aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΙωακείμ: «Διαφωνώ με τη ριζική ανανέωση»

Ιωακείμ: «Διαφωνώ με τη ριζική ανανέωση»

Ο Άκης Ιωακείμ μίλησε σήμερα στον Σούπερ Σπορ, με αφορμή το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με την Ελλάδα, καθώς είχε πετύχει το νικητήριο γκολ όταν επικρατήσαμε για τελευταία φορά της ελληνικής ομάδας (2-1, 2001). Ο παλαίμαχος αμυντικός της Ομόνοιας και νυν προπονητής του ΘΟΪ Λακατάμιας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για ανανέωση της κυπριακής ομάδας, ενώ μίλησε για το «τριφύλλι» και κατέθεσε την άποψή του για το τρέχον πρωτάθλημα.

«Ήταν παιγνίδι ισορροπημένο είχαμε και εμείς μια καλή ομάδα τότε, από ότι θυμάμαι είχε κάνει κόρνερ ο Χρύσης και έκανα εγώ το κεφάλι και πήραμε τη νίκη. Ήταν το πρώτο παιγνίδι του Ρεχάγκελ, αυτό το φιλικό», ανέφερε για το ματς που διεξήχθη το 2001 στην Καισαριανή.

Συνεχίζοντας, ο Ιωακείμ ανέφερε ότι «Με όποιες ομάδες παίζαμε ειδικά στην Κύπρο, πάντα βάζαμε δύσκολα, ακόμη και η Γαλλία του Ζιντάν μας κέρδισε πολύ δύσκολα, είχε βάλει και ένα καταπληκτικό γκολ ο Οκκάς.

Ακολούθως, μίλησε και για την προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟΠ. «Είναι καλό να κάνεις ανανέωση, αλλά αυτό να γίνεται σταδιακά. Διαφωνώ με τη τη ριζική ανανέωση», είπε και αναφέρθηκε στη σύγκριση του τότε με το σήμερα: «Η φουρνιά η δική μας ήταν πολύ καλή, ήμασταν και όλοι βασικοί. Βλέπουμε παιδιά που παίζουν στις ομάδες τους και είναι βασικοί στην Εθνική κι αυτό είναι πρόβλημα. Τους νεαρούς της Ομόνοιας τους ξέρω και έχουν πολλά να δώσουν, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά».

Σε ερώτηση για τα δυο ματς της Κύπρου στο Nations League, απάντησε: «Με το Λουξεμβούργο πρέπει οπωσδήποτε να κτυπήσουμε το παιγνίδι, με το Μαυροβούνιο θα είναι πιο δύσκολος ο αγώνας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της ΚΟΠ για την Εθνική. Αν έρθουν καλά αποτελέσματα θα αλλάξει και το κλίμα»

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας: «Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά γενικά σε όλο τον κόσμο. Ναι, χάνονται βαθμοί κι αυτό θα συνεχιστεί, είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, υπάρχει δρόμος ακόμη…»

Τέλος, μίλησε για την πρόσληψή του στο ΘΟΪ: «Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα στη Β’ Κατηγορία, ήξερα πού πήγαινα, το είδα σαν πρόκληση, κάθε παιγνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, υπάρχει υλικό, οι πλείστοι είναι νεαροί, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ