χρόνο στο Γιουρόπα, εμείς ήμασταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Είναι σπουδαία εμπειρία το Conference League. Υπάρχουν και τα πάνω και τα κάτω, πρέπει να βρούμε την ισορροπία που χρειάζεται. Αν κερδίζαμε τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα πηγαίνοντας να παίξουμε στη Βασιλεία. Με τη Φλόρα τελείωσαμε το παιχνίδι με τον Ζευκή και τον Ασημένο στο γήπεδο, είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Είμαστε σε καλό δρόμο, προσπαθούμε να βελτιωθούμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Για το κατά πόσον μίλησε με τον Τζον Χριστοδούλου και τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό γενικότερα: «Όχι, δεν είναι η δουλειά μου και δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να σχολιάσει κάτι».

Για την αλλαγή του Ατιέμγουεν και τη συμπεριφορά του: «Δεν μας αρέσει να κάνουμε αλλαγές τόσο νωρίς. Ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχαμε πρόβλημα αμυντικά, θέλαμε καλύτερη ισορροπία και γι’ αυτό έκαναν την αλλαγή. Οι παίκτες απογοητεύονται όταν γίνονται αλλαγή. Είναι φυσιολογικό, δείχνει ότι ενδιαφέρονται. Πρέπει να προσπαθούμε να συγκρατούμαστε, ήταν αχρείαστη η ενέργεια με το μπουκάλι. Πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ