aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ πρωτιά, το συμβόλαιο και η θέση που αποδίδει

Η πρωτιά, το συμβόλαιο και η θέση που αποδίδει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Μιλόγεβιτς θέλησε να κρατήσει τον Σκέμπρι στον πάγκο, ωστόσο η παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού η Ομόνοια ήταν πίσω στο σκορ.

Ο Μαλτέζος, λοιπόν, πέρασε στον αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έκανε αισθητή την παρουσία του, βάζοντας μεγάλη πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα. Πέτυχε δυο γκολ σε 12 λεπτά (77’ και 88’) και έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του.

Ο 30χρονος άσος είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ για την Ομόνοια, αφού έφθασε τα 14 γκολ και ξεπέρασε κατά ένα τον Σέρινταν (που έχει 13). Απέχει τρία γκολ από το προσωπικό του ρεκόρ, που είναι τα 17 γκολ σε μια σεζόν και το οποίο πέτυχε τη σεζόν 2012-13, την πρώτη του στην Ομόνοια. Απομένουν πέντε ματς και έχει επιπλέον κίνητρο, πέρα από την προσπάθεια για έξοδο της Ομόνοιας στην Ευρώπη, ο διεθνής επιθετικός.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Σκέμπρι για την ώρα είναι στην αέρα αφού, ως γνωστό, προκύπτει οικονομική διαφορά 25.000 ευρώ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, εκφράζεται η πίστη πως με καλή θέληση θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και ο Μαλτέζος θα βάλει υπογραφή σε νέο τριετές συμβόλαιο.

Σε δηλώσεις του στην Primetel, μετά το τέλος του αγώνα στο Τσίρειο, ο Σκέμπρι για τη θέση που προτιμά να παίζει, είπε ευθέως: «Νομίζω ότι αποδίδω καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός, σ’ ένα 4-4-2. Μου αρέσει να έρχομαι από πίσω γι’ αυτό στο 4-2-3-1 μου αρέσει να παίζω, είτε ως επιτελικός ή ως εξτρέμ».

Όσο για τον στόχο της Ομόνοιας, είπε: «Προτιμώ να κερδίσουμε το κύπελλο κι ας έρθουμε πέμπτοι στο πρωτάθλημα, αλλά κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίζουμε». Τοποθέτηση που φανερώνει τη «διψά» του ιδίου αλλά και όλων στην Ομόνοια για ένα τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ