aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗχηρή σφαλιάρα σαν καμπανάκι κινδύνου

Ηχηρή σφαλιάρα σαν καμπανάκι κινδύνου

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όπως κι αν δεις το ποτήρι, είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο, η σφαλιάρα που δέχτηκε η Ομόνοια στην Πάφο ήταν μη αναμενόμενη και ηχηρότατη. Για τους πράσινους, τα δεδομένα της αναμέτρησης δεν οδηγούσαν ούτε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ούτε σε μία τέτοια εμφάνιση. Όλοι ανέμεναν φυσιολογική βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Εθνικό Άχνας, ενώ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της η προχθεσινή αντίπαλός τους δεν είχε πείσει ότι είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο.

Κι όμως, οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου όχι μόνο δεν φρόντισαν να καταθέσουν στο γήπεδο τις όποιες αρετές τους, αλλά έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εστιάζεται στην απώλεια των τριών βαθμών, αλλά στο γεγονός ότι πρέπει να τρέξουν να ανασυνταχθούν, αφού μεθαύριο καλούνται να δώσουν ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Κόντρα στην ΑΕΚ, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Η Ομόνοια δεν ήταν κάκιστη στο «Στέλιος Κυριακίδης», αλλά δεν ήταν όπως τη θέλουν οι χιλιάδες φίλοι της. Αδυναμίες εντοπίστηκαν σε όλες τις γραμμές. Για παράδειγμα, η αμυντική λειτουργία έμπαζε, με αποκορύφωμα, στις λιγοστές ευκαιρίες ή προϋποθέσεις για γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο τέρματα. Σε αντίθεση με τους «τριφυλλοφόρους», που είχαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες, κάποιες απ’ αυτές κλασικές, αλλά τις πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο πρώτο μέρος και ο Κανού θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή μπροστά από τον Κόπριβετς και ο Γκονσάλες έπρεπε να ενεργήσει πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και πιο ουσιαστικά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε ολόκληρο το σαρανταπεντάλεπτο η Ομόνοια είχε τον πλήρη έλεγχο και οι αντίπαλοι είχαν τη μοναδική τους καλή στιγμή στις καθυστερήσεις.

Όταν ο αγώνας δεν εξελίσσεται όπως τον θέλεις, παίζουν ρόλο κι ένα σωρό άλλοι παράγοντες. Αν ο Κανού δει στο βίντεο την ευκαιρία που έχασε στο 51’ από απόσταση 2–3 μέτρων με ορθάνοικτη όλη την εστία, δεν θα πιστεύει στα μάτια του. Κάτι τέτοια έβλεπε ο Πάμπος Χριστοδούλου και δήλωσε «μας έχει τιμωρήσει ο νόμος του ποδοσφαίρου».

Η Ομόνοια άφησε ζωντανή την Πάφο, η οποία θέριεψε όταν προηγήθηκε στο σκορ κι ο αγώνας κρεμόταν από μία κλωστή. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι αναμετρήσεις εξελίσσονται σε… τριπλής παραλλαγής και σημαντικό ρόλο παίζει κι η ψυχολογία. Ακόμη και μετά το 2-1 είχε ευκαιρίες, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό. Το επισήμανε, άλλωστε, και ο Κύπριος τεχνικός, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, στοιχείο που πρέπει να εμπεδώσουν οι παίκτες και κυρίως να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η επόμενη ημέρα της ήττας στην Πάφο περιλαμβάνει τα… στερεότυπα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ναι μεν δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά ήχησε το καμπανάκι που παραπέμπει σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα. Είναι κοινό μυστικό ότι η απώλεια του ενθουσιασμού με τον οποίο άρχισε η τρέχουσα περίοδος θα σημαίνει αυτόματα και παρέκκλιση από τη γραμμή πλεύσης. Όλοι, με ένα στόμα, επιθυμούν αυτός ο ενθουσιασμός να διατηρηθεί ζωντανός. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν το σακούλι γεμίζει με βαθμούς. Διαφορετικά και η μουρμούρα θα ενταθεί και κάθε ματς θα μοιάζει με τελικό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ