aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΙστορική πρόκριση για την Ομόνοια στο Champions League!

Ιστορική πρόκριση για την Ομόνοια στο Champions League!

Γράφει ιστορία η πετοσφαιρική Ομόνοια. Οι πρωταθλητές Κύπρου βρίσκονται από ψες στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού «άλωσαν» τη «Νikoljac Bijelo Polje» νικώντας για δεύτερη φορά τη Ζεντίστιβο. Ψες νίκησαν στο Μαυροβούνιο με 3-2 σετ και σε συνδυασμό με το 3-0 στη Λευκωσία, πήραν την πρόκριση. Πλέον, η Ομόνοια χτίζει παράδοση με τους Μαυροβούνιους, αφού πέτυχε πρόκριση με ομάδα της χώρας και το 2010. Η πρόκριση της Ομόνοιας ήταν απόλυτα δίκαιη αφού και στα δυο παιχνίδια ήταν ανώτερη. Στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει την πολωνική Γιαστρέμπσκι. Ο πρώτος αγώνας είναι ορισμένος στις 8 Νοεμβρίου στο «Ελευθερία».

Η Ομόνοια, έχοντας τη δυναμική από τη νίκη με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, πήρε το πρώτο σετ με 24-26 σε 33 λεπτά, κάνοντας το 0-1 και βάζοντας πίεση στους Μαυροβούνιους. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έλεγχε το σετ σε όλη τη διάρκειά του (4-8, 12-16). Όταν οι Μαυροβούνιοι με τη δύναμη της έδρας κατάφεραν να προηγηθούν 21-20 οι πράσινοι έδειξαν ψυχικά αποθέματα και κέρδισαν το σετ στους έξτρα πόντους. Στο δεύτερο σετ, η Ομόνοια δεν ακολούθησε τον ρυθμό των γηπεδούχων και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ (8-1, 16-7), με αποκορύφωμα το 21-9 που της στοίχισε το σετ το οποίο κατέληξε στους Μαυροβούνιους με 25-14. Αποφασισμένη μπήκε η Ομόνοια στο τρίτο σετ και, αφού ο Ρώσος πασαδόρος Μπέγκρεϊ είχε σωστές επιλογές και μοίρασε ωραία το παιχνίδι, προηγήθηκε με 3-8 και αφού εξασφάλισε νταμπλ-σκορ 7-14 δεν κοίταξε πίσω.

Η επίθεση δούλεψε στην εντέλεια, αφού οι Σιντιμπέ και Αχ. Πετρακκίδης χτυπούσαν όποτε ήθελαν, ενώ το μπλοκ του Αλεξίου ήταν καταλυτικό. Η Ομόνοια πήρε το σετ με 18-25 σε 23 λεπτά και προηγήθηκε με 1-2 σετ. Ως εκ τούτου, πήρε τη σπουδαία πρόκριση και μετέτρεψε τη συνέχεια του επαναληπτικού σε αγγαρεία. Το τέταρτο σετ ήταν αμφίρροπο, αφού οι δυο ομάδες έπαιζαν πλέον χωρίς άγχος. Οι Μαυροβούνιοι κατόρθωσαν να προηγηθούν 16-14. Η πρόκριση έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς Καλμαζίδη να χρησιμοποιήσει και τους παγκίτες του. Τελικά, οι Μαυροβούνιοι κέρδισαν με 28-26 σε 30 λεπτά και ισοφάρισαν τον αγώνα σε 2-2.

Το τάιμ-μπρέικ ήταν αρχικά ισοδύναμο (5-5). Ο προπονητής της Ομόνοιας επανέφερε τους βασικούς με στόχο τη νίκη και οι πράσινοι με βολίδα του Σιντιμπέ εξασφάλισαν διαφορά τεσσάρων πόντων 5-9. Η Ομόνοια διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και πήρε το σετ με 9-15 σε 13 λεπτά και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ