aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Θύρα 9 στο Αlerta Antira tournament

Η Θύρα 9 στο Αlerta Antira tournament

Φίλοι της οργανωμένης κερκίδας της Ομόνοιας, Θύρα 9, έδωσαν το παρών τους στο Αlerta Antira tournament στο Αμβούργο και περιγράφουν πως πέρασαν εκεί.

Αναλυτικά: «Το Αlerta Antira tournament είναι μια εκδήλωση του Alerta movement, ατνιφασιστικου/ αντιρατσιτικου δικτίου οπαδών και πραγματοποιήται μια φορά το χρόνο. Ως γνωστό η Θύρα 9 είναι ενεργό κομμάτι του δικτύου αυτού εδώ και χρόνια.

To γκρουπ μας συμμετέχει στο Αlerta antira tournament κάθε χρόνια από το 2008 μέχρι σήμερα με καινούργια και νεότερα άτομα κάθε φορά ώστε το δυνατότερο πιο πολλοί να ζουν από πρώτο χέρι την κουλτούρα του Alerta. Φέτος το τουρνουά έγινε στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στο στάδιο Millentor, εδρα της St.Pauli.

Αυτή τη χρονιά στο αεροπλάνο για Αμβούργο ήμασταν 15 άτομα και φτάσαμε την Τεταρτη 25/05/2016 προτού ξεκινήσει το τουρνουά. Εκεί μας υποδέχτηκαν σύντροφοι της St Pauli και μας πήραν να επισκεφτούμε στο σύνδεσμο τους. Ο χώρος του τουρνουά ήταν ακόμα υπό προετοιμασία. Το πρώτο βράδυ βρεθήκαμε στο γνωστό Jolly Rogers και περάσαμε τη νύχτα εκεί συζητώντας και πίνοντας μπύρες με άτομα από άλλα γκρουπ που είχαν έρθει και αυτοί πρόωρα.

H διαμονή μας εκείνη τη νύχτα ήταν στο hostel πάνω απο το Jolly Rogers με την ονομασία Jollyday Inn. Την επόμενη μέρα Πέμπτη επισκεφθήκαμε ένα αδερφό μας που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γερμανίας και όταν επιστρέψαμε το βράδυ ο χώρος της εκδήλωσης ήταν ήδη έτοιμος.

Μπήκαμε στο ίδιο αντίσκηνο μαζί με τα αδέρφια μας ,τους Ultras Inferno της Standard Liege. Όταν μαζεύτηκαν όλα τα γκρούπ στο Αμβούργο έγινε πάρτι καλωσορίσματος στο Jolly Rogers. Υπήρχαν άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου, έγινε ανταλλαγή απόψεων και γνωριμίες μεταξύ των συμμετεχόντων.

Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησε το Alerta antira football tournament. Μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι από την οργάνωση. Μουσική έπαιζε ασταμάτητα, περίπτερα με άφθονη μπύρα, καφέ, καθώς και περιπτερά φαγητού ακόμα και για χορτοφάγους όλα σε τιμές γενικά πολύ χαμηλές.

Τα περισσότερα γκρουπ ,όπως και εμείς, έστησαν και το δικό τους περίπτερο για ενημέρωση και πώληση προϊόντων του συνδέσμου τους.Για το κυρίως γεγονός που ήταν το ποδοσφαιρικό τουρνουά το γήπεδο ήταν χωρισμένο σε τρία μικρότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα και άρχισαν τα πρώτα παιχνίδια. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο όλη την ώρα. Η ποδοσφαιρική μας ομάδα μας ήταν ανάμικτη με συντρόφους από τους Schickeria της Βayern Munchen δημιουργώντας μια καλά οργανωμένη ομάδα!

Άλλα μας μελή συμμετείχαν στο σχεδιασμό γκράφιτι και άλλοι στο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Κατά τη διάρκεια του όλου γεγονότος που διάρκεσε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, τα μέλη του γκρουπ μας συμμετείχαν παράλληλα σε συνεδρίες με αντιπροσώπους από όλους τους συνδέσμους όπου έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις για την φετινή δράση κάθε συνδέσμου, ιδέες για ενδυνάμωση του δικτύου Αlerta και διάφορα άλλα θέματα που αφορούσαν τους συνδέσμους.

Ακόμα, το Σάββατο έγινε μια μεγάλη πορεία στους δρόμους του Αμβούργου με την συμμετοχή όλων των γκρουπ (στο τέλος καταλήξαμε όλοι μαζί σε μια περιοχή με μπυραρίες όπου και παρακολουθήσαμε τον τελικό του Champions league). Υπέροχο ήταν επίσης το pyro -show που έγινε στις κερκίδες του γηπέδου με τον κάθε σύνδεσμο να κρεμάει τα πανιά του στα κάγκελα και φωνάζοντας όλοι με μια φωνή το σύνθημα ΑLERTA ALERTA ANTIFASCISTA!

Ήταν μια ξεχωριστή και υπεροχή εμπειρία για όλους μας, γνωρίσαμε διάφορα είδη ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου και βάλαμε ακόμα παραπάνω πείσμα για τη μάχη εναντίων του ρατσισμού/ φασισμού και για ένα καλύτερο αύριο για κάθε είδος διαφορετικότητας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ