aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ πρώτη πράσινη «ακτινογραφία»

Η πρώτη πράσινη «ακτινογραφία»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η ατάκα «ήταν μια άσχημη νίκη» του Τζον Κάρβερ μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή τα λέει όλα! Ήταν η παραδοχή του «πράσινου» αφεντικού ότι η Ομόνοια δεν ήταν καλή στο πρώτο της παιχνίδι στη σεζόν, για την ακρίβεια προβλημάτισε κυρίως με την αμυντική της συμπεριφορά και είναι λογικό να υπάρχει… γκρίνια και μουρμούρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το σημαντικό, όμως, γι’ αυτήν είναι ότι απέφυγε να πατήσει τη… νάρκη στην πρεμιέρα, πήρε το ζητούμενο, που ήταν οι τρεις βαθμοί, και πλέον ο προπονητής της καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα πριν αρχίσουν τα ζόρικα παιχνίδια και δη τα ντέρμπι.

Μαζί με τον Άγγλο τεχνικό θα τρέξει και ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων Νίκος Νταμπίζας για να κλείσει κεντρικό αμυντικό, αφού η αδυναμία στα μετόπισθεν φωνάζει ότι η ομάδα θέλει μετεγγραφή εδώ και τώρα!

Δεν ήταν, όμως, όλα αρνητικά για τους πράσινους στο ματς κόντρα στον Ερμή. Υπήρχαν και αρκετά θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο Τζον Κάρβερ και πάνω σε αυτά να χτίσει ενόψει της δύσκολης, όπως προμηνύεται, συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά, λοιπόν, για την Ομόνοια στην πρεμιέρα; Τι χρειάζεται να βελτιώσει η ομάδα και σε ποιους τομείς εμφανίζεται αρκετά δυνατή; Το «Goal» τα αναλύει…

Η «καυτή» επιθετική τριπλέτα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πιο δυνατό «όπλο» της φετινής Ομόνοιας θα είναι η επιθετική της γραμμή. Ο Ντάρμπισαϊρ μαζί με τους Χριστοφή και Αγκάγιεφ στα «φτερά» συνθέτουν μια ποιοτική επιθετική τριπλέτα, ικανή να δημιουργήσει πολλούς «πονοκεφάλους» σε κάθε αντίπαλο.

Ο Άγγλος φορ, πέρα από το γκολ που πέτυχε με πέναλτι, είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα τέρματα. Από πλευράς του, ο Ισραηλινός εξτρέμ έκανε φανταστικό ματς σκοράροντας μάλιστα και δύο φορές, ενώ ήταν ο παίκτης που σέρβιρε στον Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι.

Όσον αφορά στον Κύπριο ακραίο επιθετικό, μπορεί να μην σκόραρε, όμως έδειξε δείγματα του καλού του εαυτού, βοηθώντας σημαντικά με την παρουσία του το έργο της ομάδας.

NIC_9647Η τρύπα στην καρδιά της άμυνας

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά μεσοαμυντικά στο παιχνίδι με τον Ερμή, με αποτέλεσμα η εστία της Ομόνοιας να κινδυνεύσει να παραβιαστεί περισσότερο από μία φορά. Είναι πολύ νωρίς να κριθούν αυστηρά οι Νασιμέντο και Παντελιάδης (σ.σ. δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση), όμως υπέπεσαν σε σοβαρά ατομικά λάθη!

Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν βοηθήθηκαν πολύ αμυντικά από τους ανασταλτικούς μέσους Τουρέ και Φυλακτού, έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των επιθετικών του αντιπάλου, που πραγματικά έκαναν ό,τι ήθελαν και έμπαιναν με ευκολία στο «κουτί».

Ευτυχώς για την Ομόνοια βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα ο Κωνσταντίνος Παναγή, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, αλλιώς το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικό.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως η Ομόνοια χρειάζεται τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό που να μπορεί να παρέχει ασφάλεια και μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο Νίκος Νταμπίζας, για την πλήρωση της θέσης στο ρόστερ με ξένο παίκτη άνω των 21 ετών.

NIC_9742Το 4-2-3-1 που της ταιριάζει

Μπορεί ο προπονητής της Ομόνοιας Τζον Κάρβερ να είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι αρέσκεται στο να αγωνίζεται η ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2, όμως δεν θα το ακολουθεί… πιστά. Έχει και άλλες επιλογές στο μυαλό του και το έδειξε στα τελευταία παιχνίδια των πρασίνων.

Εξάλλου, είναι ξεκάθαρο ότι το 4-2-3-1, που επέλεξε στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό αλλά και στην πρεμιέρα κόντρα στον Ερμή, είναι το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο στο «τριφύλλι».

Ειδικά όταν στην αρχική ενδεκάδα βρίσκεται ο Κλέιτον, στον οποίο ταιριάζει απόλυτα ο ελεύθερος ρόλος στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Βραζιλιάνος άσος δεν φημίζεται για την ταχύτητα και τις αντοχές του, ώστε ν’ αγωνιστεί στα άκρα ολόκληρο 90λεπτο, αλλά για την εξυπνάδα στο παιχνίδι του.

VIC_8470Η απουσία του κόσμου

Η απουσία του κόσμου της Ομόνοιας από την αναμέτρηση της πρεμιέρας, λόγω της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στο σωματείο από την περσινή σεζόν, ήταν ένα από τα μειονέκτημα για τους πράσινους.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» αγωνίστηκαν μπροστά από συνταξιούχους και γυναικόπαιδα, με αποτέλεσμα να μην έχουν την ψυχολογική ώθηση που δίνουν στις δύσκολες στιγμές οι οργανωμένοι φίλαθλοι. Κάτι που επισήμαναν με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα και οι ίδιοι οι παίκτες.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που η συμβολή του κόσμου αποδείχθηκε ουσιαστική, είτε δίνοντας δύναμη στην ομάδα να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, είτε βοηθώντας την να ανακάμψει όταν έχει άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι της. Από το ερχόμενο εντός έδρας ματς, ο κόσμος της Ομόνοιας θα επιστρέψει στο γήπεδο για ν’ αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας του Τζον Κάρβερ.

NIC_9554

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ