aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΙσοπαλία στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», περιμένει την Ομόνοια ο ΠΑΟΚ

Ισοπαλία στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», περιμένει την Ομόνοια ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι των Δικεφάλων μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα πλούσιο σε θέαμα και φάσεις, όμως είχε σασπένς, ένταση και δύο γκολ. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1, με την επόμενη αντίπαλο της Ομόνοιας στο Γιουρόπα Λιγκ να βρίσκει ένα γκολ λίγο πριν το φινάλε και να ισοφαρίζει εκείνο του Ανσαριφάρντ, που μέχρι και το 89’ έδειχνε ικανό να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Οι αλλαγές του Φερέιρα σε συνδυασμό με τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που είχε η Ένωση (λίγο πριν το ματς τέθηκε νοκ άουτ και ο Σβάρνας) αποδείχθηκαν καθοριστικοί παράγοντες για να μοιραστούν οι δύο ομάδες από έναν βαθμό.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε ένα σχήμα αντίστοιχο με εκείνο του ΠΑΟΚ (3-4-3), δίνοντας φανέλα βασικού τόσο στους Τάνκοβιτς, Νεντελτσιάρου, όσο και στον νεαρό Μιτάι. Και για τους τρεις το ματς αυτό ήταν το πρώτο τους με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 9’ και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Μετά από γύρισμα που έγινε από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Τσόλακ που σούταρε στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Ενώ έξι λεπτά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν καλά, με ένα σουτ του Τζόλη που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά με αξιώσεις στην περιοχή της Ένωσης που ήταν ξεκάθαρο πως δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Ο Ζίβκοβιτς έπιασε ένα «ξερό» σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της κιτρινόμαυρης εστίας.

Το γκολ όμως θα έρθει λίγο μετά και θα είναι για την ΑΕΚ! Στην πρώτη της τελική στο ματς! Μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Τάνκοβιτς ο Ανσαριφάρντ θα βρεθεί απέναντι στον Ζίφκοβιτς και θα τον νικήσει με το αριστερό στο 24’, κάνοντας το 1-0!

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ θα είναι όμως άμεση! Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Θεσσαλονικείς θα ισοφαρίσουν με τον Τζόλη, όμως το γκολ θα ακυρωθεί καθώς ο άσος του ΠΑΟΚ κοντρόλαρε με το χέρι πριν σουτάρει. Έτσι το προβάδισμα της ΑΕΚ παρέμεινε.

Από αυτή τη φάση και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Οι Κιτρινόμαυροι έκλεισαν τους χώρους και διαφύλαξαν αυτό το 1-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καρέρα να προχωρά σε αλλαγή, βάζοντας τον Λόπες αντί του 17χρονου Μιτάι. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με σαφείς ανασταλτικούς προσανατολισμούς. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να πιέσουν αλλά δεν έβρισκαν τις λύσεις.

Ο Καρέρα θα συνεχίσει το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας με Ολιβέιρα και Αλμπάνη αντί Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς. Από την άλλη ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Νινούα στη θέση του Εσίτι προκειμένου να βρει περισσότερα τρεξίματα.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει πολύ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε διπλή αλλαγή στο 70, περνώντας στο ματς Σβιντέρσκι και Ουαγκέ αντί Τζόλη και Μάτος. Η ΑΕΚ πάντως διατηρούσε το προβάδισμά της και παράλληλα τους Ασπρόμαυρους μακριά από την περιοχή.

Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το γυριστό του Σβιντέρσκι έφυγε λίγο άουτ. Ο Φερέιρα θα τα παίξει όλα για όλα βάζοντας τους Μουργκ και Μπίσεσβαρ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αυτές οι δύο αλλαγές αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς η δική τους συνεργασία έφερε το γκολ της ισοφάρισης! Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από αριστερά και ο Μουργκ με κοντινή κεφαλιά (μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπίσεσβαρ) έκανε το 1-1 στο 89’! Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να έχουμε και ολική ανατροπή στο ματς, όμως ο Τσιντώτας έκανε τεράστια επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σβιντέρσκι, κρατώντας το 1-1 για την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ