aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ ζόρικη εκτός έδρας ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Η ζόρικη εκτός έδρας ευρωπαϊκή πρεμιέρα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο Ερεβάν βρίσκεται από προχθές το μεσημέρι η αποστολή της Ομόνοιας για το σημερινό πρώτο ματς με την Μπάναντς, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλο που υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ και οι αλλαγές στην ομάδα είναι μαζεμένες, επικρατεί αποφασιστικότητα για θετικό αποτέλεσμα που θα χρίζει την ομάδα της Λευκωσίας ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση ενόψει και του επαναληπτικού στο ΓΣΠ, στις 7 Ιουλίου.

Η κληρωτίδα έφερε την Ομόνοια να καλείται να δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μακριά από την έδρα της. Αυτό συμβαίνει για πέμπτη σερί σεζόν! Ο απολογισμός της ευρωπαϊκής πρεμιέρας τις προηγούμενες τέσσερις φορές δεν ήταν θετικός, αφού μετρά μια νίκη, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Μάλιστα, στις δύο περιπτώσεις που έμεινε στην ισοπαλία, με τον Ερυθρό Αστέρα (0-0) τη σεζόν 2012-13 (3ος προκριματικός) και την Άστρα Γκιοργκίου (1-1) τη σεζόν 2013-14 (2ος προκριματικός), αποκλείστηκε αφού στον επαναληπτικό δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Από την ομάδα του Βελιγραδίου έχασε στα πέναλτι (5-6) αφού και το ματς στο ΓΣΠ τελείωσε 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Από τους Ρουμάνους έχασε με 2-1 στη Λευκωσία.

Πρόπερσι έφυγε με το «διπλό» από το Μαυροβούνιο απέναντι στην Μπούντουτσνοστ (2-0), κάτι που θέλει να επαναλάβει αύριο επί της Μπάναντς. Πέρσι, με αντίπαλο τη Δυναμό Μπατούμι Γεωργίας, στην πρώτη φορά που κλήθηκε να αρχίσει την ευρωπαϊκή της προσπάθεια από τον 1ο προκριματικό γύρο (όπως γίνεται και φέτος), ηττήθηκε (0-1). Το ανέτρεψε στο ΓΣΠ (2-0) και πήρε την πρόκριση.

Γίνεται αντιληπτό πως, η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια, αρχίζοντας την προσπάθειά της μακριά από το ΓΣΠ, έχει ζόρια. Το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι προκύπτουν μαζεμένες αλλαγές στο ρόστερ και η ομάδα θέλει χρόνο να «δέσει», ενώ δεν είναι και στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, σε συνδυασμό με το όποιο άγχος προκαλεί μια πρεμιέρα, δεν επιτρέπουν στην Ομόνοια να κάνει δυναμικό μπάσιμο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σήμερα, θα επιδιώξει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, να αποδώσει όσο το δυνατόν καλό ποδόσφαιρο και κυρίως να είναι ουσιαστική και να αρχίσει νικηφόρα την προσπάθειά της στην Ευρώπη. Ο αντίπαλός της δεν αποτελεί φόβητρο, η Ομόνοια είναι το φαβορί, απομένει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ